هدیه‌ای برای جهانیان؛ تولید واکسن بدون ثبت حق اختراع

تهران - ایرنا -‌ محققان کالج بیلور و بیمارستان کودکان تگزاس یک واکسن جدید برای کووید ۱۹ تولید کردند که بدون ثبت حق اختراع در اختیار تولیدکنندگان واکسن در سراسر جهان قرار گرفته است.

به گزارش روز سه‌شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، آزمایشات بالینی این واکسن، ایمنی و اثرگذاری آن را تاییده و کشور هند در حال حاضر مجوز تولید ماهانه ۱۰۰ میلیون دز از آن را صادر کرده است.

این واکسن Corbevax نام دارد و بر اساس فناوری سنتی مبتنی بر پروتئینی است که سال‌ها به طور ایمن مورد استفاده قرار گرفته است. این واکسن مانند سایر واکسن‌های کووید ۱۹ روی پروتئین خوشه‌ای ویروس تمرکز دارد اما به جای استفاده از mRNA متعلق به ویروس برای تحریک سلول‌های ایمنی، از پروتئین‌هایی استفاده می‌کند که به طور مصنوعی در آزمایشگاه تولید شده‌اند.

برای این منظور محققان با استفاده از ژن‌های مربوط به پروتئین، نوعی مخمر را برای تولید آن برنامه‌ریزی کردند. پس از جمع‌آوری و تخلیص این پروتئین‌های مصنوعی، آن‌ها را با مواد دیگری ترکیب می‌کنند تا سیستم ایمنی را تحریک کند. این شیوه سال‌ها برای تولید واکسن هپاتیت B مورد استفاده قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۰ میلادی گروه تحقیقاتی تولیدکننده واکسن با شرکت Biological E در هند همکاری جدیدی را برای انجام آزمایشات بالینی آغاز کردند و توانستند ظرفیت لازم برای تولید انبوه آن را فراهم کنند. در طول سال ۲۰۲۱ میلادی نتایج آزمایشات بالینی واکسن روی چندین هزار داوطلب، ایمنی و تولید واکنش ایمنی قوی توسط Corbevax را تایید کرد. در مقایسه داده‌های مربوط به این واکسن با یک واکسن تایید شده موسوم به Covishield که در واقع نسخه هندی واکسن آسترازنکا است، مشخص شد عوارض جانبی Corbevax بسیار کمتر باشد و واکنش ایمنی قوی تری را در بدن ایجاد می‌کند.

نتایج این آزمایشات نشان می‌دهد کارآیی واکسن Corbevax در جلوگیری از ابتلا به گونه دلتا از کووید ۱۹ حداقل ۸۰ درصد است. انتظار می‌رود اطلاعات مربوط به تاثیر واکسن روی گونه اومیکرون نیز به زودی در دسترس قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha