مجتبی دهقان پور چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برنامههای دولت برای حمایت از کشاورزانی که امسال حقابه از سد درودزن محروم ماندهاند، افزود: کشاورزانی که از حقابه سد درودزن به آنها تعلق نگرفته و از بیمه بهرمند هستند می توانند خسارت ناشی از خشکسالی و از کارافتادگی مزارع را از صندوق بیمه اخذ کنند.
وی ادامه داد: تمهیداتی در سطح استان فارس با همکاری استاندار و نمایندگان مردم این مناطق در مجلس شورای اسلامی اخذ شده که بر این اساس شورای کشاورزی در استانداری فارس تشکیل و برآورد خسارت این مناطق در حال انجام است و مزارعی که از بیمه بهره مند نیستند در قالب تعیین خسارت،هزینه جبران آن از سوی دولت تامین و در اختیار این کشاورزان قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توضیح داد: حقابه بدین معنا است که تولیدی انجام و آبی برای استفاده رها شود که امسال آبی از سد درودزن رها نشده است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص میزان خسارت وارد شده به کشاورزان این منطقه گفت: حدود ۷۷ هزار هکتار زراعت این منطقه در پی این وضعیت خسارت دیده که خسارت وارده به این کشاورزان جبران خواهد شد.
درودزن آبی برای رها کردن ندارد
استاندار فارس یکشنبه ۲۸ فروردینماه ۱۴۰۱ نیز در نشستی خبری گفت: کاهش بارش ها سبب شد که امسال امکان رهاسازی آب سد درودزن برای اراضی کشاورزی پایین دست در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه فراهم نشود.
محمد هادی ایمانیه تصریح کرد: برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب به کشاورزان این مناطق با موافقت بیمه و جهاد کشاورزی بنا شد کشاورزانی که در مقابل خشکسالی خود را بیمه نکرده بودند بیمه شوند تا بخشی از خسارت ناشی از خشکسالی از محل بیمه جبران شود.
استاندار فارس گفت: همچنین بنا شد که به اشتغال های خرد در این سه شهرستان به ویژه شهرستان خرامه توجه ویژه شود.
استاندار فارس پیش از آن در نشست صمیمی و دیدار نوروزی که اوایل سال ۱۴۰۱ با اهالی رسانه داشت به آماری از میزان ذخیره آب سد درودزن اشاره کرد که مبنای تصمیم گیری مسئولان استان در زمینه اختصاص نیافتن حقابه کشاورزی در سال زراعی جاری از محل این سد بوده است.
محمد هادی ایمانیه در این جلسه میزان ذخایر آن مقطع زمانی سد درودزن را حدود ۵۶۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: بنا بر اظهارنظر کارشناسان، باید برای پایداری وضعیت سد، باید ۳۳۰ میلیون متر مکعب از این منابع آبی در پشت سد ذخیره بماند.
وی ادامه داد: با این حساب، حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سد برای بهرهبرداری میماند که باید برای مصرف شرب شهرهای اطراف به مدت دو سال باشد و با توجه به راه اندازی کامل خط ۲ انتقال آب سد درودزن به شیراز در سال ۱۴۰۱ ، عملا آب دیگری برای سایر مصارف وجود ندارد.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس، فروردینماه ۱۴۰۱ در گزارشی از وضعیت سدهای استان گفت: هم اینک ۹ سد با ظرفیت سه میلیارد متر مکعب آب در استان وجود دارد که در مجموع ۵۰ درصد از ظرفیت آنها خالی است.
محمود رضایی کوچی افزود: آن میزان آبی هم که در پشت سدها ذخیره است به طور کامل قابل استفاده نیست چرا که بخشی از آن باید برای پایداری سد باقی بماند و مابقی نیز برای آشامیدن، کشاورزی، صنعت و محیط زیست استفاده می شود.
سد درودزن که سال ۱۳۵۱ بر روی سد کر به بهره برداری رسید در حوزه شهرستان مرودشت و حدود ۵۰ کیلومتری شمال آن است. مرکز شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز است.
رود کُر، بزرگترین رودخانه استان فارس است و یکی از منابع اصلی تأمین آب کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی شهرهای شیراز، مرودشت و دیگر مناطق استان است.
نظر شما