سرهنگ علیرضا رضایی روز چهارشنبه در نشست ستاد راهبری تصادفات استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد، افزود: امسال بیش از ۱۳ هزار فقره تصادف در محورهای درون شهری و برون شهری استان روی داده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: چهار هزار و ۸۰۰ نفر در این حوادث مجروح شدند که تعداد مجروحان ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد و بهرغم همه اقداماتی که برای کاهش این آسیب در استان صورت میگیرد اما متاسفانه شاهد روند افزایشی تصادفات و فوتیهای ناشی از آن هستیم.
رییس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: طبق آمار روزانه حدود ۱۴ مجروح و سه فوتی طی ۲ روز در خراسان جنوبی ثبت میشود و بیشترین حوادث مربوط به مسیر زاهدان به مشهد است که در حوزه استان خراسان جنوبی اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: در بررسی نوروز سه سال گذشته ۶۴ فوتی به ثبت رسیده که میانگین هر روز فوتی داشتیم و ۵۴ درصد تصادفات نوروزی در محورهای اصلی و بزرگراهها اتفاق افتاده است.
سرهنگ رضایی در تحلیل آماری تصادفات گفت: ۵۴ درصد تصادفات در محورهای اصلی و ۴۶ درصد در محورهای فرعی اتفاق افتاده اما ۵۰ درصد علت تصادفات، واژگونی و خروج خودرو از جاده است.
وی گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته ۴۳ درصد تصادفات مربوط به توجه نکردن به جلو و ۲۲ درصد تخطی از سرعت مطمئنه است که احداث استراحتگاههای بین راهی، تقویت روشنایی ورودی شهرها، تسریع در دوبانده شدن جادهها و برخورد جدی با متخلفان میتواند در این زمینه موثر باشد.
رییس پلیس راه خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان جنوبی دارای سه کریدور است که در کریدور چابهار - بیرجند - مشهد هزار و ۵۷۰ کیلومتر طول این مسیر است و ۴۱۴ کیلومتر در حوزه خراسان جنوبی قرار دارد و از این کریدور ۲۱۹ کیلومتر دوبانده شده است.
وی افزود: در کریدور بندرعباس - راور - فردوس - مشهد طول مسیر هزار و ۳۹۰ کیلومتر است که ۳۵۶ کیلومتر از این کریدور در استان ما قرار دارد و ۲۴۵ کیلومتر دوبانده شده است.
سرهنگ رضایی گفت: طول کریدور ماهیرود - بیرجند - طبس - یزد نیز هزار و ۴۴۰ کیلومتر است که ۷۷۰ کیلومتر آن مربوط به خراسان جنوبی و ۱۳۰ کیلومتر راه دوبانده شده و میطلبد در حوزه دوباندهسازی جادهها اهتمام بیشتری داشته باشیم.
وی درباره دلایل افزایش تصادفات در خراسان جنوبی توضیح داد: ۱۰ درصد خودروهای عبوری در کشور با سرعت غیرمجاز حرکت میکنند که این آمار در خراسان جنوبی ۲۱ درصد است و در ارتباط با خودروهای سنگین میانگین تردد در کشور ۱۴.۳ است اما در این استان به ۲۵ درصد میرسد که شدت تصادفات را بالا میبرد.
رییس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: با توجه به افزایش حجم مسافران نوروزی محورهای مشهد - زاهدان، دیهوک - راور و طبس - یزد در اولویت پلیس قرار گرفته و در سالهای گذشته بیشتری آمار فوتیها مربوط به این حوزه بوده است.
وی خواستار آمادهباش تمامی امکانات در خدمت طرح نوروزی شد و افزود: تجمیع یگانهای امدادرسان و خدماتی در مبادی ورودی و خروجی شهری میتواند تا حد قابل ملاحظهای در این زمینه کارگشا باشد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی هم در این نشست از آمادهباش ۳۹ اکیپ امدادی و عملیاتی در طرح نوروز ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: این اکیپها بهصورت ثابت و سیار و ۲۴ ساعته فعال خواهند بود.
اسدالله جلالزاده افزود: در قالب این طرح ۲۵۳ نیرو، ۲۳۵ دستگاه خودرو و ۳۳ راهدارخانه فعال هستند.
وی اظهار داشت: با هماهنگیهای صورت گرفته ۴۵ مجتمع خدمات رفاهی بین راهی و سکوهای نماز در سراسر استان آماده خدماترسانی به مردم است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی گفت: از امشب با توجه به شروع تعطیلات شاهد افزایش چشمگیر ورودی و خروجی خودروها و مسافران خواهیم بود و روز گذشته ۱۷ هزار و ۵۹۴ ورودی به استان داشتیم که بیانگر اهمیت تلاش بیش از پیش در مدیریت طرح نوروزی است.
نظر شما