آنچه هفته گذشته در چهارمحال و بختیاری رخ داد

شهرکرد- ایرنا -آتش‌سوزی در تالاب گندمان، ثبت‌نام بیش از ۵۷ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن، پیشرفت ۷۵ درصدی طرح آب‌رسانی بن به بروجن، اعطای نشان ملی یونسکو به هنرمند استان و اما و اگرهای عزل شهردار شهرکرد از جمله مهمترین سرخط‌های خبری چهارمحال و بختیاری در سومین هفته از اسفند ۱۴۰۰ به شمار می‌رود.

در این هفته ویدا توحدی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  به شهرکرد سفر کرد. توحدی در این دیدار علاوه بر شرکت در آیین رونمایی از تندیس مرد کلاه‌مال در شهرکرد، در شهر هفشجان نیز حضور یافت تا مقدمات ثبت ملی این شهر به عنوان شهر ملی سنگ‌تراشی سنتی (حجاری سنتی) را بررسی کند. این مسوول وزارتی نشستی نیز با شهردار و اعضای شورای اسلامی مرکز چهارمحال و بختیاری داشت و بر لزوم تقویت نمادهای مرتبط با «شهر ملی نمد» در این شهر تاکید کرد.

مسلم رشیدی نایب رییس‌ فدراسیون کبدی نیز در آخرین روزهای هفته گذشته به منظور شرکت در مجمع انتخاباتی هیات استانی به شهرکرد سفر کرد. رشیدی در حاشیه این مجمع از احتمال برگزاری اردوی تدارکاتی تیم‌های ملی ایران در هند به عنوان یکی از مدعیان قهرمانی کبدی جهان به منظور آماده‌سازی هر چه بیشتر تیم‌های ملی برای رویارویی در رقابت‌های هانگژو چین خبر داد.

علی فلاحتکار دبیر کل جمعیت فرهنگیان جوان کشور نیز از دیگر مسوولان کشوری بود که در سومین هفته از اسفند ۱۴۰۰ به چهارمحال و بختیاری سفر کرد. فلاحتکار در این سفر دیدارهایی با مسوولان استانی داشت و در آیین رونمایی از کتاب نظام مسائل آموزش‌وپرورش چهارمحال و بختیاری شرکت کرد.

هفته پر کار مسوولان استانی / استاندار سرزده به صمت رفت

مسوولان استانی هم هفته پر کاری را پشت سر گذاشتند. دیدار سرزنده غلامعلی حیدری استاندار از سازمان صنعت، معدن و تجارت در این هفته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. حیدری در این بازدید سرزده نحوه صدور مجوزها، تکریم ارباب‌رجوع و پیگیری برنامه‌های تنظیم بازار شب عید از سوی صمت را با حضور در بخش‌های مختلف این سازمان به صورت مستقیم بررسی کرد.

استاندار همچنین این هفته دیداری با دبیر و اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان داشت. وی در این دیدار با بیان اینکه فرصت خدمت محدود است، گفت: از همین رو تمامی مسوولان باید از فرصتی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته، برای خدمت به مردم به نحو احسن استفاده کنند.

نشست‌های بررسی جذب اعتبارات استانی، شورای تامین مسکن، برنامه‌ریزی جشن‌های نیمه شعبان و پاسداشت ۱۲ فروردین سالروز استقرار نظام جمهوری اسلامی، شورای آموزش‌ و پرورش، ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری نیز در این هفته برگزار شد و مسوولان درباره آخرین برنامه‌های اجرایی و چگونگی رفع مشکلات و تداوم امور، گفت‌وگو و تصمیم‌گیری کردند.

