۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۱۳
کد خبرنگار: 2154
کد خبر: 84754761
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تروریست های سوریه برای در امان ماندن خندق حفر می کنند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۱۳
کد خبر: 84754761
تروریست های سوریه برای در امان ماندن خندق حفر می کنند

تهران – ایرنا – گروهک تروریستی «هیات تحریر الشام» (جبهه النصره پیشین) برای جدا کردن مناطق تحت نفوذ خود در استان «ادلب» از مناطق تحت نفوذ گروهک های تروریستی مورد حمایت ترکیه در حومه حلب خندق حفر می کند.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی المیادین امروز (دوشنبه) اعلام کرد که هیات تحریر الشام برای تحقق بخشیدن به این هدف شهروندانی را که ربوده وادار به خاک برداری و ساخت خندق در طول مناطق شمال ادلب می کند که چسبیده به مناطق تحت نفوذ گروه های موسوم به «ارتش ملی» مورد حمایت ترکیه قرار دارند. 

منابع محلی در ادلب گفتند که این گروهک تروریستی برای حفر خندق ده ها دستگاه ماشین آلات مختلف را به کار گرفته است.

این منابع افزودند که هدف هیات تحریر الشام از ایجاد خندق، جدا کردن مناطق تحت نفوذ خود در منطقه عفرین و پایان دادن به فرآیند قاچاق است که بر منافع اقتصادی آن برای تامین هزینه هایش تاثیر منفی به همراه دارد.

آنان ادامه دادند که عملیات حفاری از شهرک «اطمه» واقع در شمال ادلب آغاز شده و تا «دیر بلوط» واقع در حومه عفرین در شمال غرب حلب امتداد می یابد.

منابع محلی توضیح دادند: عمق خندق هایی که این گروه تروریستی حفر می کند، بیش از ۴ متر است و در مقابل آن خاکریزی به ارتفاع تقریبا دو متر ایجاد کرده اند.

هیات تحریر الشام جبهه النصره ده ها فرد ربوده شده موجود در زندان هایش را برای حفاری در میان تدابیر شدید امنیتی به کار گرفته است تا در هنگام انجام کار مانع از فرار زندانیان شود.

صدها خانواده در مناطق تحت نفوذ «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه تروریستی هیات تحریر الشام اقدام به قاچاق کالا می کنند. به ویژه خانواده های مقیم اردوگاه ها با قاچاق مواد غذایی و فرآورده های نفتی از مناطق تحت سلطه گروه های مورد حمایت ترکیه به مناطق تحت نفوذ هیات تحریر الشام و فروش آنها در نتیجه تفاوت قیمت موجود میان دو منطقه امرار معاش می کنند.

هیات تحریر الشام (جبهه النصره سابق) تا کنون شماری از شهروندان را در هنگام قاچاق فرآورده های نفتی و مواد غذایی از حومه حلب به مناطق تحت نفوذ خود به قتل رسانده که آخرین آنها زنی است که در دهه سوم عمر خود قرار داشت. این زن توسط عناصر مسلح جولانی از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت. وی سعی داشت تا با فروش گازوئیل قاچاق شده غذای موردنیاز چهار کودک خود در یکی از اردوگاه های اطمه واقع در شمال ادلب تامین کند.

ساکنان شهرک «دیر حسان» استان ادلب در اعتراض به بازداشت‌ مردم محلی به دست تروریست‌های هیات تحریر الشام علیه دولت خودخوانده این گروهک تروریستی تظاهرات کردند.

دیر حسان در شمال استان ادلب روز  شنبه دوم بهمن ۱۴۰۰ صحنه اعتراض ساکنان این منطقه علیه گروهک تروریستی هیات تحریر الشام (جبهة النصره سابق) بود.

معترضان با در دست داشتن پلاکاردها و تصاویر بستگان و آشنایان خود که به دست تروریست‌ها بازداشت شده‌اند، خواستار آزادی آن‌ها شدند.

به گفته معترضان، تروریست‌ها بدون دلیل اقدام به بازداشت گسترده کرده و به کسی پاسخگو نیستند.

بازداشت خودسرانه افراد پیش از این در شهرهای مختلف نیز موجب اعتراضات مردمی علیه تروریست‌ها شده بود.

در ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ (شنبه ۴ دی ۱۴۰۰)  نیز اهالی ادلب ضمن تظاهرات با تروریست‌ها درگیر شده و ۲ نفر در این میان کشته شدند.

تروریست‌های جبهة النصره در ائتلاف با چند گروهک کوچک تشکیلاتی موسوم به «هیات تحریر الشام» در بخشی از استان ادلب به راه انداخته است که کنترل شهر ادلب و چند شهر و روستای اطراف را در دست دارند. دولتی خودخوانده که جز ترکیه کشور دیگری با آن‌ها تعامل ندارد.

هیات تحریر الشام (جبهه النصره) در طول سالیان بحران سوریه جزو اصلی‌ترین و شاید بتوان گفت سازماندهی شده‌ترین گروهک تروریستی در حال جنگ علیه دولت قانونی دمشق به شمار می‌رود.

