نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

تهران- ایرنا- فرایند تولید کتاب و اتفاقات پیرامونی زیر چتر واحدی چون یار مهربان؛ جذابیتش اگر کمتر از همنشینی با کتاب نباشد دوشادوش آن است. سالن فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه سی‌وسوم کتاب تهران چون آیینه ردِ سایه این همدلی را به مخاطبان این رویداد ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در کنار بخش‌های اصلی خود در میزبانی از ناشران عمومی؛ کودک و نوجوان؛ دانشگاهی؛ خارجی و بین‌الملل در فضای بزرگ پیرامونی خود از غرفه‌های فرهنگی همدل با یار مهربان نیز میزبانی می‌کند.

یکی از این غرفه‌ها مربوط به سالن فعالیت‌های فرهنگی است. غرفه‌ای که همدوش یار مهربان فعالیت‌های جنبی و همراه با کتاب را در مواجهه با مخاطبان و حاضران در مصلای حضرت امام‌خمینی(ره) به‌عنوان میزبان نمایشگاه سی‌وسوم قرار می‌دهد.

غرفه‌ای که از نظر جایگاه و بُعد اهمیت، اگر کمتر از عرصه کتاب نباشد بی‌هیچ تردیدی همسو با آن است.

نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

تصویرگران و تصویرسازان دو بال همراه فرایند تولید کتاب

نخستین مواجهه مخاطبان با یار مهربان از طریق جلد کتاب و تصاویر روی آن است که می‌تواند به‌عنوان برگ نخست شناسنامه آن اثر مکتوب مخاطب را نسبت ‌به خرید یا انصراف از خرید تشویق کند

یکی از بخش‌های اصلی و محوری سالن فعالیت‌های فرهنگی به غرفه تصویرسازان و تصویرگران کتاب بازمی‌گردد. فرآیند تولید کتاب تنها به نگارش، ترجمه یا ویراستاری آن خلاصه نمی‌شود. بلکه حروف‌چینی، تصویرسازی و تصویرگری جلد آن کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه نخستین مواجهه مخاطبان با یار مهربان از طریق جلد کتاب و تصاویر روی آن است که می‌تواند به‌عنوان برگ نخست شناسنامه آن اثر مکتوب مخاطب را نسبت ‌به خرید یا انصراف از خرید تشویق کند.

جایگاه اهمیت تصویرسازی و طراحی جلد کتاب تا آن‌جا پیش می‌رود که در جایزه جهانی ادبی هانس کریستین اندرسن که از آن به‌عنوان نوبل کوچک ادبیات در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان یاد می‌شود؛ جایزه‌ای ویژه برای این بخش در نظر گرفته شده و همواره شاهد تقدیر از فعالان و هنرمندان بزرگ گرافیست جهان در این رویداد هستیم.

در ایران نیز مسئله تصویرسازی و طراحی جلد کتاب با حضور هنرمندان تصویرگر و تصویرساز بنام و شناخته‌شده‌ای که داریم نه‌تنها در کشورمان توانسته بخش مهمی از فرآیند معرفی کتاب به دوستداران یار مهربان را با خود یدک ‌کشد که در عرصه جهانی نیز جوایز مختلف و متعددی را برای نشر کشور با خود به ارمغان آورده است.

نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

سنجش سلامت یارمهربان در آزمایشگاه کتاب

خروجی همین روند آزمایشگاهی و سنجش کیفی محتوای کتاب‌ها توانسته دامنه رشد کیفی، محتوایی و همچنین ادبی کتاب‌های منتشرشده سال‌های اخیر را با خود به‌همراه داشته باشد

یکی دیگر از غرفه‌های سالن فعالیت‌های فرهنگی در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که نام بامسمایی بنام «آزمایشگاه کتاب» دارد نیز مخاطبان مختلف و متعددی را به سمت خود جذب می‌کند.

با توجه به علوم روز و آگاهی‌بخشی در حوزه مبانی فرهنگی بسیاری از کُنش‌گران و فعالان عرصه مطالعات اجتماعی؛ کتاب را به‌عنوان یک موجود زنده، فعال، پویا و جریان‌ساز در متن و بطن حوادث و رخدادهای زیست انسان‌ها و جوامع در نظر می‌گیرند. بر همین اساس در حوزه کیفیت سنجی در دو بُعد شکل و محتوا و همچنین شیوه و سیاق ادبیت ادبیات کتاب‌ها و ارتباط مستقیم آن کتاب در جریان سازی چرخه نشر؛ فرایند آزمایش و تحقیق برای رسیدن به بالاترین بهره‌وری مدنظر ناشران روز دنیا قرار گرفته است.

در این حوزه، مؤسسه آموزشی پژوهشی رسانیو در تعامل و همکاری با خانه کتاب به‌عنوان بازوی اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه یار مهربان با وجود عمر کوتاه دو ساله خود توانسته داشته‌های پژوهشی خود را در اختیار ناشران، نویسندگان و محیط‌های آکادمیک قرار دهد.

خروجی همین روند آزمایشگاهی و سنجش کیفی محتوای کتاب‌ها توانسته دامنه رشد کیفی، محتوایی و همچنین ادبی کتاب‌های منتشرشده سال‌های اخیر را با خود به‌همراه داشته باشد.

نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

جایزه کتاب سال جوانان، فرزند کوچک جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران

همواره بخش مهمی از بار صنعت نشر و تازه‌های کتاب برعهده نوقلمانی بوده که نخستین گام‌های نگارش و قلمی ‌کردن آثارشان به روزترین کتاب‌های بازار نشر را به خود اختصاص داده است

جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران؛ دو رخداد در بُعد ملی و بین‌المللی در عرصه جوایز ادبی کشورمان هستند که توانسته‌اند در تقویم فرهنگی رخدادهای جهانی کتاب نیز رتبه‌ای بلندمرتبه برای خود به دست آورند.

اما با توجه به درازنای تاریخِ فرهنگ، ادب، نگارش و کتابت آثار مختلف در سرزمین‌مان، همواره بخش مهمی از بار صنعت نشر و تازه‌های کتاب برعهده نوقلمانی بوده که نخستین گام‌های نگارش و قلمی ‌کردن آثارشان در حوزه‌های مختلف علمی، ادبی، تاریخی، پزشکی، هنری و... به روزترین کتاب‌های بازار نشر را به خود اختصاص داده است.

در همین راستا جایزه‌ای به‌عنوان جایزه سال کتاب جوان، سه سال پیش نخستین تولد خود را جشن گرفت و تابستان امسال سومین دوره اختتامیه آن با معرفی نویسندگان، مترجمان و ویراستاران جوان زیر ۳۰ سال کشورمان با هدف آینده‌نگری، تضمین و تربیت نسل جدید نویسندگان، محققان، مترجمان و ویراستاران کشور برگزار خواهد شد.

نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

چقد جنگلا خوسی؛ ملت واسی؛ ترا گوما؛ میرزا کوچیک خانا

در کنار اتفاقات تاریخ معاصر کشورمان مانند حماسه هشت سال دفاع مقدس و در ادامه محور مقاومت و شهدای مدافع حرم؛ تنها کافی است کمی در قلب تاریخ به عقب سفر کنیم و با اسامی بزرگی چون میرزا کوچک خان (کوچک جنگلی) مواجه شویم

تاریخ معاصر کشورمان هموار آبستن حوادث و رخدادهای مختلف و هجوم کشورهایی بوده که برای تسلط بر خاک ایران‌زمین تا بُن دندان مسلح بر جای‌جای این سرزمین پاک و مقدس هجوم آورده‌اند. درست در نقطه مقابل این متجاوزان، همواره بزرگ‌مردانی پرورش‌یافته از بطن و متن همین خاک بودند که تمام‌قد و جانانه تا آخرین قطره خون خود در برابر متجاوزگران ایستاده‌اند تا حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمنان نیفتد.

در کنار اتفاقات تاریخ معاصر کشورمان مانند حماسه هشت سال دفاع مقدس و در ادامه محور مقاومت و شهدای مدافع حرم؛ تنها کافی است کمی در قلب تاریخ به عقب سفر کنیم و با اسامی بزرگی چون میرزا کوچک خان (کوچک جنگلی) مواجه شویم.

کنگره بین‌المللی کوچک جنگلی یکی دیگر از غرفه‌های سالن فعالیت‌های فرهنگی است که این‌بار در حوزه تاریخ مکتوب، تاریخ شفاهی و ثبت میراث ملموس و ناملموس ادبی کشورمان با محوریت این بزرگ مرد تاریخ ایران، داشته‌های خود را به مخاطبان و دوستداران یار مهربان در قالب فعالیت‌های فرهنگی همسو با کتاب ارائه و معرفی می‌کند.

نمایشگاه ۳۳؛ جایی جذاب برای جست‌وجوی جواب

روایت توسعه و تعالی انقلاب اسلامی در غرفه روایت پیشرفت

قریب به ۴۵ سال از پیروزی انقلاب شکوه‌مند اسلامی از بهمن ۵۷ تا لحظه تقریر این گزارش می‌گذرد. مولفه‌ای بنام پیشرفت در تمامی عرصه‌ها ازجمله توسعه و تعالی فرهنگی همواره یکی از مؤلفه‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده‌است.

در این حوزه، فعالان عرصه فرهنگی در تمامی بخش‌ها از جمله همراهان و هم‌دلان یا مهربان، دستی بالا و توانا در طی طریق مسیر توسعه و تعالی فرهنگی کشور داشتند؛ اما این‌بار در سالن فعالیت‌های فرهنگی و در غرفه روایت پیشرفت؛ کتاب‌های تولید شده طی یک دهه اخیر با محوریت نام‌ها، مراکز، مؤسسات و نهادهایی که برای توسعه و پیشرفت کشورمان ایران، در تمامی عرصه‌های پزشکی، تاریخی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و.. ردپایی عمیق از خود به‌جای گذاشته‌اند را مکتوب کرده و در قالب ارائه کتاب‌هایی با محوریت آن توفیقات به مخاطبان یار مهربان ارائه می‌کند.

سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» ۲۰ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور لبنان، متولیان و دست اندرکاران فرهنگی کشور و ناشران ۳۰ کشور در مصلای امام خمینی (ره) طی آیینی گشایش یافت. این نمایشگاه از ۲۱ اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا ۳۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان است.

عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکان‌های تهویه در سالن‌های اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دست‌اندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه، تمهیداتی است که برای رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha