مرحله نهایی دومین دوره رقابت علمی کنز در اینوتکس ۲۰۲۲ برگزار می‌شود

تهران- ایرنا- مرحله نهایی دومین دوره رقابت علمی کنز با هدف معرفی و آشنایی با دستاوردهای علمی وفناوری جهان اسلام در نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۲ برگزار می شود.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲، استفاده از علم و فناوری به‌منظور برطرف کردن نیاز جامعه، همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جوامع بشری بوده است. رقابت علمی کنز (KANS: Knowledge Application and Notion for Society) با هدف ارائه راه حل‌های مبتنی بر علم و فناوری برای مسائل پیش روی جوامع بشری و رقابت بین آن‌ها توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) ایجاد شده است.

درون مایه اصلی رقابت علمی کنز، جستجوی بهترین راهکارهای علمی به منظور حل مسائلی است که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است و می‌توان از طریق تبادل ایده‌های علمی و فناورانه میان دانشمندان جوان جهان اسلام که دارای انگیزه و توانایی کافی است گامی در جهت حل این مسائل برداشت.

در این رقابت علمی دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان و اساتید زیر ۴۵ سال جهان اسلام تشویق می‌شوند که ایده‌ها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در قالب یک فایل ویدیویی سه تا پنج دقیقه ای ارائه دهند.  

مرحله نهایی دومین دوره رقابت علمی کنز روز جمعه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ هم زمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد. در مرحله نهایی، راه‌ یافتگان در جمع داوران رویداد به ارائه طرح خود و رقابت با هم خواهند پرداخت. برگزیدگان نهایی نیز در اختتامیه (همان روز) معرفی و تقدیر می‌شوند.

در این دوره از رقابت کنز ۶۵۸ اثر (سلامت و فناوری پزشکی ۲۳۲ اثر، آب، محیط زیست و انرژی ۲۲۹ اثر، معدن و صنایع معدنی ۳۱ اثر، اقتصاد، بانکداری و تامین مالی ۴۷ اثر، فناوری اطلاعات و ارتباطات ۷۷ اثر و حمل و نقل ۴۲ اثر) از ۲۵ کشور جهان (ایران،  بنگلادش، مصر، هند، اندونزی، عراق، اردن، قزاقستان، کنیا، قرقیزستان، مالزی، مالی، نیجریه، عمان، پاکستان، فلسطین، روسیه، سریلانکا، سوریه، تونس، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، ویتنام و یمن) به دبیرخانه رقابت علمی کنز ارسال شد که در نهایت پس از غربال گری و ارزیابی آثار، ۲۰ اثر به مرحله پایانی رقابت که در اختتامیه این رقابت و همزمان با نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس) در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ بهترین آثار با دریافت نشان کنز تقدیر خواهند شد.

همچنین طرح های راه یافته به مرحله پایانی و نیز سایر شرکت کنندگان در این رقابت در روزهای برگزاری نمایشگاه اینوتکس (۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری) از تسهیلاتی که بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در پاویون خود در نمایشگاه اینوتکس ارائه خواهد داد، می توانند برای معرفی طرح های خود و نیز ارتباط با سایر فعالان زیست بوم نظیر شتاب دهنده ها، سرمایه گذاران بهره مند شوند.

در سایر روزهای برگزاری نمایشگاه اینوتکس، پاویون بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در نمایشگاه با تمرکز بر رقابت علمی کنز فعالیت خواهد کرد و برگزاری رویدادهای مختلف اعم از کافه علم، نشست های تجاری و نیز ارائه طرح های برتر به مخاطبان در روزهای ۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت در پاویون بنیاد صورت می گیرد.

رقابت علمی کنز که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) برگزار می‌شود، رقابتی است که در آن دانشجویان، مخترعان، پژوهشگران و اساتید جوان زیر ۴۵ سال جهان اسلام دستاوردهای علمی و فناوری خود را به دبیرخانه رقابت ارسال می‌کنند و پس از داوری آثار، از برگزیدگان تقدیر می‌شود. درون مایه اصلی رقابت علمی کنز، جستجوی بهترین راهکارهای علمی و فناوری به منظور حل مسائلی است که جهان اسلام در آن با مشکل روبرو است و می‌توان از طریق تبادل ایده‌ میان نخبگان جوان جهان اسلام که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند، گامی در جهت حل این مسائل برداشت.

اولین دوره این رقابت در پنج حوزه با دریافت ۵۹۰ اثر از ۱۵ کشور برگزار و دومین دوره این رقابت نیز در سال ۱۴۰۰ و در حوزه‌های ۶ گانه معدن و صنایع معدنی؛ اقتصاد، بانکداری و تامین مالی؛ آب، محیط زیست و انرژی؛ سلامت و فناوری پزشکی؛ فناوری اطلاعات و ارتباطات و حمل و نقل (پیوست)، برگزار شد. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به درگاه این رقابت به آدرس kans.mstfdn.org و صفحه اینستاگرام رقابت کنز با آی دی www.instagram.com/kans_competition مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha