به گزارش روز سهشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، طرح ساخت دستگاه تولید کننده واکسن کرونا توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دانشگاهها به سرپرستی دکتر سید علی موسوی شایق، عضو هیات علمی این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.
سرپرست شرکت ریز سامانه بهبود درمان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در رقابت علمی بینالمللی بنیاد علم و فناوری مصطفی (رقابت کنز) دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان دانشگاهها و اساتید، به چالش های موجود در جهان اسلام میپردازند و راه کارها، ایدهها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در قالب یک فایل ویدیویی ارائه میدهند.
دکتر سید علی موسوی ادامه داد: در دومین دوره از رقابت کنز که اواخر اردیبهشت ماه برگزار شد، ۶۵۸ اثر از دانشمندان ۲۵ کشور جهان در ۶ حوزه شامل ۲۳۳ اثر در حوزه سلامت و فناوری پزشکی، ۲۲۹ اثر در حوزه آب، محیط زیست و انرژی، ۳۱ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی، ۴۷ اثر در حوزه اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، ۷۷ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۴۱ اثر نیز در حوزه حمل و نقل توسط دبیرخانه رقابت دریافت شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در مرحله پایانی دومین دوره رقابت علمی کنز، پس از انجام فرایندهای ارزیابی و غربالگریهای آثار طی چند مرحله، کمیته داوران در اجلاس نهایی، ۶ ایده علمی برتر را از بین آثار راهیافته به مرحله نهایی، به عنوان برندگان نهایی رقابت انتخاب کردند.
دکتر موسوی افزود: تنها ۲ طرح در حوزه سلامت و فناوری پزشکی از کشورهای مالزی و ایران انتخاب شدند که طرح "ساخت دستگاه تولید کننده واکسن Covid-۱۹ " به سرپرستی اینجانب با حضور هشت نفر از محققان رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی ساخت و تولید، مهندسی برق و الکترونیک و کامپیوتر و بیوتکنولوژی، نیروی اصلی در این تیم فناور و با همکاری ۱۴ نیروی نخبه از دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخاب شد.
وی گفت: برای ساخت این دستگاه بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است که بخشی از آن را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرداخت کرده است.
مدیر عامل و بنیانگذار شرکت ریزسامانه بهبود درمان افزود: جوایز منتخبین این رویداد شامل مدال رقابت علمی کنز و لوح تقدیر، شش نشان طلای ۳۰ گرمی، کمکهزینه فرصت مطالعاتی به ارزش ۲ هزار دلار و امتیاز ویژه بهرهبرداری از ۲ پلتفرم ارزشمند بنیاد مصطفی(ص) شامل استپ ( STEP) و ایسا (EISA) است.
بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با تاکید بر گسترش علم و فناوری در جهان اسلام، همراه با اتخاذ رویکردی غیرانتفاعی و حفظ استقلال کامل در دستیابی به اهداف خود، با پیروی از آموزههای اسلام، فعالیتهای خود را در راستای تقدیر از دانشمندان جهان اسلام، همراه با تعلیم دانشمندان آینده در سرتاسر جهان آغاز کرده است.این بنیاد سعی در گسترش همکاری، همافزایی و همگرایی در حوزه علم مدرن و فناوریهای جدید و همچنین الگوسازی از شخصیتهای برجسته علم و فناوری دارد.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) یک مسابقه علمی با نام کنز، مخفف Knowledge Application and Notion for Society به معنای (کاربرد دانش و اندیشه برای جامعه) ایجاد کرده است. این مسابقه با هدف تعمیق تفکر و ایجاد نوآوری در جامعه دانشگاهی برای رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در حوزههای مختلف از جمله آب، محیط زیست و انرژی، بهداشت و فناوری پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل، اقتصاد، بانکداری و تامین مالی، و غیره برگزار میشود.
در این رقابت علمی دانشمندان، محققان، مبتکران، دانشجویان دانشگاهها و اساتید زیر ۴۵ سال تشویق می شوند که ایدهها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در قالب یک فایل ویدیویی ارائه دهند.
نظر شما