به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه سیانبیسی، در تحقیقات این گروه یک واگرایی جهانی توصیف شده که کشورهای فقیرتر از نرخ پایین تر واکسیناسیون کرونا برخوردارند و در نتیجه با مشکلات اقتصادی طولانی مدت تری روبه رو هستند.
مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی که امروز سه شنبه منتشر شد، اعلام کرد: کووید – ۱۹ و عواقب اقتصادی و اجتماعی آن همچنان تهدیدی حیاتی برای جهان ایجاد می کند و نابرابری در زمینه توزیع واکسن و بهبودی اقتصادی نابرابر خطر ترکیب شکاف های اجتماعی و تنش های ژئوپولیتیکی را در بر دارد.
در گزارش این مجمع آمده است: این واگرایی جهانی در داخل و خارج از مرزها ایجاد تنش می کند و خطر وخامت تاثیرات همه گیری و پیچیده تر کردن هماهنگی های لازم برای مقابله با چالش های مشترک را به همراه دارد.
به گفته بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی، جدای از مرگ و میر ناشی از همه گیری، یکی از اصلی ترین تاثیرات این بیماری، افزایش نابرابری است.
کارشناسان مزبور تاکید کردند که بسیاری با ناامنی شغلی مواجه شده اند و از ابزار لازم برای آموزش آنلاین به دلیل اعمال قرنطینه ها برخوردار نیستند.
کشورهای ثروتمندتر دسترسی زودتر به واکسن های کرونا دارند و بسیاری همین حالا هم دُز سوم واکسن و حتی دُز چهارم را توزیع کرده اند. اما کشورهای فقیرتر برای دستیابی مردمان این کشورها به دُز اول دست و پا می زنند.
در اتیوپی، تنها ۱.۳ درصد از مردم به طور کامل واکسینه شده اند. در نیجریه، این رقم ۲.۱ درصد است. اما در مقایسه، در آمریکا ۶۲ درصد از مردم کاملا واکسن زده اند و در امارات متحده ربی و پرتغال این رقم حدود ۹۰ درصد است.
در این گزارش تقریبا یک هزار کارشناس و رهبر جهانی از مراکز دانشگاهی، تجاری، جامعه مدنی، دولتی و سازمان های دیگر تاکید کردند که خطرات اجتماعی از زمان شروع همه گیری، بدتر شده است. این خطرات ویژه شامل انسجام اجتماعی و بدتر شدن سلامت روانی است.
در همین حال، تنها ۱۶ درصد از افرادی که مورد تحقیق قرار گرفتند نسبت به چشم انداز وضعیت آینده جهان دیدگاه مثبتی داشتند و فقط ۱۱ درصد گفتند که به اعتقاد آنها بهبودی جهانی، سرعت می یابد.
نظر شما