محمد صالح احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه همه عملیاتی را که در فاصله جوانه زدن بذر تا برداشت محصول انجام میشود عملیات داشت می گویند، اظهار داشت: از جمله فعالیتهایی که در این مرحله انجام میشود شامل کود دادن، مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی و علفهای هرز است.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی زراعی استان به کشت گندم اختصاص یافته است، اضافه کرد: در کشت پاییزه امسال مجموع مصرف بذور رسمی در طبقات مختلف ۱۰ هزار و ۶۹۰ تن و مصرف بذور خود مصرفی بوجاری و ضدعفونی شده کشاورزان هم ۸۶ هزار و ۹۸۵ تن بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: ۲۹ هزار تن کود ازته، یک هزار و ۱۱۴ تن کود فسفاته، ۱۳۸ تن کود پتاسه و حدود ۳۰۰ کلیوگرم ریز مغزی در بین گندم کاران استان برای کشت پاییزه و مرحله داشت این محصول توزیع شده است.
احمدی یادآور شد: در مجموع برای همه محصولات کشاورزی استان تاکنون ۷۱ هزارو ۶۴۷ تن کود در بین کشاورزان استان توزیع شده و هفت هزارو ۸۵۴ تن هم در انبارهای استان موجود است که در صورت نیاز توزیع خواهد شد.
وی به توصیههای فنی فصل داشت گندم اشاره کرد و گفت: حداکثر تا قبل از پایان مرحله پنجه دهی گندم، مصرف سرک کوده اوره به میزان ۵۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: با گرمتر شدن هوا در اواخر اسفند و اوایل فروردین بررسی مزارع از نظر آفت سن و انجام مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم توصیه شده حفظ نباتات و با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی الزامی است.
احمدی اضافه کرد: در صورت وجود علف های هرز اعم از پهن برگ و نازک برگ در مزارع گندم، مبارزه شیمیایی در مرحله پنجه زنی تا قبل از ساقه رفتن با علف کش ها توصیه شده است.
کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.
از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن در سال است.
نظر شما