به گزارش ایرنا، رییس حوزه هنری کردستان در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حوزه هنری استان کردستان با همکاری و همراهی فرمانداری شهرستان کامیاران در سومین اجرای گروهی دف نوازان در سال جاری؛ اجرای گروهی ۵۰۰ دف نواز کردستانی به مناسبت عید سعید فطر در پالنگان را در دستور کار قرار داد.
امین مرادی افزود: درکنار اجرای دف نوازان، اجرای گروه ۵۰ نفره تنبورنوازان و اجرای شمشال و نرمه نای در کنار دیگر برنامه های متنوع دیگر در پالنگان اجرا شد.
وی در ادامه با اشاره به اجرای گروهی ۳۰۰ دف نواز کردستانی در جشن ملی نوروز در تهران و سنندج در ابتدای سال جاری گفت: دف و دفنوازی یکی از ویژگیهای منحصر به فرد کردستانیها بوده و از احترام و جایگاه ویژهای نزد مردم برخوردار است.
رییس حوزه هنری کردستان ادامه داد: نوای عرفانی این ساز هنگامی که با صدای مولودی خوانان و مداحان توانمند که با بهره گیری از اشعار نغز شاعران به شکرگذاری از درگاه احدیت و ذکر اوصاف پیامیر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) میپردازند هم آوا میشود، مخاطب را به عالم والا سوق و روح ها را صیقل می دهد.
وی با اشاره به نامگذاری سنندج به عنوان پایتخت دف جهان، ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامان در یونسکو و ثبت دفسازی و دفنوازی به عنوان یک میراث معنوی نزد مردم کردستان افزود: این امکان وجود دارد که متولیان امر در راستای ثبت آن به عنوان یک میراث معنوی جهانی اقدام کنند تا نام و آوازه هنر و فرهنگ کردستان و ایران بیش از پیش جهانی شود.
مرادی به برگزاری ۹ دوره جشنواره بین المللی دفنوای رحمت اشاره کرد و گفت: دهمین دوره این جشنواره تیر امسال با حضور دف نوازان سراسر کشور و تلاش در راستای حضور گروههای خارجی با بخشهای جدید همزمان با عیدین سعیدین قربان و غدیر در سنندج برگزار می شود.
وی با اشاره به استقبال خوب هنرمندان کشور از این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره که یکی از مهمترین مولفههای اصلی کسب عنوان شهر خلاق موسیقی از طرف یونسکو به سنندج شد، به عنوان یک جشنواره رده اول موسیقی جهانی شناخته شده و در بحث اقتصاد هنر و توریسم فرهنگی بسیار موفق عمل کرده است.
مرادی از استاندار کردستان و فرماندار شهرستان کامیاران در فراهم سازی شرایط و امکانات لازم اجرای این جشن بزرگ قدردانی کرد.
نظر شما