بخشی از تالاب گندمان ۱۲ ساعت در آتش سوخت / ادامه اما و اگرها برای عزل شهردار شهرکرد

ساعت ۲۲ سه‌شنبه این هفته، آتش در تالاب گندمان شعله‌ور شد. این آتش‌سوزی که به گفته مسوولان به احتمال قوی عامل انسانی در وقوع آن نقش داشته است، بخش‌های باتلاقی ضلع جنوبی تالاب را در برگرفت که به دلیل وزش باد به نسبت شدید و خطر غرق‌شدگی، خاموش کردن آن بیش از ۱۲ ساعت به طول کشید. غرقابی بودن تالاب و واقع شدن زیستگاه واقعی حیات‌وحش در ضلع شمالی تالاب موجب شد تا خسارت‌های جانوری و گیاهی ناشی از آتش‌سوزی چندان وسیع نباشد.

این هفته صحبت‌های درباره احتمال عزل شهردار شهرکرد به یکی از مهمترین مباحث خبری رسانه‌های استان تبدیل شد و شورای اسلامی مرکز چهارمحال و بختیاری در چندین نشست این موضوع را مورد بررسی قرار داد.محمدرضا بیاتی رییس شورای اسلامی شهرکرد با اشاره به دستورالعمل وزارت کشور مبنی بر سکونت شهرداران به همراه خانواده در شهر محل خدمت، اعلام کرد: ساکن نبودن «محمدتقی جاپَلَقی» به همراه خانواده در شهرکرد برای اعضای شورا مسجل شده است و تصمیم‌گیری در خصوص ادامه کار وی همچنان ادامه دارد.

هفته‌ای برای پایان پنج جشنواره هنری و فرهنگی / نشان عالی یونسکو به هنرمند استان اهدا شد

در سومین هفته از آخرین ماه سال ۱۴۰۰ خبرهای مختلفی در حوزه فرهنگ و هنر در استان روی داد که اهدای نشان عالی یونسکو به کوروش اسدپور هنرمند استان به عنوان یکی از برگزیدگان نخستین جایزه بین‌المللی حکیم نظامی از جمله مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. اسدپور به همراه ۹ برگزیده دیگر در آیینی که شامگاه پنجشنبه با حضور چهره‌های فرهنگی و هنری در تالار وحدت تهران برگزار شد، این نشان را به پاس خدماتش در حوزه موسیقی و فعالیت در پرداختن به اشعار نظامی دریافت کرد.

آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره استانی کالا و محصولات فرهنگی فیروزه نیز این هفته برگزار شد، در مراسم دیگری نیز از برترین‌های پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در استان تجلیل شد.

قدردانی از ۱۶ فعالان فرهنگی مساجد، هیات‌های مذهبی، فعالان اجتماعی، کادر درمان و سلامت، جهادگران توسعه منطقه‌ای، جهادگران عدالت آموزشی در مناطق محروم، فعالان رسانه، بانوان، گروه‌های جهادی پیشرفت منطقه‌ای و خیران در قالب همایش اهدای جایزه ملی احسان نیز از دیگر رویدادهای فرهنگی این هفته محسوب می‌شود.

برگزاری آیین اختتامیه جشنواره ملی «نقش مهدویت در تعالی دانشگاه‌ها» و همچنین جشنواره «نماز و مهدویت»، برافراشته شدن پرچم متبرک آستان مقدس سالار شهیدان به مناسبت سالروز ولادت این امام بزرگوار در میدان امام حسین(ع) شهرکرد، اعزام نخستین کاروان راهیان نور دانشجویی استان به مناطق عملیاتی جنوب و آغاز بهره‌برداری از پیشخان خدمات کتابخانه‌ای مهدیه شهرکرد به عنوان چهارمین پیشخان خدمات کتابخانه‌ای استان را نیز می‌توان از دیگر برنامه‌ها فرهنگی چهارمحال و بختیاری در سومین هفته از اسفند ۱۴۰۰ نام برد.

کسب نخستین نشان آسیایی تاریخ بوکس استان / بسکتبالیست‌ها از صعود بازماندند

رقابت‌های دور برگشت مرحله دوم مقدماتی لیگ دسته یک باشگاه‌های بسکتبال کشور در گروه دی جنوب، عصر چهارشنبه این هفته در شهرکرد به پایان رسید و با قرار گرفتن تیم‌های لئو شاهین‌شهر و رعد پدافند خوزستان در صدر جدول رده‌بندی این گروه، تیم فرخ دانه کیمیا نماینده استان نتوانست به دور بعدی مسابقات راه یابد. تیم خانه بسکتبال چهارمحال و بختیاری هم به عنوان دیگر نماینده استان در رقابت‌های لیگ دسته یک، مسابقات خود را در این هفته در امیدیه خوزستان دنبال کرد. این تیم‌ها با پذیرش شکست مقابل حریفان از صعود به دور بعدی بازماند.

اگر چه بسکتبال استان هفته خوبی را پشت سر نگذاشت اما جامعه بوکس استان یکی از خاطرات مهم تاریخ خود را در این هفته تجربه کرد. سید علی‌اکبر میراحمدی بوکسور چهارمحال و بختیاری شامگاه پنجشنبه در جریان رقابت‌های قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا توانست با کسب نشان برنز این رقابت‌ها، نام خود را به عنوان نخستین دارنده نشان آسیایی تاریخ بوکس استان ثبت کند. میراحمدی که از شانس بالایی برای صعود به بازی نهایی برخوردار بود در دیدار خود مقابل حریف ازبکی مغلوب ناداوری شد و به نشان برنز بسنده کرد.

از دیگر رویدادهای مهم ورزشی استان در هفته‌ای که گذشت می‌توان به انتخاب حسین زمانی فرادنبه به عنوان رییس جدید هیات کبدی چهارمحال و بختیاری اشاره کرد. همچنین در این هفته نخستین دوره آموزش تخصصی استفاده از چتر نجات با حضور و تدریس اساتید ملی و خلبانان سراسر کشور در روزهای پنجشنبه و جمعه در شهرکرد برگزار شد.

افتتاح بخشی از طرح‌های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۱

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به پیشرفت بالای طرح‌های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی و تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات، پیش‌بینی می‌شود طرح‌های متعددی در سال آینده در استان افتتاح شود.

غلامعلی حیدری افزود: مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران موظف‌اند هر مانع سر راه اجرای طرح‌های استان وجود دارد را برطرف کنند و اهتمام جدی بر بهره‌برداری طرح‌ها به کار گیرند.

وی ارائه مستمر گزارش کار طرح‌های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی استان را خواستار شد و گفت: این گزارش به طور مستمر به دبیرخانه ارائه و در سامانه مربوطه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ثبت شود.

برنامه‌های عملیاتی برای حاکمیت فرهنگ مهدوی در جامعه تدوین شود

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد تدوین برنامه‌های عملیاتی را برای حاکمیت و زنده نگه‌داشتن فرهنگ مهدویت در جامعه ضروری خواند و گفت: ذات انقلاب اسلامی، حاکم کردن مهدویت بر جامعه است و باید زمینه عملیاتی شدن آن همواره مدنظر قرار گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام از پیشنهادهای مهم در حوزه برنامه‌های عملیاتی را برپایی مجالس قرائت دعای ندبه در استان بیان کرد و یادآور شد: برپایی این مراسم باید با حضور علما و شخصیت‌های برجسته دینی و فرهنگی هر هفته به شکلی پررنگ در مرکز استان و دیگر شهرها دنبال شود، محتوای این دعا نوعی جهت‌دهی فکری است و با ذکر حجت‌های پروردگار از ازل تا به آخر، به شکلی شایسته آرمان بلند مهدوی را بیان می‌دارد.

ورود گردشگران به دشت لاله‌های واژگون کوهرنگ ممنوع شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: این طرح به منظور حفظ پوشش گیاهی لاله واژگون و جلوگیری از تخریب بی‌رویه بر اثر ورود بازدیدکنندگان در منطقه اجرا می‌شود.

اصغر احمدی افزود: در صورتی که افراد بازدیدکننده به چیدن گل و یا پیازچه لاله در منطقه اقدام کنند و یا در دشت ورود پیدا کنند برابر قانون با آن‌ها برخورد خواهد شد.

به گفته وی، هم‌اکنون دشت لاله‌های واژگون یک هزار هکتار وسعت دارد که ممنوعیت ورود بازدیدکنندگان به این دشت در شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان تصویب شده است.

ثبت‌نام بیش از ۵۷ هزار نفر در چهارمحال و بختیاری برای طرح نهضت ملی مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری از ثبت‌نام ۵۷ هزار و ۷۳۲ نفر در طرح نهضت ملی خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۸ هزار و ۳۸۳ متقاضی حائز شرایط شناخته شده و ۹ هزار و ۳۹۴ متقاضی تایید نهایی شدند.

حسینعلی مقصودی افزود: تاکنون برای پنج هزار و ۳۵۰ متقاضی تامین زمین شده و سه هزار و ۵۰۶ نفر افتتاح حساب کردند و ۸۶۵ نفر آورد اولیه را واریز کردند.

وی همچنین به اتصال چهار هزار و ۷۰۰ متقاضی در طرح اقدام ملی مسکن به این طرح اشاره و تصریح کرد: در طرح اقدام ملی مسکن متقاضی سرگردان نداریم و همه متقاضیان تایید شده به طرح‌ها متصل شده‌اند.

راه‌آهن چهارمحال و بختیاری از ۴۰ درصد پیشرفت اجرایی برخوردار شد

مجری طرح‌های زیربنایی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: راه‌آهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد در تمامی قسمت‌های زیرسازی، ایستگاه و روسازی از ۴۰ درصد پیشرفت برخوردار شده است.

علیرضا صلواتی با اشاره به روند اجرایی راه‌آهن این استان اظهار داشت: روسازی این طرح ۵۸ درصد پیشرفت دارد و ایستگاه‌های آن تاکنون از ۱۰ درصد پیشرفت برخوردار شده که پس از اتمام مراحل زیرسازی و ساخت ایستگاه‌ها، عملیات روسازی اجرا می‌شود.

به گفته وی راه‌آهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد به طول ۹۲ کیلومتر در چهار قطعه و ایستگاه در حال اجراست و این طرح ۳۶۹ میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران دارد و به جز یک قطعه طرح در تمامی جبهه‌ها فعال است.

پیشرفت طرح آب‌رسانی بن به بروجن به ۷۵ درصد رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی طرح آب‌رسانی بن به بروجن گفت: برای بهره‌برداری از این طرح به ۶۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

فردوس کریمی افزود: اعتبار مصوب طرح آب‌رسانی بن به بروجن در سال جاری ۷۱۹ میلیارد تومان بوده که ۶۹۹ میلیارد تومان آن تخصیص یافت و از میزان اعتبار تخصیصی تاکنون ۳۸۲ میلیارد تومان جذب شده است.

وی با بیان اینکه طرح آب‌رسانی بن به بروجن آب شرب ۱۳ شهر و ۱۱ روستای استان را معادل ۴۵۶ هزار نفر جمعیت را تامین می‌کند، تصریح کرد: افق این طرح تا سال ۱۴۱۵ پیش‌بینی شده است.

۲۷ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط چهارمحال و بختیاری در معرض خشکیدگی است

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای حراست و حفاظت از عرصه‌های جنگلی و مقابله با خشکیدگی جنگل‌های بلوط اجرای اقدامات مختلفی از جمله احیاء جنگل، مبارزه با آفات و بیماری، حفظ بهداشت در منطقه جنگلی و حذف پایه‌های آلوده به بیماری و آفت در دستور کار قرار دارد.

محمدرضا محمدی به اجرای طرح چاله فلسی و چاله‌های هلالی و پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های استان اشاره کرد و افزود: امسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی مرتعی استان ممیزی شده و مدیریت چرا نیز در ۳۰۰ هزار هکتار از مراتع استان اجرا و طرح‌های مرتع‌داری در ۸۸ هزار هکتار مراتع استان انجام‌شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha