ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۵ تا ۲۰تنی مرغ مازاد در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد -ایرنا- مسوولان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بر این باورند که هم‌اکنون بیش از ۱۵۰ هزار قطعه مرغ با وزن بیش از ۳۰۰ تن در استان به صورت مازاد وجود دارد، که ذخیره‌سازی ۱۵تا ۲۰ تن مرغ مازاد یکی از راهکارهای نگرانی و رفع مشکلات مرغداران استان است.

به گزارش ایرنا، پارسال ۱۶ میلیون و ۶۸۷ هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان انجام شد که نسبت به مدت مشابه ۱۸ درصد افزایش جوجه‌ریزی و تولید در سطح مرغداری‌های استان داشت و برای تامین مرغ مورد نیاز در ایام ماه مبارک رمضان نیز در اسفندماه ۱۴۰۰ یک میلیون و ۶۴۸ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شد.

اکنون جمعی از مرغداران چهارمحال و بختیاری نسبت به وضعیت موجود بازار مرغ، کمبود نهاده‌های دامی، ممنوعیت خروج مرغ از استان و پایین بودن قیمت مرغ نسبت به سایر استان‌ها و همچنین نبود خرید تضمینی مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام دغدغه‌مند هستند و روز شنبه با حضور در مقابل استانداری خواستار رسیدگی به مشکلات خود و رفع این نگرانی‌ها شدند.

برنامه خرید مرغ مازاد از مرغداری‌ها اجرا شود

مسوول یکی از واحدهای مرغداری در شهرکرد با اشاره به اینکه برنامه زمان‌بندی برای جوجه‌ریزی و خرید و فروش مرغ در استان پیش‌بینی شده بود، گفت: براساس برنامه زمان‌بندی در اواسط بهمن ماه جوجه‌ریزی در این واحد انجام شد و اکنون پس از گذشت ۶۰ روز و وزن‌گیری مرغ‌ها تا حدود چهار کیلو و بیشتر، تقاضا در بازار برای خرید مرغ با این وزن وجود ندارد و شرکت پشتیبانی امور دام نیز برنامه‌ای برای خریداری کردن مرغ‌های مازاد تاکنون ارائه نداده است.

وی که بدون اعلام نامش ادامه داد:خریداری نشدن مرغ مازاد مرغداران توسط شرکت پشتیبانی امور دام و جهادکشاورزی یکی از مهمترین مشکلات مرغداران استان است و این امر باعث شده که وزن مرغ‌ها افزایش یابد.

این مرغدار چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش وزن مرغ‌ها سبب می‌شود گرایش بازار نسبت به خرید آن کاهش یابد و مرغداران با این وضع متضرر خواهند شد.

وی، که خواست نامش ذکر نشود، گفت: هزینه تولید و مواد اولیه از جمله نهاده دامی ۶۰ درصد افزایش یافت در حالی‌ که قیمت مرغ افزایش چندانی نداشته است و مرغ کیلویی ۱۹۰ هزار ریال از درب مرغداری خریداری می‌شود.

این مرغدار خواستار تامین نهاده از سوی دولت برای حمایت از مرغداری‌ها شد و گفت: با توجه به اینکه قیمت مرغ افزایش چندانی ندارد، دولت از  واحدهای مرغداری استان حمایت بیشتری داشته باشد.

خروج مرغ از استان چهارمحال و بختیاری ممنوع است

یکی دیگر از مرغداران چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه خروج مرغ از استان ممنوع شده است، گفت: مرغداران نمی‌توانند مرغ مازاد خود را در خارج از استان به‌فروش برسانند و این مساله باعث شده که مرغدار متضرر شود.

حسین. م، به اشباع بودن بازار استان از مرغ گرم و همچنین مرغ منجمد اشاره کرد و گفت: توزیع مرغ منجمد با قیمت کیلویی ۲۰۰ هزار ریال باعث شده که بیشتر خرید مردم به سمت مرغ منجمد بروند و تقاضا برای مرغ گرم در بازار کمتر شود.

وی اظهار داشت: توزیع مرغ منجمد باید در زمانی انجام شود که تولید مرغ گرم جوابگوی تقاضای بازار نیست، در حالی‌که بر اساس برنامه زمان‌بندی شده از اواسط بهمن‌ماه تا آخر سال برای تامین مرغ گرم در فروردین و اردیبهشت امسال برنامه‌ریزی شده است و نیاز به توزیع مرغ منجمد نبود.

این فعال عرضه تولید مرغ گوشتی، از مسوولان استان درخواست کرد با توجه به توزیع مرغ منجمد مرغ مازاد مرغداران را خریداری کنند تا مرغ‌های موجود در مرغدارهای از وزن نرمال افزایش پیدا نکردند.

به گفته وی، در صورتی که شرکت پشتیبانی امور دام برنامه خاصی برای خرید مرغ مازاد مرغداران در دست اقدام ندارد، اجازه خروج مرغ از استان و فروش به سایر استان‌هابه مرغداری‌ها داده شود تا بیش از این واحدهای مرغداری متضرر می‌شوند.

۱۵۰ هزار قطعه مرغ مازاد در چهارمحال و بختیاری وجود دارد 

معاون تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به خبرنگار ایرنا افزود: هم‌اکنون بیش از ۱۵۰ هزار قطعه مرغ با وزن بیش از ۳۰۰ تن مازاد در استان وجود دارد، که ذخیره‌سازی مرغ مازاد یکی از مصوبات جلسه روز شنبه ۲۷ فروردین‌ماه برای رفع مشکلات مرغداران استان است.

سام مردانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انجام انجماد مرغ مازاد مرغداران یکی از برنامه‌های جهادکشاورزی استان برای رفع مشکلات واحدهای مرغداری در سطح  استان است.

به گفته وی، در این طرح روزانه بین ۹۰ تا ۹۵ تن مرغ در کشتارگاه‌های استان کشتار خواهد شد که ۱۵ تا ۲۰ تن از این میزان منجمد و ذخیره‌سازی خواهد شد.

وی اظهار داشت: پیش از این مرغ مازاد واحدهای مرغداری از خارج استان  و به استانهایی که کمبود مرغ داشتند، ارسال می‌شد که در این مقطع به دلیل بالا بودن تولید مرغ در سطح کشور ،امکان خروج مرغ از استان  وجود ندارد و مرغ از استان خارج نمی‌شود.

مردانی به پایین بودن ظرفیت انجماد در کشتارگاه‌های مرغ استان بین پنج تا ۱۰ تن اشار کرد و گفت: از امشب ۱۵ تا ۲۰ تن مرغ مازاد مرغداران انجماد خواهد شد.

در استان ۲۱۳ واحد مرغداری مجوز فعالیت دارند، که ۲۰ واحد مرغداری در استان فعال نیست و ۸۰ واحد مرغداری نیز به دلیل سرمایه در گردش با ظرفیت پایین تولید دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha