آمریکای لاتین همزمان با اجلاس سران آمریکا، نشست برگزار می‌کند

تهران - ایرنا - فراتر از اظهارنظرهای روسای دولت‌های آمریکای لاتین در محکوم کردن تصمیم واشنگتن مبنی بر عدم دعوت از نیکاراگوئه، ونزوئلا و کوبا به نهمین اجلاس سران قاره آمریکا، به موازات برگزاری این اجلاس، نشست «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (Celac) در آرژانتین برگزار می‌شود.  

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه ال دیاریو، تصمیم دولت آمریکا مبنی بر عدم دعوت از نیکاراگوئه، ونزوئلا و کوبا به نهمین اجلاس سران قاره آمریکا در لس‌آنجلس به اندازه‌ای در هفته‌های اخیر در آمریکای لاتین سر و صدا به پا کرده است که فراتر از اظهارنظرهای روسای دولت‌ها در محکوم کردن تصمیم واشنگتن، قرار است به عنوان اقدامی عملی و به موازات برگزاری این اجلاس، نشست «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (Celac) در آرژانتین برگزار شود.  

نقشی که ایالات متحده تا کنون به عنوان کشور میزبان نهمین اجلاس سران قاره آمریکا (ششم تا دهم ژوئن/ ۱۶ تا ۲۰ خرداد) ایفا کرده است نشانه شکاف روابطی میان این کشور و کشورهای آمریکای لاتین است که از قبل رو به وخامت گذاشته بود.

بر اساس اعلام منابع رسمی به نشریه تِلام، این نشست به ریاست آرژانتین و با حمایت دولت مکزیک و با حضور کشورهایی که از سوی ایالات متحده به اجلاس سران قاره آمریکا دعوت نشده‌اند، برگزار خواهد شد.

این منابع  اعلام کردند: این رویداد به صورت موازی با اجلاس سران قاره آمریکا برگزار می‌شود و هدف از آن، این است که به‌رغم اختلافات، به عنوان یک بلوک متحد بمانیم.

آرژانتین، مکزیک، بولیوی، شیلی و هندوراس دو کشوری هستند که تصمیم کاخ سفید برای حذف برخی از دولت‌ها از این رویداد قاره‌ای را رد کرده‌اند.

ده کشور موسوم به بلوک آلبا نیز روز جمعه با صدور بیانیه‌ای، اخراج و رفتار تبعیض‌آمیز در اجلاس سران قاره آمریکا در لس‌آنجلس را محکوم کردند.

ساچا یورنتی دبیر اجرایی آلبا در انتقاد از رویه آمریکا گفت: اجلاس سران قاره آمریکا رو به افول است، در حالی که ارزش‌ها و اصول آلبا به قوت خود باقی است، این تفاوت فاحش بین نشستی مانند این و نشستی است که آن‌ها قصد دارند در لس آنجلس تشکیل دهند.

آمریکا که همواره آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود به حساب آورده، اکنون و تنها چند روز پیش از آغاز نشست سران قاره آمریکا شاهد تایید حضور کمتر از نیمی از رهبران آمریکای لاتین است. این نکته قابل توجه است که آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس‌جمهوری مکزیک به عنوان دومین کشور بزرگ منطقه آمریکای لاتین و شریک تجاری اصلی ایالات متحده، علنا اعلام کرده است که در این گردهمایی شرکت نخواهد کرد.

نشریه ال پائیس اسپانیا در گزارشی نوشت: اجلاس سران قاره آمریکا به عنوان فرصتی عالی برای دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا برای تقویت نفوذ خود در آمریکای لاتین و ادعای نقش خود به عنوان رهبر منطقه پس از ماموریت طوفانی دونالد ترامپ بود. با این حال، در حالی که کمتر از دو هفته به ورود هیئت‌ها به لس آنجلس کالیفرنیا زمان باقی مانده، این نشست بیشتر به یک کابوس دیپلماتیک تبدیل شده است.

گذشته از تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های گوناگون، برخی کارشناسان انگیزه دولت بایدن از کاهش برخی تحریم‌های علیه کوبا و ونزوئلا را نجات اجلاس سران قاره دانستند اما نه تنها این اقدام خشم برخی هم‌حزبی‌های بایدن را برانگیخت بلکه عدم دعوت این سه کشور آمریکای لاتین، حس همبستگی منطقه‌ای را بیدار کرده است.  

نشست سران قاره آمریکا به عنوان بهترین فرصت برای ورق زدن صفحه ریاست ترامپ بود. رویدادی که تقریبا هر سه سال یک بار رهبران سراسر این قاره، از کانادا تا شیلی را گرد هم می‌آورد. بیل کلینتون میزبان اولین اجلاس سران قاره آمریکا در سال ۱۹۹۴ در میامی بود که همه کشورها به جز کوبا در آن دعوت شده بودند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha