امسال ۵۴ درصد از اعتبارات مصوب شهرستان کیار تخصیص یافت

شهرکرد - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال‌ و بختیاری با اشاره به اینکه در سال جاری اعتباری افزون بر ۸۴میلیارد و ۲۶۱میلیون تومان از مجموع اعتبارات ملی، استانی و دیگر ردیف‌های اعتباری به شهرستان کیار اختصاص داده شده است، گفت: تاکنون ۵۴ درصد از اعتبارات مصوب، تخصیص یافته است.

علی شهریارپور روز پنجشنبه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که به میزبانی شهر شلمزار در شهرستان کیار برگزار شد، افزود: اعتبارات استانی اختصاص یافته به این شهرستان در سال ۱۴۰۰ معادل ۴۵ میلیارد و ۶۳۳ میلیون تومان است که در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به تخصیص ۴۴ درصدی اعتبارات استانی این شهرستان تاکنون تصریح کرد: از محل منابع ملی و دیگر ردیف‌های اعتباری نیز ۳۸ میلیارد و ۶۲۷ میلیون تومان در سالجاری به شهرستان کیار اختصاص یافت که ۶۶ درصد آن تخصیص یافته است.

شهریارپور از ابلاغ مرحله نخست اعتبارات نفت و گاز به استان در هفته جاری خبر داد و یادآور شد: ۱۸.۵ درصد از این اعتبارات به شهرستان کیار اختصاص دارد.

وی همچنین با بیان اینکه اعتبار مصوب طرح راهسازی محور فرخشهر به شلمزار، شلمزار به ناغان و ناغان به کارون۴ به دلیل قرار گرفتن این محور در چند شهرستان در مجموع اعتبارات اختصاصی شهرستان کیار لحاظ نشده است، گفت: برای احداث این محور ،بیش از ۵۷ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است که قسمت عمده‌ای از این اعتبار در شهرستان کیار هزینه خواهد شد.

شهریارپور به تعریف طرح‌های توسعه‌ای در بخش‌های آب و فاضلاب، ارتباطات و همچنین طرح‌های ورزشی در شهرستان کیار به عنوان اولویت‌های اجرایی این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: امید است با استفاده مطلوب از ظرفیت‌های موجود فرآیند توسعه این شهرستان با سرعت بیشتری دنبال شود.

آمار بالای فوت‌شدگان ناشی از تصادفات رانندگی در شهرستان کیار نگران‌کننده است

فرماندار شهرستان کیار نیز در این نشست با اشاره به اینکه احداث جاده و تعریض محورهای ارتباطی موجود در این شهرستان مهم‌ترین دغدغه مردم کیار است، گفت: در تابستان امسال و تنها در یک ماه ۱۳ نفر در جاده شهرکرد به شلمزار و شلمزار به ناغان و ناغان به ایذه، بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند که لازم است برای حل این مشکل تدابیر لازم اندیشیده شود.

سید شجاع زیلابی آمار تردد خودروها در جاده شهرکرد، شلمزار، ناغان تا ایذه را روزانه بالای ۱۳ هزار دستگاه اعلام و تصریح کرد: اگر چه اعتبارات مناسبی برای حل مشکلات جاده‌ای در این شهرستان اختصاص یافته است اما انتظار می‌رود توجه بیشتری به این موضوع شود.

وی تسریع در اختصاص اعتبار برای تکمیل عملیات اجرایی تونل زره را نیز خواستار شد و افزود: از مشکلات دیگر این شهرستان می‌توان به پایین بودن اعتبارات تخصیص یافته به ۱۱ طرح پمپاژ آب در اراضی شیب‌دار اشاره کرد به طوری که از مجموع ۱۳ و نیم میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته تاکنون تنها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص داده شده است.

زیلابی درباره مشکلات پیش آمده در طرح توسعه گردشگری منطقه دوپلان نیز یادآور شد: این طرح حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما به واسطه قرار گرفتن یک کاروانسرای قدیمی در محور جاده دسترسی و علاقه‌مندی عمومی برای حفظ آثار تاریخی این محدوده، لازم است مسیر جدیدی تعریف شود.

وی مشکل نبود سیستم جمع‌آوری فاضلاب در شهرستان را نیز متذکر شد و گفت: شرایط جغرافیایی روستاها و شهرهای این شهرستان در برخی مناطق به‌گونه‌ای است که امکان حفر چاه برای دفع فاضلاب وجود ندارد و آلودگی‌های ناشی از فاضلاب به داخل رودخانه‌های شهرستان راه پیدا کرده و مشکلات بسیاری را از نظر بهداشتی به وجود آورده است.

فرماندار شهرستان کیار همچنین به آلودگی کارخانه خمیرمایه ناغان نیز اشاره کرد و افزود: برای رفع این مشکل نیز باید اقدام موثری صورت گیرد چرا که بخش مهمی از کشاورزی مردم شهرستان تحت تأثیر این آلودگی قرار دارد.

امنیت تردد در جاده‌های شهرستان کیار تامین شود

امام‌جمعه شهر شلمزار نیز موضوع جاده شهرکرد منتهی به این شهر را از جمله موضوعات پرتکرار در رابطه با مشکلات این شهرستان بیان کرد و گفت: این جاده یک مطالبه اصلی و یک حق‌الناس است که بارها عنوان شده، اما تاکنون انتظاری که مردم داشته‌اند برآورده نشده است.

حجت‌الاسلام یدالله زمانی به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان کیار در تولید محصولاتی چون انار، انگور و برنج نیز اشاره کرد و افزود: تلاش شود در سفرهای کاری مطالبات مردمی مورد توجه قرار گیرد و اعتماد آنان جلب شود.

وی همچنین رفع مشکلات احداث تونل زره و فعال شدن کارخانه‌های تعطیل شده این شهرستان نیز مهم دانست و یادآور شد: امنیت معیشتی که مردم از دولت سیزدهم انتظار دارند، به ایجاد تعادل در بازار، حمایت از تولیدکنندگان و برخورد با مفسدان باز می‌گردد و امید است به زودی نشانه‌های این امنیت بیش‌ از پیش در زندگی مردم نمود پیدا کند.

زمانی بحث امنیت بهداشتی شهرستان را متذکر شد و گفت: درمانگاه خیری در این شهرستان سال‌های زیادی است که در حال ساخت است که انتظار می‌رود همزمان با دهه فجر امسال بخشی از آن بهره‌برداری شده و مورداستفاده عموم قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بسیاری از ادارات شهرستان کیار در ساختمان‌های استیجاری قرار دارند که توجه بیشتر مسوولان استانی را برای حمایت از مدیریت شهرستانی در راستای ارتقای خدمات‌دهی به مردم را نیاز دارد.

پیشنهاد اختصاص اعتبار برای تکمیل طرحهای سد گهرو و پمپاژ آب ناغان در سفر رییس جمهور 

مدیرعامل آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست گفت: سد گهرو از طرح‌های مهم حوزه آب در شهرستان کیار به شمار می‌رود که عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۸۶ با پیش‌بینی مخزن ۳ و نیم میلیون مترمکعبی آغاز شده است.

فردوس کریمی هدف اجرای طرح سد گهرو را توسعه ۸۵۰ هکتار اراضی کشاورزی منطقه بیان و تصریح کرد: در سال جاری حدود ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ادامه اجرای این طرح در نظر گرفته شد که تاکنون تمامی این اعتبار جذب شده است و برای تکمیل آن، اعتباری معادل ۱۰۲ میلیارد تومان دیگر نیاز است که در بخش پیشنهادهای سفر رییس جمهوری به استان قرار دارد.

وی به اجرای عملیات پمپاژ آب ناغان از سال ۱۳۹۴ نیز اشاره کرد و افزود: روند اجرای این طرح بسیار طولانی شده است که در صورت اختصاص ۵۰ میلیارد تومان می‌توان در مدت کمتر از یک سال آن را تکمیل و به بهره‌برداری رساند.

اعتبارات ملی برای سه مجتمع آب‌رسانی روستایی شهرستان کیار تعریف شد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سال جاری مجتمع‌های آب‌رسانی سرتنگ محمود، جغدان و آبشاران سفلی و علیا در شهرستان کیار از ردیف‌های اعتبارات ملی برخوردار شدند، گفت: این اعتبارات شامل اعتبارات محرومیت‌زدایی و بودجه عمومی است.

احمدرضا محمدی افزود: طرح‌های آب‌رسانی پنج روستای این شهرستان نیز امسال در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفتند که مجموع این اعتبارات به همراه اعتبارات بخش محرومیت‌زدایی افزون بر ۴۴ میلیارد تومان است که اجرای این تعداد طرح تاکنون بین ۱۲ تا ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی در خصوص طرح‌های حوزه فاضلاب شهرستان کیار به انجام مطالعات ایجاد تجهیزات فاضلاب شهرهای شلمزار، گهرو و دستنا و همچنین ۲ روستای سلم و جعفرآباد اشاره و تصریح کرد: با وجود اخذ مجوزهای لازم برای اجرای این طرح‌ها مقرر شد که اعتبارات اجرایی به دلیل قرار گرفتن این طرح‌ها در زمره طرح‌های کوچک به بخش استانی واگذار شود.

به گزارش ایرنا، غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری روز پنجشنبه در جریان چهارمین سفر شهرستانی خود به‌ همراه تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی  به‌ صورت میدانی از مناطق مختلف و طرح‌های شهرستان کیار بازدید و در نشست شورای اداری و برنامه‌ریزی شرکت کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha