فرهاد حامدی روز سهشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نمایشگاه از ۱۵ اردیبهشتماه به مدت سه روز در شهر حلبچه عراق برگزار میشودکه ۲۰ غرفه برای صنعتگران استان کردستان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: پنج غرفه از این نمایشگاه به محصولات صنایع دستی هورامان و ۱۵ غرفه نیز به صنایع دستی مناطق مختلف استان اختصاص دارد.
معاون صنایع دستی کردستان ادامه داد: رشتههای اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنرهای چوبی(خراطی)، گلیم سنندج و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.
وی اضافه کرد: مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهرهای سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان هستند که متنوعترین و بیشترین رشتهها در شهر سنندج وجود دارد.
حامدی در ادامه گفت: ساماندهی و راهاندازی مجتمع تولیدی صنایع دستی تایله سنندج با بیش از ۱۲۰ نفر اشتغال مستقیم و راهاندازی مرکز خلاق صنایع دستی با همکاری سازمان جهانی توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) با هدف توسعه و ایجاد ۲ هزار نفر شغل در این حوزه، از جمله برنامههای در دست اجرای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در سال جاری است.
وی در پایان یادآور شد: امیدواریم بتوانیم وظیفه خود را برای حمایت از هنرمندان صنایعدستی استان و ساماندهی بیمه آنها ارتقا ببخشیم.
بیش از ۴۵ هزار هنرمند کردستانی در ۴۲ رشته مختلف صنایع دستی فعالیت میکنند که ۲۱ رشته آن بومی و خاص منطقه کردستان است.
نظر شما