با شروع بحران سوریه در اسفندماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) گروه های تروریستی نیز یکی یکی با حمایت‌های کشورهایی همچون آمریکا، عربستان، قطر، ترکیه، انگلیس، فرانسه و امارات در این کشور سربرآوردند. البته در سال‌های اولیه و با دستگیری معاون رییس سازمان امنیت امارات در سوریه و معامله ابوظبی – دمشق، امارات پای خود را از این بحران بیرون کشید.

با آغاز بحران سوریه عملا ارتش سوریه به چند دسته تقسیم شد؛ گروه اول با اعلام وفاداری به کشور و حکومت سوریه در کنار مردم و دولت ماندند و به مقابله با تروریست‌های تکفیری پرداختند. گروه دوم که از میان نظامیان مذهبی تندرو با تفکر وهابی – سلفی بودند، گروهک تروریستی النصره را ایجاد و سازماندهی کردند که شاکله این گروهک که بعدها به هیات تحریر الشام تغییر نام داد، بیش از ۷۰ درصد سوری و ۳۰ درصد نیز خارجی به ویژه قفقازی‌ها و یا همان افسران و نظامیان سابق ارتش روسیه است.

گروه سوم که جریان ارتش آزاد نام گرفت از میان نظامیان سکولار ارتش سوریه بیرون آمد، گروهی که این روزها دیگر خبری از آن نیست و شمار زیادی از اعضای آن با اعلام برائت از اقدامات خود به دامن حکومت دمشق بازگشتند. گروه چهارم هم گروهی از نظامیان سوری بودند که خانه نشین شدند و اعلام کردند که در قضیه بحران طرف هیچ کسی نیستند.    

این گروه‌های تروریستی تلاش زیادی برای ساقط کردن حکومت سوریه انجام دادند و با شعارهای ظاهری شماری از مردم این کشور و تعدادی از مسلمانان تندرو ساکن دیگر کشورها را جذب خود کردند، ولی در طول بیش از یک دهه اقدامات جنایتکارانه خود نتوانستند حکومت دمشق را ساقط نمایند.

اواخر سال ۲۰۱۲ بود که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها با نقشه انگلیسی‌ها گروهک تروریستی داعش را با وارد کردن شماری از عناصر خارجی القاعده و ارتش بعث عراق به شمال سوریه ایجاد، تجهیز و سازماندهی کردند، گروهکی که توانست بیش از ۵۰ درصد خاک سوریه را طی نزدیک به پنج سال به تصرف خود در بیاورد. دلیل ایجاد گروهک تروریستی داعش، ناتوانی گروه‌های تروریستی النصره، ارتش آزاد و گروه‌های کوچک دیگری بود که در طول یکسال آغاز بحران سوریه نتوانسته بودند حکومت دمشق را ساقط  کنند، از این رو جبهه غربی – عربی – صهیونیستی به سرکردگی آمریکا، داعش را برای ادامه راه دیگر گروه‌های تروریستی یعنی براندازی حکومت دمشق در سوریه ایجاد کردند.

عناصر گروهک تروریستی داعش شامل ۷۰ درصد عناصر تندرو مسلمان نمای خارجی و حدود ۳۰ درصد سوری است، که البته شکست این گروهک تروریستی در آذر ماه سال ۱۳۹۶ توسط سردار شهید سردار سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» در سوریه اعلام شد.

گروهک تروریستی جبهه النصره سابق یا هیات تحریر الشام کنونی در ۱۱ سال گذشته چند تحول ظاهری را به خود دیده است. این گروهک در ژوئن ۲۰۱۶ برای اینکه صفت «تروریستی» را از روی خود بردارد، اعلام کرد که از سازمان تروریستی «القاعده» جدا شده و «ابو محمد الجولانی» سرکرده النصره نام آن را به «جبهه فتح الشام» تغییر داد، اما برای همگان روشن بود که عقیده اعضای این گروهک با تغییر نام، دستخوش تغییر نخواهد شد. بار دیگر در ژانویه ۲۰۱۷ بود که جبهه النصره با دیگر گروه های معارض در شمال غرب سوریه ادغام شد و نام خود را به «هیات تحریر الشام» تغییر داد، اما نام آن همچنان در لیست گروه های تروریستی اکثر کشورهای جهان قرار دارد.

اکنون گروه هیات تحریر الشام کنترل حدود ۴۰ درصد استان ادلب در شمال غرب سوریه (هم مرز با ترکیه) و بخش‌های کمی از استان حلب را در تصرف خود دارد. ارتش سوریه تاکنون چندین بار برای آزادسازی استان ادلب از تصرف تروریست های تحریری الشام اقدام کرده که به دلیل دخالت‌های ارتش ترکیه در این منطقه، این استان هنوز به طور کامل آزاد نشده و گاهی درگیری های پراکنده از آنجا گزارش می‌شود.

۱۴۸۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha