به گزارش خبرنگار ایرنا سید ابراهیم علوی شنبه شب در گردهمایی تجلیل از خیران و فعالان آب شهرستان گناباد افزود: همچنین در دو سال آینده و در مراحل اول و دوم به ترتیب ۱۲۰ و ۳۴۰ روستای دارای تنش آبی در استان خراسان رضوی با مشارکت خیران آبرسانی می شود تا در این مدت هیچ روستایی در این استان دارای معضل کمبود آب نباشد و همه مناطق روستایی از آب شرب پایدار برخوردار شوند.
وی با اشاره به قرار گرفتن استان خراسان رضوی در اقلیم خشک و از طرفی کمبود ۲۰ درصدی بارندگی طی یکسال گذشته و کمبود منابع آبی در این استان بر لزوم توجه بیشتر رسانه های ارتباط جمعی برای فرهنگ سازی مصرف بهینه آب تاکید کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به اینکه میانگین مصرف آب در برخی مناطق این استان مانند گناباد سه برابر بیشتر از استاندارد است، گفت: باید با اطلاع رسانی دقیق و جامع سطح آگاهی مردم در مناطق شهری و روستایی به این مساله مهم افزایش یابد که میزان منابع آبی محدود است و باید با پرهیز از استفاده بی رویه و مدیریت مصرف قدر آب به عنوان نعمت مهم خدادادی را بدانیم.
مدیرکل سابق روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در این آیین گفت: هم اکنون ۷۵ درصد روستاهای کشور از آب شرب پایدار برخوردار هستند که این میزان تا پایان دولت سیزدهم به ۹۰ درصد افزایش می یابد.
سید علی سید زاده گفت: با مشارکت خیران آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در سطح کشور در دست اجراست.
سرپرست اموز آب و فاضلاب گناباد هم گفت: آبرسانی ۲۴ روستا از مجموع ۷۵ روستای این شهرستان که دارای مشکل کمبود آب هستند با همراهی خیران در حال انجام است.
جواد سالاری گفت: خیران از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۶۰ میلیارد ریال در قالب نذر آب، احداث جایگاه های برداشت، ساخت مخزن و آبرسانی به روستاها در تامین آب مناطق شهری و روستایی این شهرستان مشارکت داشتند.
با هدف احیای سنت حسنه فرهنگ نذر و وقف آب و نهادینه کردن این مهم و استفاده از ظرفیت های موجود در این بخش همایش تجلیل از خیران و فعالان آب شهرستان گناباد برگزار شد.
همزمان با برگزاری همایش تجلیل از خیران و فعالان آب گناباد، مجمع خیران آبرسان این شهرستان هم به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
آب مورد نیاز مناطق شهری گناباد از ۲۲ حلقه چاه عمیق و آب شرب مورد نیاز ۷۵ روستای تحت پوشش امور آب و فاضلاب این شهرستان نیز از ۴۲ حلقه چاه عمیق، ۱۱ مجتمع آبرسانی و ۹۹ دستگاه منبع آب زمینی و هوایی تامین می شود.
آب و فاضلاب گناباد با دارا بودن عمیق ترین چاه های آب شرب استان خراسان رضوی با عمق بیش از ۳۰۰ متر در شهر کاخک و بهره گیری از ۳۷ ایستگاه پمپاژ، وظیفه تامین و توزیع آب شرب ۴۸ هزار مشترک چهار نقطه شهری گناباد، بیدخت، کاخک و روشناوند و ۷۵ روستا با جمعیت روستایی ۳۳ هزار نفر و ۵۴ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهری را عهده دار است.
امور آب و فاضلاب گناباد دارای ۶۸۹ کیلومتر شبکه توزیع و ۵۰۸ کیلومتر نیز خط انتقال آب است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما