به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، بهروز افخمی، فرزند صبح را مهرماه سال ۱۳۸۳ جلوی دوربین برد. فیلمی که تصویربرداری آن سه سال زمان برد و با توجه به برخی اختلافنظرها، مراحل فنی آن نیز به همین اندازه طول کشید.
نخستین نسخه سینمایی این اثر، در جشنواره بیست و نهم فجر رونمایی شد. کیفیت پائین فیلم، نهتنها صدای اعتراض منتقدان و اهالی رسانه را بلند کرد بلکه خود افخمی نیز همان زمان اعلام کرد که این فیلم، فیلم او نیست.
اعتراض افخمی، به نسخه نمایشدادهشده در جشنواره بود چرا که معتقد بود تدوین این فیلم، مورد قبول او نیست. این دعوا، تا پایان دهه ۹۰ ادامه داشت تا اینکه سال گذشته، اخباری مبنی بر رفع مشکلات این فیلم منتشر شد. اوایل بهمنماه سال گذشته، افخمی در یک برنامه رادیویی اعلام کرد که فرزند صبح از ۱۵خرداد ۱۴۰۱ به روی پرده میرود. اتفاقی که متاسفانه میسر نشد تا طلسم نمایش این فیلم، همچنان شکسته نشود.
در رابطه با عدمنمایش فیلم، با محمدرضا شرفالدین، تهیهکننده این فیلم به گفتوگو نشستیم.
شرفالدین به خبرنگار سینمایی ایرنا گفت: فیلم در نوبت پروانه نمایش است و این امیدواری وجود داشت که موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهد تا فیلم به نمایش در خرداد امسال برسد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
وی افزود: من تمام اقدامات مربوط به خود و عوامل اجرایی را انجام دادهام اما مشکل، از جای دیگری است و ربطی به مجوزهای ساخت ندارد و در زمینه رفع این مشکلات، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) باید پیگیری کند.
تهیهکننده فرزند صبح در پاسخ به این پرسش که بالاخره کدام تدوین از فیلم، برای نمایش عمومی در نظر گرفته شده، گفت: آخرین تدوین فیلم، مورد قبول آقای افخمی است و این نسخه، همان نسخه مورد تائید اوست.
بنابراین اینطور به نظر میرسد که مشکل فرزند صبح برای اکران عمومی، از فیلتر سازمان سینمایی عبور نمیکند و مشکلاتی غیرسینمایی، دامنگیر این فیلم شده است. مشکلاتی که سبب شد تا فیلم در محتملترین زمان نمایش عمومی خود که اکران خردادماه امسال بود، به روی پرده نرفته تا هیچ چشماندازی برای اکران عمومی این فیلم وجود نداشته باشد.
نظر شما