۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۶:۰۰
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 84749004
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آئین نکوداشت «غلامرضا بکتاش» شاعر کودک و نوجوان در ملایر برگزار شد

همدان- ایرنا- آئین نکوداشت «غلامرضا بکتاش» شاعر برجسته کودک و نوجوان کشور روز چهارشنبه با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، جمعی از مسئولان شهرستانی، اهالی فرهنگ و ادب و هنر و شاعران در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد اسلامی ملایر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان روز چهارشنبه در این آئین ادبیات شعر و داستان را دیرینه‌ترین و مهمترین روش در شکل‌دهی به شخصیت سنین کودکان و نوجوان دانست و اظهار داشت: ادبیات کودک و نوجوان بخشی از فرهنگ شفاهی عامه را در برمی‌گیرد که نویسندگان و سرایندگان آن برای کودکان و نوجوانان پدید می‌آورند.

«مسعود ویژه» تناسب اثر ادبی با زبان و بیان کودکانه، توانایی درک و زبان نوشتاری، تخیل و تجربه‌های کودکان و نوجوانان را از مهمترین ویژگی‌های ادبیات خاص این طیف سنی عنوان و بیان کرد: پایه‌گذاری ادبیات نوین کودکان از آذربایجان و جبار عسگرزاده(باغچه‌بان) آغاز شد و در فاصله سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ نویسندگان و شعرایی دست به خلق آثاری در این زمینه زدند.

وی با بیان اینکه ادبیات کودک در دهه ۵۰ و ۶۰ سرعت بیشتری یافت، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی هوشیاری اجتماعی کودکان ایرانی افزایش یافت و بر وسعت دید و تجربه‌های آنان افزوده شد و زمینه‌های دیگری را برای کار نویسندگان و شاعران فراهم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: انقلاب اسلامی نسل جدیدی از شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان را به جامعه معرفی کرد و این نسل در کنار بزرگان عرصه ادبیات کودک و نوجوان توانست آثاری را خلق کند که در ذهن کودکان و نوجوانان این سرزمین برای همیشه ماندگار شد.

ادبیات کودک و نوجوان ما امروز نیاز به بکتاش‌ها دارد

ویژه از مهدی آذریزدی، هوشنگ مرادی‌کرمانی، افسانه شعبان‌نژاد و ناصر کشاورز به عنوان بزرگان این عرصه یاد کرد و گفت: در کنار این نام‌ها و در تاریخ پرافتخار ادبیات کودک و نوجوان، نام استان همدان و شاعران و نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان که از این دیار برخاسته‌اند، همواره درخشان بوده و هست.

به گفته او مصطفی رحمان‌دوست، اسدالله شعبانی، جواد محقق، غلامرضا بکتاش و شاعرانی از نسل جدید، نام‌هایی است که امروز هر عاشق ادبیات کودک و نوجوانی بارها شنیده و با آثار آنها خاطراتی به یاد ماندنی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیان کرد: امروز در ۵۰ سالگی مردی گرد هم آمده‌ایم که نامش افتخاری بزرگ برای دیار مادستان و به ویژه شهرستان ملایر است.

ویژه ادامه داد: غلامرضا بکتاش شاعر اردیبهشتی ایران زمین، سراینده ترانه، شعر و سرود، دریافت ده‌ها جایزه ملی همچون جایزه بین‌المللی فجر، جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی، جایزه کتاب سال سلام بچه‌ها و جایزه کتاب سال دفاع مقدس، نشان از توانایی‌های بالای این نویسنده و شاعر چیره‌دست است.

آئین نکوداشت «غلامرضا بکتاش» شاعر کودک و نوجوان در ملایر برگزار شد

وی با بیان اینکه طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب، جهاد تبیین باید سرلوحه همه کارها باشد، تاکید کرد: ادبیات کودک و نوجوان ما امروز نیاز به بکتاش‌ها دارد تا بتوانند آرمان‌های والای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدا و ارزش‌های دینی را با زبان خاص خود به نسل‌های جدید و آینده معرفی کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: شاعران و نویسندگان امروز ادبیات کودک و نوجوان باید در راستای تبیین فرمایشات امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب گام برداشته و در این زمینه از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکنند.

ویژه ابراز امیدواری کرد: با کمک همه اهالی فرهنگ و هنر و رسانه شهرستان ملایر بتوانیم گام‌های خوبی در راستای توسعه فرهنگ و هنر ملایر به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و هنری استان و کشور برداریم و این امر موجب معرفی هر چه بیشتر بزرگان این خطه و حمایت از کارهای فرهنگی و هنر، هنرمندان، نویسندگان، شاعران و خبرنگاران باشد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار داشت: برای پررنگ‌تر کردن بخش فرهنگ و هنر، انجمن‌های ادبی را پررنگ‌ و تقویت کنیم.

حجت الاسلام «طالب ترکاشوند» افزود: در زمان پیغمبر(ص) با وجود آنکه نه شعر، نظم و نه نثری بود، اما قرآن کریم معجزه پیامبر اکرم(ص) شد و بر همه برتری پیدا کرد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی لازم برای برگزاری نکوداشت «غلامرضا بکتاش» شاعر کودک و نوجوان برجسته کشور، گفت: نکوداشت بکتاش، نکوداشت ادبیات است و باید در همه دوران این افراد برگزیده و برجسته در عرصه فرهنگ و هنر مورد تجلیل و تکریم قرار گیرند.

حجت الاسلام ترکاشوند همچنین از برگزاری آئین نکوداشت شعرای فقید ملایر با موافقت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خبر داد و خواستار نگاه ویژه به حوزه ادبیات و پررنگ‌تر شدن این بخش شد.

آئین نکوداشت «غلامرضا بکتاش» شاعر کودک و نوجوان در ملایر برگزار شد

بکتاش شناسه فرهنگی ملایر است

یک شاعر، نویسنده و منتقد ادبی نیز در این آئین اظهار داشت: شناسه شهر ملایر فقط مبل و منبت نیست، اگر این صنعت شناسه اقتصادی و تجاری این شهرستان است، «غلامرضا بکتاش» یکی از شناسه‌های فرهنگی و مفاخر برجسته کشور، استان و شهرستان است.

"محمدرضا روزبه" با بیان اینکه جایگاه "غلامرضا بکتاش" باید برای نسل جدید شناخته شده باشد و فضای شهر مملو از معرفی این هنرمند برجسته کشوری باشد، ادامه داد: جلوه‌هایی از خلاقیت‌های ادبیات بکتاش در حوزه شعر کودک و نوجوان هنوز ناشناخته است.

به گفته وی در نظام دانشگاهی هنوز ژانر ادبیات کودک و نوجوان، ترانه و ترانه‌سرایی رسمیت خود را نیافته و خلاقیت‌های ادبیات هنرمندان و شاعران بزرگی همچون بکتاش باید در پایان‌نامه‌ها و مقاله‌های دانشگاهی جای خود را باز کند.

این شاعر و نویسنده ایرانی ادامه داد: در کار غلامرضا بکتاش با تجربه‌زیستی مواجه‌ هستیم و اشعار وی با ما سخن می‌گوید و تفنّنی نیستند.

روزبه با بیان اینکه کودک‌وارگی در اشعار بکتاش به وضوع دیده می‌شود، نوآوری در فرم و محتوا را از نوآوری‌های شعر بکتاش عنوان کرد و گفت: اشعار بکتاش از نظر محتوا شکارچی مضامین ناب است.

وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری این آئین نکوداشت سرآغازی برای تکریم اهالی فرهنگ و ادب این استان و شهرستان باشد و اشعار بکتاش در سطوح بین‌المللی ادامه و گسترش پیدا کند.

به گزارش ایرنا؛ "غلامرضا بکتاش" شاعر کودک و نوجوان کشور سال ۱۳۵۲ در روستای کسب شهرستان ملایر به دنیا آمد و سرودن شعر را از سن ۱۴ سالگی آغاز کرد.

وی صاحب بیش از ۳۰ عنوان کتاب است و چهار دوره داور جشنواره بین‌المللی فجر بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha