به گزارش ایرنا، جلال آفاقی روز دوشنبه در دیدار با هیات امنای مساجد و بقاع متبرکه به ظرفیت کارکردی مسجدها در مهار آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و از اعضای هیات امنای مسجدها خواست تا به عنوان مسئول پیشگیری در هر محله عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه پیشگیریهای فرهنگی مقدم بر پیشگیریهای وضعی-انتظامی یا حقوقی-قضایی است، گفت: شناسایی خاستگاههای جرایم و مفاسد به ویژه در محلهها به منظور پیشگیری به موقع از وقوع جرایم با کمک این افراد ضروری است و در این میان و اعضای هیات امنای مسجدها امین اهالی و آگاهترین افراد به مشکلات و اوضاع محلهها هستند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل افزود: همه اقشار مردم در ماموریت پیشگیری مسئول هستند اما انتظار از اعضای هیات امنای مساجد به عنوان متولیان امور مسجد و محله بیشتر است و دستگاه قضایی متولیان امور مسجدها را مسئولان مستقیم پیشگیریهای فرهنگی هر محله میداند.
وی به آسیبهای اختلافهای خانوادگی و طلاق نیز اشاره و اظهار کرد: کارکردهای مسجدها باید در حد مسجد تراز اسلامی احیا شود و محل حل و فصل اختلافهای مردم و منشا اشاعه صلح و دوستی قرار گیرد.
آفاقی همچنین با اشاره به طرح دادگستری با عنوان "مساجد اردبیل، پایگاه ارتباط مسئولین قضایی با مردم"، از هیات امنای مسجدها خواست تا در خصوص شناسایی آسیبها، مسائل و مشکلات اهالی و محلهها و اقدامهای پیشگیرانه در این طرح، دادگستری را یاری نمایند.
در حال حاضر حدود ۲ هزار باب مسجد در نقاط مختلف استان اردبیل وجود دارد.
نظر شما