۲۲ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۲۶
کد خبر: 84611044
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ابعاد و ریشه‌های قیام ۱۹ دی در قم بررسی شد

۲۲ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۲۶
کد خبر: 84611044
ابعاد و ریشه‌های قیام ۱۹ دی در قم بررسی شد

قم-ایرنا- نشست «بررسی ابعاد قیام ۱۹ دی مردم قم» با حضور جمعی از تعدادی از تحلیل‌گران سیاسی و مبارزان دوران قبل از انقلاب اسلامی در مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری در قم برگزار شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، حجت الاسلام محسن مهاجرنیا پژوهشگر مسائل سیاسی در ابتدای این جلسه، بیان کرد: ما برای بازخوانی قیام ۱۹ دی نیاز به افرادی داریم که ۱۹ دی سال ۵۷ را رقم زدند افراد بزرگی مانند آیت الله حسین نوری،  آیت الله مکارم شیرازی، آیات طاهری خرم آبادی، مومن قمی ، فاضل، یزدی، مشکینی و...که همگی شاگرد امام بودند و یا سایر شخصیت‌هایی که  به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر تفکر امام خمینی(ره) بودند. 
وی خاطرنشان کرد: آن قیام متناسب با شرایط آن روز جامعه بود و ما برای پیاده کردن ۱۹ دی ۱۴۰۰  وآرمان های آن نیاز به نیرو داریم.
وی به شرایط و وضعیت آن دوران اشاره کرد و گفت: سال ۵۵ فضای باز سیاسی از طرف کارتر به شاه دیکته شده بود و شاه را برای انجام این کار تحت فشار قرار دادند و با تصور آنکه تهدید امنیتی وجود ندارد فضا قدری باز شد و بخشی از زندانیان سیاسی آزاد شدند و از سخت‌گیریهای قبل مقداری کاسته شد.
مهاجرنیا با اشاره به خاطرات شاه در این خصوص گفت: شاه ایجاد فضای باز سیاسی را در آن دوران توطئه امریکا علیه خویش می‌داند که به دلیل گران شدن قیمت نفت، غرب قصد برکناری شاه را داشته و به این دلیل تاکید زیادی بر روی ایجاد فضای باز سیاسی در کشور داشتند و این عامل بهانه ای برای بروز نارضایتی مردم شد. 
وی ادامه داد: در سال‌های  ۵۵و۵۶ فضا کشور نسبتا باز بود و تنش‌های زیادی رخ نمی‌داد تا آنکه در آبان ماه ۵۶ شهادت حاج آقا مصطفی اتفاق افتاد و ارسال تلگراف ها و پیام های تسلیت وبرگزاری مجالس ترحیم باز دوباره امام (ره) را بر سر زبان ها انداخت و سپس در ۱۷دی ماه  داریوش همایون وزیر وقت اطلاعات با نام مستعار رشیدی مطلق اقدام به انتشار مقاله ای توهین آمیز به امام خمینی (ره) کرد و جرقه‌ای  زده شد که منجر به قیام مردم شد. 
وی بیان داشت: جامعه شناسان در تحلیل انقلاب ها می گویند که باید به نقطه عطف ها در انقلاب ها توجه کرد چراکه این نکات بسیار مهم و تاثیرگذارند و در ماجرای ۱۹ دی مبدا قیام حوزه و مرجعیت است و در آن زمان قم نماد و معرف حوزه و مرجعیت بود.

مدیرمسئول روزنامه ۱۹ دی درخصوص تشریح ابعاد ۱۹ دی در قم گفت: برای بزرگداشت قیام ۱۹ دی نباید تنها به تکریم عنوان آن بسنده کرد بلکه باید ریشه ها و عوامل ایجاد آن مورد بررسی قرار گیرد.
مرتضی داستانی افزود: رژیم شاهنشاهی با آن همه قدرت در برابر جرقه ۱۹ دی از بین رفت و برچیده شد و همه اینها آموزه‌ای مفید برای حکومت‌داری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha