به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری کیودو، خانم ستسوکو ثورلو پویشگر ۹۱ ساله ژاپنی که از بازماندگان بمباران اتمی هیروشیماست در ساعات پایانی اجلاس ۳ روزه گروه ۷ آن را " شکستی بزرگ " نامید و بیانیه " چشم انداز هیروشیما درباره خلع سلاح هسته ای " که در پایان روز اول منتشر شد را توهین به بازماندگان بمباران اتمی هیروشیما خواند.
فومیو کشیدا نخست وزیر ژاپن اجلاس گروه ۷ در هیروشیما شهری واقع در غرب ژاپن که در جنگ جهانی دوم با بمباران اتمی آمریکا نابود شد را به عنوان فرصتی برای دفاع از " جهانی بدون سلاح های اتمی " انتخاب کرده بود.
ستسوکو ثورلو که اکنون در کانادا زندگی می کند در زمان بمباران هیروشیما ۱۳ سال داشته است و پس از ۶ اوت ۱۹۴۵ هیروشیما را ترک کرده گفت : « من هیچ گرمی و اشتیاقی را در صدای سران گروه ۷ احساس نکردم. »
از سوی دیگر کنفدراسیون ژاپن ای و اچ برای سازمان های قربانیان بمباران اعلام کرد اجلاس گروه ۷ امیدها و انتظارات برای لغو استفاده از سلاح های هسته ای را بر باد داد و در عوض به کنفرانسی برای طرفداران جنگ تبدیل شد که از بازدارندگی هسته ای و امنیت زیر چتر اتمی حمایت کردند.
جیرو هاماسومی منشی دبیرکل گروه در کنفرانس مطبوعاتی مجازی گفت : « سلاح های هسته ای شیاطین واقعی هستند که نمی توانند با انسان همزیستی داشته باشند. »
هاماسومی ۷۷ ساله با اشاره به این حقیقت که بیانیه اجلاس گروه ۷ هیچ اشاره ای به بازماندگان و یا پیمان منع سلاح های اتمی سازمان ملل نداشته بلکه از بازدارندگی هسته ای پشتیبانی کرده افزود من به عنوان یکی از نجات یافتگان بمباران اتمی هیروشیما بسیار خشمگینم.
بازماندگان بمباران هیروشیما ژاپن را ترغیب کرده بودند در پیمان منع سلاح های هسته ای سازمان ملل که از سال ۲۰۲۱ الزام آور شد شرکت کند. باوجود این ژاپن به دلیل اینکه تحت چتر حمایتی هسته ای متحدش آمریکا باشد در انجام این کار تردید کرد.
در اقدامی بی سابقه سران کشورهای گروه ۷ از جمله آمریکا، فرانسه و انگلیس که کشورهای هسته ای هستند از موزه صلح شهر هیروشیما واقع در پارک صلح این شهر که نابودی بمباران سال ۱۹۴۵ را ثبت کرده در روز نخست اجلاس دیدن کردند. اما بازماندگان به دلیل این که جزئیات این دیدار منتشر نشده ابراز ناخشنودی کردند.
نظر شما