آغاز همکاری‌های مشترک دانشگاه علامه طباطبایی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد

تهران - ایرنا - دانشگاه علامه طباطبائی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هدف توسعه همکاری‌های آموزشی و تحقیقاتی در حوزه‌ های مورد نیاز شورایعالی و سازمان‌های مناطق آزاد کشور تفاهم‌نامه همکاری مشترک امضاء کردند.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا، در مراسم امضای این تفاهم نامه که با حضور سعید محمد، مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و رییس دانشگاه علامه طباطبایی در محل سالن اجتماعات دفتر ریاست دانشگاه برگزار و بر ایجاد و گسترش زمینه های همکاری در حوزه ‌های علمی، آموزشی، پژوهشی مشترک تاکید شد.

در این مراسم عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ضرورت توجه به توسعه فرهنگی در کشور گفت: امروز در کشور در حوزه توسعه شهری و روستایی هزینه زیادی می شود. هرجا صحبت از توسعه به میان می‌آید ما را به یاد ساخت و ساز، بیمارستان و مدرسه می اندازد، ولی مهمتر از آن توسعه انسانی است که بسیار حائز اهمیت دارد.

معتمدی اظهار داشت: در بعضی از مناطق به دلیل فقر فرهنگی، شاهد خشونت و آسیب های اجتماعی هستیم که حضور دانشگاه می تواند در جهت توسعه پایدار انسانی به این مناطق کمک کند.

وی با اشاره به ظرفیت های علمی و سرآمد استادان دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: امیدوارم با امضای این تفاهم نامه زمینه فعالیت های بعدی دو مجموعه فراهم شود و ظرفیت دانشگاه، در قالب اجرای پروژه های مشترک، زمینه ساز توسعه پایدار انسانی در کشور باشد.

حوزه علوم انسانی نیازمند تقویت و اهتمام ویژه
سعید محمدمشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی
در این مراسم توجه به موضوع علوم انسانی را مهم برشمرد و گفت: خوشبختانه در حوزه های مهندسی، پزشکی، سلامت و بهداشت قابل رقابت با سایر کشورهای پیشرفته ایم، ولی در حوزه علوم انسانی نیازمند تقویت و اهتمام ویژه هستیم.

 وی این تفاهم نامه را یکی از محورها و برنامه های علمی و اجرایی بین بخش های اقتصادی و دانشگاهی دانست و تصریح کرد: همکاری مناطق آزاد با دانشگاه علامه طباطبایی یکی از موضوعات مهم است که باید از این ظرفیت در مناطق آزاد به خوبی بهره مند شویم.

محمد با توجه به گستردگی مسایل در حوزه اجتماعی و فرهنگی در مناطق ویژه اقتصادی، افزود: این بخش می تواند به عنوان نمونه اولیه از ظرفیت های دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور بهره مند شود و بر این اساس علم و پژوهش و دانش روز مبنای تصمیات در مسئله شناسی و حل مساله شود.

وی تصریح کرد: آماده همکاری برای تسهیل فضای موردنیاز هستیم و این تفاهم نامه می تواند زمینه لازم در بحث تحقیق و توسعه علمی جامع تری در مناطق آزاد کشور را فراهم کند.

به گزارش دانشگاه علامه طباطبایی، این تفاهم نامه در هفت ماده تنظیم شده است که از جمله محورهای همکاری آن می توان به اجرای پروژه های تحقیقاتی ـ کاربردی مورد نیاز دبیرخانه و سازمان های مناطق آزاد با بهره گیری از دانش اعضای هیات علمی دانشگاه، برگزاری نمایشگاه ها و کارگاه های آموزشی در حوزه هایی چون معرفی فرصت های سرمایه گذاری در مناطق، گردشگری، آموزشی مذاکرات بین المللی و همچنین بین المللی سازی فعالیت های مناطق و برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت به منظور ارتقای توان علمی کارشناسان و مدیران دبیرخانه اشاره کرد.

 همچنین همکاری در جهت اجرای قراردادهای مورد نیاز دبیرخانه و سازمان‌های مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، ارتقای سطح دانش، اجرای پروژه های تحقیقاتی کاربردی، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، هدایت و حمایت از پایان نامه ها تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، ارائه سمینارها، دوره های تخصصی و کارگاه های آموزشی کوتاه مدت ایجاد نوآوری در ساختارهای مدیریتی مناطق آزاد، از دیگر محورهای این تفاهم نامه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha