علی محمد قادری روز پنجشنبه در سفر به شهرکرد در جلسه شورای معاونان و دیدار با کارکنان بهزیستی چهارمحال و بختیاری افزود: بروز آسیبهای اجتماعی، مشکلات و وقایع مختلف در همه خانوادهها ممکن است رخ دهد و باید برای رفع این آسیبها و همچنین جلوگیری از بروز آنها برنامهریزی دقیق و مدون انجام شود و یک نگاه جریانسازی و رفتارسازی در جامعه در راستای پیشگیری از آسیب نهادینه شود.
وی به توسعه نگاه پیشگیرانه در حوزه آسیبهای اجتماعی در سطح کشور و براساس برش منطقهای اشاره کرد و گفت: باید در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از همه ظرفیتهای موجود و اعتبارات و کمکهای فنی استفاده شود تا یک نگاه ساختار یافته در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در اذهان عمومی ایجاد شود.
رییس سازمان بهزیستی افزود: برنامههای حمایتی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی باید براساس مشکلات و مسائلی که در هر منطقه نمود و بروز بیشتر دارد، انجام شود و نمیتوان در این حوزه یک برنامه و دستورالعمل واحد برای سراسر کشور تهیه و تدوین کرد.
قادری اظهار داشت: اشتغال، معیشت و مسکن سه راهبردی اصلی سازمان بهزیستی است و باید برای بازتوانی و ایجاد اشتغال پایدار برای جامعه هدف برنامهریزی دقیقتر انجام شود.
به گفته وی، هماکنون بخش زیادی از خدمات ارائه شده به جامعه هدف، در قالب مستمری است که باید این رویکرد تغییر و در جهت تواتمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار برای جامعه هدف برنامهریزی شود.
خیران بازوی توانمند خدمترسانی به جامعه هدف بهزیستی هستند
معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان بهزیستی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و کمبود اعتبار و بودجه گفت: خیران بازوی توانمند خدمترسانی به جامعه هدف بهزیستی هستند.
قادری گفت: سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان در حوزه خدماترسانی به اقشار مختلف از جمله معلولان، زنان سرپرست خانوار، افراد آسیبدیده در حوزههای مختلف مطرح است که برای خدمترسانی به این اقشار از ظرفیت مددکاران برای ارتباطگیری بهتر استفاده میشود.
وی به کمبود اعتبارات به عنوان یکی از مهمترین مشکلات برای خدمترسانی بهتر و توانمندسازی جامعه هدف اشاره کرد و گفت: از تمام ظرفیتهای خیران، موسسات خیریه، همچنین املاک و منابعی که به عنوان سرمایه در اختیار سازمان است برای ارائه خدمت بهتر و مطلوبتر برای جامعه هدف استفاده شود.
به گفته وی،۲ هزار و۸۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای سال آینده این سازمان به مجلس ارائه شده که این میزان نسبت به پارسال افزایش داشته اما جوابگوی نیاز سازمان و اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و برنامههای حمایتی سازمان از جامعه هدف نیست.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه نزدیک یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معلول زیرپوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، افزود: اعتباری که برای حمایت از معلولان در نظر گرفته شده، پاسخگوی نیاز آنها نیست و از ظرفیت خیران به عنوان منابع مولد و تاثیرگذار و بازوان توانمند بهزیستی استفاده شود.
فعالیتها و اقدامات انجام شده در سازمان برای مردم تببین و تشریح شود
رییس سازمان بهزیستی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین گفت: باید فعالیتها و اقدامات انجام شده در سازمان بهزیستی برای مردم و جامعه هدف تبیین و تشریح شود.
وی بر استفاده از ظرفیت و توان متخصصان برای رفع نیازهای جامعه هدف تاکید کرد و افزود: با استفاده از تمام ظرفیتها، باید برای ارائه خدمت مطلوب به جامعه هدف استفاده شود تا قدرت نه گفتن و نگاه منفیگویی در سازمان کم شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی یک سازمان کارآمد و مردمی است، اظهار داشت: بهزیستی باید یک سازمان بهرهور باشد و با نگاه تحولگرایی به سوی کارآمدی و مردمی بودن پیش برود و از ظرفیت دولت الکترونیک برای خدماترسانی بهتر به جامعه هدف استفاده کند.
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار سازمان بهزیستی بیش از یک میلیون و ۷۱۰ هزار و ۴۷۵ نفر معلول در ایران دارای پرونده هستند که از این تعداد ۲۶۳ هزار و ۶۴۱ نفر معلول خفیف و ۴۶۲ هزار و ۶۱۱ نفر معلول متوسط و ۵۷۸ هزار و ۵۱۷ نفر معلول شدید و ۲۲۱ هزار و ۵۴۶ نفر معلول خیلی شدید هستند.
همچنین ۱۹۸ هزار و ۷۵۵ نفر معلول بینایی، ۶۵۵ هزار و ۱۶۶ نفر معلول جسمی حرکتی، ۱۴۲ هزار و ۷۹۶ نفر معلول روانی، ۳۹۸ هزار و ۲۶۹ نفر معلول ذهنی، ۲۱۹ هزار و ۶۶۵ نفر معلول شنوایی و ۹۵ هزار و ۸۲۴ نفر معلول صوت و گفتار در ایران وجود دارد.
نظر شما