بهبود حفظ حریم خصوصی کاربران با فناوری بازسازی چهره

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه کورنل در آمریکا دستگاه گوشی (ارفون) ساختند که با استفاده از فناوری صوتی (آکوستیک) صدا را از گونه‌های صورت انسان منتقل و طنین (اکو) را به یک شخص‌نما (آواتار) تبدیل می‌کند که این فناوری موجب حفاظت بیشتر از داده‌های شخصی کاربران می‌شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا  از تارنمای تک‌اکسپلور (techxplore)، یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی چِنگ ژانگ استادیار علوم اطلاعات و فرانسوا گومبرتیر استاد علوم اطلاعات دانشگاه کورنل (Cornell)، این سیستم موسوم به ارلو (EarIO) را طراحی کرده است. این سیستم حرکت‌های صورت را در لحظه به یک گوشی هوشمند منتقل می کند و با هدست‌های تجاری موجود برای برگزاری ویدئوکنفرانس بی‌سیم سازگار است.

ژانگ در مورد این تحقیق گفت: دستگاه‌هایی که با استفاده از دوربین حرکت‌های صورت را دنبال می‌کنند، بزرگ‌ و سنگین هستند و مصرف انرژی بالایی دارند و همچنین اطلاعات شخصی زیادی را به دست می‌آورند.  

وی افزود: ردگیری حرکات صورت با استفاده از فناوری صوتی (اکوستیک) می‌تواند وضعیت بهتری از لحاظ حریم خصوصی و همچنین راحتی و توان خرید و دوام باتری فراهم کند.

سیستم ارلو EarIO  همانند یک کشتی پالس‌های ردیاب آوایی (sonar) ارسال می‌کند. یک بلندگو در هر طرف از این گوشی سیگنال‌های صوتی را به طرف‌های صورت ارسال می‌کند و یک میکرون طنین بازتاب آن (اکو) را می‌گیرد. در همان حال که شخص استفاده کنند حرف می‌زند، لبخند می‌زند یا ابرو را بالا می‌برد، پوست تغییر حالت می‌دهد و وضعیت اکو تغییر می‌کند.

یک الگوریتم یادگیری عمقی ساخته شده توسط این محققان، از هوش مصنوعی برای پردازش مداوم داده‌ها و ترجمه تغییر حالات اکو به بیان حالت‌های مختلف صورت استفاده می‌کند.  این وسیله گوشی از طریق جمع‌آوری صدا بجای تصویرهایی که داده‌های زیادی دارند، می‌تواند از طریق بلوتوث با گوشی هوشمند مرتبط شود و اطلاعات کاربر را در حریم خصوصی او نگاه دارد.

این محققان امیدوار هستند که در نسخه‌های بعدی وضعیت حذف صداهای مزاحم محیط را بهبود بخشند.  یکی از محدودیت‌های این فناوری این است که این وسیله پیش از اولین استفاده باید ۳۲ دقیقه از داده‌های صورت را برای آموزش به الگوریتم جمع‌آوری کند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha