به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو، وی معتقد است این شهر که اولین حمله اتمی جهان در آن روی داده است، گزینه ای مناسب برای انتقال پیام صلح به جهانیان است.
این تصمیم مورد حمایت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفت که پیشتر در روز جاری با کیشیدا در توکیو دیدار و گفت و گو کرد.
نشست این دو به تاثر از حمله روسیه به اوکراین و تهدید فزاینده متوسل شدن مسکو به سلاح هسته ای برگزار شد.
تصمیم به میزبانی اجلاس گروه هفت در شهر هیروشیما، اقدامی نمادین در مسیر خلع سلاح هسته ای است حتی با وجودی که سه کشور عضو گروه هفت یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه مجهز به سلاح اتمی هستند.
کانادا، آلمان، ایتالیا و اتحادیه اروپا به عنوان دیگر اعضای گروه هفت از انتخاب هیروشیما به عنوان شهر میزبان نشست این گروه اعلام حمایت کرده اند. هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نشست تعیین نشده است.
ژاپن قرار است ریاست این گروه را از آلمان تحویل گیرد. کیشیدا در یک کنفرانس مطبوعاتی با بایدن گفت: به عنوان نخست وزیر ژاپن تنها کشوری که متحمل بمباران اتمی شده است، مکانی بهتر از هیروشیما وجود ندارد که تعهد به صلح را نشان دهد.
هیروشیما در غرب ژاپن در بمباران اتمی آمریکا در ۶ اوت ۱۹۴۵ ویران شد و ۱۴۰ هزار نفر در حملات آن زمان کشته شدند. سه روز بعد، دومین بمب اتمی در شهر ناکازاکی در جنوب غربی ژاپن انداخته شد.
کیشیدا در مقابل یادبود صلح هیروشیما گفت: مایلم اتحاد به دیگر رهبران گروه هفت از جمله پرزیدنت بایدن را در دفاع از صلح جهانی، نظم و ارزش ها تائید کنم.
بایدن نیز گفت: از سخنان نخست وزیر مبنی بر برگزاری اجلاس گروه هفت در زادگاه وی هیروشیما استقبال می کنم.
دو شهر ناگویا و فوکوکا در مرکز و جنوب غربی ژاپن دو مکان انتخابی دیگر برای میزبانی از اجلاس سال آینده گروه هفت بودند.
نظر شما