به گزارش ایرنا ، جلال آفاقی روز سهشنبه در جلسه پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خلخال افزود: جرایم مرتبط با خشونت از جمله ضرب و شتم ، توهین و نزاع جمعی در صدر ۱۰ جرم کیفری اولویتدار استان قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: سرقت و مواد مخدر نیز به ترتیب در ردههای دوم و سوم جرایم کیفری استان جای گرفتهاند و از رده چهار تا دهم جرایم کیفری نیز متناسب با موقعیت جرم متغیر میباشد.
آفاقی با بیان اینکه پیشتر افزایش شدت مجازاتهای جرایم کیفری و فرستادن مجرمان به زندان راهکار اول کاهش آسیب اجتماعی بود، گفت: امسال این نوع رفتار تغییر یافته و راهکارهای ارائه شده جدید در قالب سند تحول قوه قضائیه جایگزین راهکارهای قبلی ناموفق در کاهش جرایم خواهد شد.
او بیان کرد: دستگاه قضایی بر حمایت از خانواده زندانیان در مقابل تهدیدها و آسیبهای اجتماعی و بازگرداندن مجرم به زندگی دوباره و عاری از جرم تاکید دارد.
وی از فراوانی پروندههای طلاق در استان اردبیل به عنوان آسیب اجتماعی یاد کرد و افزود: هر چند طرح دعوی طلاق پرونده حقوقی است ولی در بسیاری از جهات از جمله درخواست مطالبه میتواند منجر به پرونده کیفری شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل بر لزوم اهتمام ویژه در امر مشاوره خانواده تاکید کرد و گفت: نتیجه جلسات و کارگاههای آموزشی باید منجر به کاهش اختلافات خانوادگی از جمله طلاق شود.
وی بیان کرد: بسیاری از راهکارهای گذشته از جمله برگزاری دورههای آموزش قبل ،حین و پس از ازدواج برای زوجین جوان ناقص و فاقد محتوای مهارتآموزی زندگی بوده و منجر به نتیجه لازم نشده است.
وی استفاده از ظرفیت رسانهها برای افزایش آگاهیهای حقوقی و استفاده از ظرفیت ائمه و روحانیون را از عوامل موثر در کمک به مقوله پیشگیری دانست.
او اظهارکرد: برنامههای ارائه شده از سوی رسانه ملی و رسانههای دولتی در کاهش آسیبهای اجتماعی وکاهش جرایم کیفری موثر نبوده و در صورت داشتن آزادی عمل از سوی خبرنگاران و رسانهها میتوان در مسیر کاهش جرایم کیفری و آسیبهای اجتماعی قدم برداشت.
وی استفاده از ظرفیت سامانه ثنا ، فعالسازی کمیته پیشگیری از تخلفات شهری ، آگاهسازی عموم از قانون پیشفروش ساختمان، افزایش آگاهیهای عمومی در خصوص مشاوره قبل از ازدواج و نیز تقویت حکمیت و داوری را از مهمترین برنامههای معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل در کاهش آسیبهای اجتماعی ذکرکرد.
نظر شما