به گزارش ایرنا، ناصر ملکی روز شنبه در کارگروه کاهش اثرات خشکسالی در استان ایلام اظهار داشت: مجموع بارش سال زراعی جاری ۱۳۰ میلیمتر است که نسبت به بارش های سال گذشته ۴۶ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت (دوره آماری ۳۰ ساله موجود) ۶۴ درصد کاهش دارد.
وی افزود: بیش از ۸۰ درصد مساحت کل دچار خشکسالی خیلی شدید، افزون بر ۱۶ درصد خشکسالی شدید و ۳،۵ خشکسالی معمولی شده است و مهران با ۲۷ میلیمتر بارندگی شدیدترین میزان خشکسالی در استان را تجربه کرده است.
ملکی یادآور شد: استان ایلام طی ۱۰ سال گذشته دچار خشکسالی های پی در پی شده و خشکسالی امسال در توالی همان روند تغییر اقلیم سالیان اخیر بوده است.
۱۰۰ درصد مزارع دیم استان دچار خشکسالی شده است
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام هم گفت: با توجه به شرایط خشکسالی شدید حاکم بر استان، ۱۰۰ درصد مزارع دیم استان دچار خشکسالی شده و این روند استان را با مشکل تامین بذر مواجه کرده اما وضعیت در مزارع آبی به علت بهره متدی از سیستم های نوین آبی بهتر است.
آذرنوش عموزاده یادآور شد: برای جبران مشکل تامین بذر اراضی دیم نیازمند تخصیص اعتبار هستیم تا بذر مورد نیاز استان تامین شود.
وی در مورد راهکارهای کاهش اثرات خشکسالی در استان ایلام هم توضیح داد: رایزنی با استان کردستان و دیگر استان های همجوار برای تعلیف دام استان در مراتع این استان ها انجام شده و موافقت های اولیه با استانداری کردستان انجام گرفته است.
عموزاده ادامه داد: اعطای وام قرض الحسنه، پرداخت کمک های بلاعوض توسط بنیادهای برکت و مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام، امهال وام های کشاورزی، توزیع نهاده های دامی و علوفه، خرید دام حذفی و مازاد، تامین آب باغات دارای تنش آبی با تانکرهای آبرسان و جلوگیری از خروج کاه و کلش از استان می تواند در کاهش بخشی از آثار خشکسالی در استان ایلام موثر باشد.
۹۰۰ میلیون مترمکعب هدررفت آب در ایلام صورت می گیرد
مدیرعامل شرکت امور آب منطقه ای استان ایلام هم گفت: بیش از ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب سالانه در استان ایلام به هدر می رود که مهار و مدیریت این مقدار بخش مهمی از نیاز آبی استان را برطرف می کند.
علی پوراحمد ادامه داد: تغییرات اقلیمی و خشکسالی های دنباله دار استان از سالیان گذشته تاکنون باعث کاهش منابع آبی سفره های زیرزمینی و روان آبها و ورودی سدها شده است.
وی با بیان اینکه در تخصیص منابع آبی اولویت با آب شرب و محیط زیست و در مراحل بعدی سپس کشاورزی و صنعت است، خواستار تغییر در الگوی کشت کشاورزان و استفاده از آب های غیر شرب برای آبیاری فضاهای سبز به جای آب شرب توسط شهرداری ها شد.
باید روند خرید دام مازاد و حذفی دامداران تسریع یابد
مدیرکل امور عشایر استان ایلام نیز گفت: روند توزیع نهادهای دامی و علوفه باید از فصلی به صورت ماهانه درآید و ستاد اجرایی فرمان امام با مشارکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید دام مازاد و حذفی دامداران سریعتر ورود کند.
فرشاد یاسمی ادامه داد: وضعیت مراتع و تعلیف دام در مراتع و علفزارها به خاطر خشکسالی ۸۰ درصد کاهش یافته و منابع آبی و چاهای عشایری نیز کاهش ۵۰ درصدی نشان می دهند و در نتیجه فرآورده های دامی استان ۳۵ درصد کاهش یافته است.
چاه های حیات وحش دچار خکشیدگی شده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام هم اظهار داشت: چشمه های تامین آب وحوش دچار خشکسالی و یا کم آبی عدیده شده که این فقدان آب باعث مهاجرت یا کاهش زاد و ولد و حتی بیماری یا مرگ و میر حیات وحش می شود یا وحوش برای رفع نیاز آبی خود به مناطق مسکونی نزدیک می شوند که این امر خود مخاطراتی را برای جانداران و یا ساکنان آن مناطق به همراه دارد.
غلامرضا ابدالی افزود: باتوجه به فقر مراتع استان نیاز به توزیع علوفه دستی به نشخوارکنندگان وجود دارد و همچنین جهاد کشاورزی از کشت محصولات آبر چون برنج جلوگیری کند چرا که کشاورزان با ایجاد انشعاب های انحرافی در مسیر رودخانه ها باعث تلف شدن آبزیان و وحوش می شوند.
نظر شما