این همایش جنبههای مختلف داشت و با همفکری مسئولان استانی و کشوری برای تحقق شعار سال در هشترود آغاز، و در ادامه به قدردانی از برگزیدگان صاحبان ایدهها و طرحهای دانشبنیان و اظهارنظرهای دانشگاهیان منتهی شد؛ حتی در بخشی از این همایش نیز «اسدالله حیدری» با حکم استاندار آذربایجانشرقی به عنوان معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی فرماندار هشترود معرفی شد.
برخیها در این آیین تعابیر خود از شعار سال و شیوه های تحقق آن در هشترود را بیان کردند و برخی دیگر نیز علاوه بر آن تحفههایی هم برای مردم و مسئولان این شهرستان به ارمغان آوردند.
ابتدا «علیرضا توری»، فرماندار هشترود اهداف برگزاری این همایش را تبیین و برگزاری آن را نشانگر عزم راسخ برای شروع مسیر توسعه پایدار شهرستان دانست که به عقیده او تنها با همگامی مردم و مسئولان دستیافتنی است.
«حجتالاسلام حسن جعفریان»، امام جمعه هشترود نیز از بزرگترین ظرفیت تولید در هشترود یعنی بخش کشاورزی سخن به میان آورد و از این واقعیت پرده برداشت که این بخش در غیاب فعالیتهای دانشبنیان بهره چندانی به مردم شهرستان نرسانده و در روند توسعه روزافزون نیز سهم محدود داشته است.
«سیدحمزه امینی»، نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی مهیا بودن زمینه توسعه در این شهرستان را یادآوری، و به برخی از زیرساختهای موجود برای تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در این شهرستان از جمله پایاب سد سهند، راه دسترسی مناسب، آب مورد نیاز سرمایهگذاران و غیره اشاره کرد.
نوبت که به «تراب محمدی»، معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری آذربایجانشرقی رسید، حمایتهای استانداری از شرکتهای دانش بنیان و نقش محوری این شرکتها در رفع بسیاری از موانع و رونق تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین را مورد تاکید قرار داد.
دست پر معاون ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای هشترود
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با دست پر به این همایش آمده بود و پس از تبیین ابعاد مختلف شعار سال و نقش شرکتهای دانشبنیان در روند توسعه کشور، خصوصیات شاخص مردم هشترود را یادآوری کرد.
«سیدمصطفی سیدهاشمی» ابتدا پیشنهاد داد که یک مرکز علمی برای تحقق شعار سال در هشترود راهاندازی شود و با اشاره به اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای فعالیتهای دانشبنیان در این شهرستان از سوی ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، افزود: این میزان اعتبار برای حمایت از ایدهها تا مرحله تجاریسازی صرف خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، بیان کرد: با اجرای این طرح ۶۷ هزار هکتار از اراضی دیم این شهرستان زیر کشت دیم قرار میگیرد و در صورتی که این میزان در هشترود به ۱۰۰ هزار هکتار برسد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز یارانهای برای حمایت از این طرح در شهرستان اختصاص خواهد داد.
وی ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) احداث سه مدرسه ۱۴ کلاسه و ۳۰ مدرسه کانکسی برای برخی از روستاهای زیر ۱۰ خانوار این شهرستان را در عید فطر امسال آغاز میکند.
«کاظم خلفی» معاون امور حقوقی و مجلس شورای عالی استانها هم در این همایش تبادل دانش بین شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی را یادآوری کرد و این مکان را فرصتی برای جهش فعالیتهای دانشبنیان در هشترود دانست.
کدام طرحهای دانشبنیان به عنوان برگزیده همایش معرفی شد؟
در این همایش از صاحبان چندین طرح دانشبنیان از جمله طرح ساخت ادوات خاکورزی حفاظتی، دستگاه اتوماتیک شمارش ماهی با استفاده از بینایی ماشین و هوش مصنوعی، ساخت سیفون پدالی کم مصرف، انتشارات دیجیتال هوشمند و پروتز ارتوپدی تعویض مفصل زانو قدردانی شد.
همچنین صاحبان طرحهای دانشبنیان دیگیری چون ساخت نیدل بدون درد، تولید مس کاتدی و طرح تکنولوژی نوین بازیافت منابع تجدیدپذیر نیز تجلیل شدند.
«ایرج فرخندهپور»، از کارشناسان رسانه و فعال در ستاد رسانهای رئیسجمهوری نیز نقش رسانه در روند توسعه هشترود را یادآوری کرد و از افتتاح دفتر خبرگزاری صدا و سیما در هشترود سخن به میان آورد.
«میکائیل جمالی پور»، رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجانشرقی نیز در این آیین حمایت مسئولان از مرکز رشد دانشگاه پیام نور هشترود را مورد تاکید قرار داد و ابراز امیدواری کرد که این مرکز در حقیقت مرکز ثقلی برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در هشترود باشد.
به گزارش ایرنا همه حاضران حتی فعالان رسانه در این همایش برای کمک آمده بودند و با همدلی و همت جمعی برای توسعه روزافزون این شهرستان مستعد ایدهپردازی میکردند.
هشترود در زمان حاضر به واسطه برخورداری از ۱۳۷ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید ۲۳۰ هزار تن محصول که عمده آن گندم دیم است، به انبار غله آذربایجانشرقی شهرت دارد، اما علاوه بر آن و در پی فراهم شدن زیرساختهای توسعه پایدار، افق روشنی پیشروی این شهرستان قرار گرفته است.
تکمیل گامبهگام پایاب سد سهند که پس از تکمیل هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای این شهرستان را از آب برخوردار میکند، از یک سو و قرار گرفتن هشترود در حوزه آبریز دریاچه خزر و نبود محدودیت آبی در آن همچون سایر شهرستانهای استان که در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد از سوی دیگر زمینه را برای پیشرفت این شهرستان فراهم کرده است.
همچنین فراهم شدن زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری از جمله شهرکهای صنعتی و امکانات زیربنایی همچون آب، برق و گاز و قرار گرفتن هشترود در مجاورت آزادراه تبریز – زنجان نیز موجب شده تا توجه سرمایهگذاران و کارشناسان اقتصادی استان به آن جلب شود.
این در حالی است که بسیاری از شهرستانهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه در استان به دلیل تغییر اقلیم با مشکل کمبود آب و نبود زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری مواجه است و تشدید کمآبی در آنها طی سالهای پیشرو نیز دور از انتظار نیست.
نظر شما