شخصیت‌های برگزیده زبان و ادبیات فارسی خراسان جنوبی تجلیل شدند

بیرجند - ایرنا - شخصیت‌های برگزیده و خدمتگزار زبان و ادبیات فارسی خراسان جنوبی، استادان پیشکسوت گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند در آیین پایانی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی تجلیل شدند.

به گزارش ایرنا، آیین پایانی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی پنجشنبه شب با حضور رییس انجمن زبان و ادب فارسی ایران در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

دبیر اجرایی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در این آیین گفت: در مجموع بیش از ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ارسال و حدود ۲۵۰ مقاله توسط ۹ سرداور و ۶۰ داور علمی از سراسر کشور پذیرش شد.

اکبر شایان سرشت با اشاره به آغاز این گردهمایی از ۱۴ اسفندماه، افزود: در طول برگزاری انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در دانشگاه بیرجند ۲۲ نشست علمی و سه میزگرد برگزار شد.

وی بیان کرد: بیش از ۵۳ نفر سخنران مدعو و ویژه این انجمن در دانشگاه بیرجند بودند که در خصوص مباحث علمی مختلف رشته‌های زبان و ادب فارسی از جمله ادبیات کودک و نوجوان، زبان و ادب فارسی در فرهنگ و گستره بین‌الملل و همچنین ادبیات و زبان فارسی در حوزه نقد، نظریه و روش‌های میان‌رشته‌ای، مطالعات تطبیقی و سایر به ارائه مطلب پرداختند.

دبیر اجرایی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ادامه داد: همچنین نشست‌هایی در حوزه انواع ادبیات حماسی، ادبیات عرفانی، داستان پژوهی و ادبیات روایی، شعر معاصر، ادبیات غنایی، ادبیات عامه و گویش‌ها، ادبیات تطبیقی، ادبیات پایداری و آیینی، ایران‌شناسی و زبان و ادبیات فارسی و از این قبیل برگزار شد.

وی تصریح کرد: بخشی از نشست‌های انجمن ترویج زبان و ادب فارسی مانند نشست ادبیات کودک و نوجوان و علوم انسانی دیجیتال و ادبیات فارسی و استفاده از فناوری‌های نوین برای آموزش زبان و ادب فارسی تازه و نو بودند و برای نخستین بار برگزار شدند.

شایان سرشت عنوان کرد: توجه به فعالان حوزه آموزش و پرورش از جمله دانش‌آموزان و فرهنگیان و آموزش زبان و ادب فارسی به غیرفارسی زبانان از دیگر موضوعات مهمی بود که در این انجمن مورد توجه ویژه قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به اهمیت آموزش زبان و ادب فارسی به غیرفارسی زبانان، مرکز این مهم در وزارت علوم و برخی دانشگاه‌های بزرگ کشور از جمله دانشگاه فردوسی مشهد و قزوین دایر شده است.

دبیر اجرایی شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی بیان کرد: مقالات برگزیده و ارائه شده توسط سخنرانان ویژه دریافت و در قالب ویژه‌نامه گردهمایی چاپ و منتشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه همکاران دانشگاه بیرجند تمام تلاش خود را اعمال کرده تا زبان و ادب فارسی به عنوان میراث ماندگار ایران اسلامی را حفظ کنند گفت: از معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت پژوهشی و ریاست دانشگاه بیرجند، همچنین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و اصحاب رسانه که در طول برگزاری انجمن دانشگاه را حمایت کردند قدردانی می‌کنیم و امید است در سال‌های آتی نیز با همین رویکرد ترویج زبان و ادب فارسی حرکت کنیم.

در این آیین جایزه استاد دکتر مهدی محقق به یک رساله دکتری برتر و دو رساله شایسته تقدیر و جایزه شادروان زهرا استادزاده به مقاله برگزیده در حوزه آموزش زبان فارسی اهدا شد.

دفتر انجمن ترویج زبان و ادب فارسی شعبه خراسان جنوبی فردا در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند افتتاح می‌شود.

شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی چهاردهم اسفند در دانشگاه بیرجند گشایش یافت.

"غلامعلی حداد عادل" رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و "حسین سالار آملی" قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل نیز به‌صورت وبینار در افتتاحیه این همایش سخنرانی کردند. 

ادبیات تطبیقی و پژوهش‌های میان رشته‌ای، انواع ادبی (غنایی، حماسی، نمایشی و...)، ادبیات آیینی و پایداری، ادبیات معاصر، ادبیات کودک و نوجوان، نقد، نظریه و مکتب‌های ادبی، آسیب‌شناسی پژوهش‌های ادبی، زبان‌پژوهی ادبی و گویش‌پژوهی خراسانی، آموزش زبان فارسی و پژوهش زبان و ادبیات فارسی در گستره جهان از محورهای اصلی این همایش بود.

از سال ۱۳۸۳ تاکنون گردهمایی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی هر سال در یکی از دانشگاه‌های بزرگ استانی برگزار می‌شود و شانزدهمین مرحله این همایش ۱۴ تا ۱۹ اسفند امسال و با مشارکت جمعی از دانشجویان، استادان، فرهیختگان و مسئولان کشوری و استانی در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

همچنین یک روز از شانزدهمین گردهمایی بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، به معرفی حکیم نظامی اختصاص یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha