به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک در پی خودداری آمریکا از دعوت از ونزوئلا برای شرکت در این اجلاس در لس آنجلس، حضور در آن را تحریم کرد.
مادورو با توصیف تصمیم اوبرادور به عنوان شجاعت و صراحت، افزود: اقدام واشنگتن در دعوت نکردن از او یا سران کوبا و نیکاراگوا، اقدامی تبعیض آمیز بود که با این اقدام، شکست آن تضمین شد.
به گزارش "رویترز"؛ مارسلو ابرارد وزیر امورخارجه مکزیک سهشنبه شب، با انتقاد از رویکرد دوگانه دولت ایالات متحده به علت خودداری از دعوت از کشورهای کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه در منطقه آمریکای لاتین برای شرکت در اجلاس سران آمریکا به بهانه دموکراتیک نبودن آنها، واشنگتن را به در پیش گرفتن رویکرد دوگانه به دلیل این سیاست و در عین حال حفظ روابط با دولتهای غیر دمکراتیک در جنوب شرقی آسیا، متهم کرد.
ابرارد در نشریه مکزیکی "اکسلسیور" با متناقض توصیف کردن این تصمیم آمریکا، با اشاره به روابط واشنگتن با کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) که از نظر آمریکا دموکراتیک نیستند، افزود: اصل به اصطلاح دموکراتیک در همه موارد به طور یکسان اعمال نمیشود و تنها در برخی موارد که مناسب باشد از این اصل استفاده میشود.
میانمار یکی از این کشورها است که پس از کودتای نظامی، توسط ارتش این کشور اداره میشود.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دوشنبه به وقت محلی مدعی شد که تصمیم برای عدم دعوت از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه پس از هفتهها رایزنیهای فشرده و به دلیل نگرانیها در مورد نقض حقوق بشر و نبود مردمسالاری در این کشورها بوده است.
پرایس در باره تصمیم مکزیکوسیتی مبنی بر تحریم این نشست، ادعا کرد که واشنگتن موضع مکزیک را درک میکند، اما یکی از عناصر اصلی این اجلاس، داشتن دولت دموکراتیک است و این کشورها نمونهای از حکومت دموکراتیک نیستند.
کاخ سفید کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه را به اجلاس سران قاره آمریکا به میزبانی آمریکا دعوت نکرده است و این اقدام رئیس جمهور مکزیک را بر آن داشت تا تهدید خود مبنی بر تحریم این رویداد به دلیل عدم دعوت از همه کشورهای نیمکره غربی را عملی کند. تحریم این اجلاس از سوی آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک و برخی سران دیگر کشورهای آمریکای لاتین، اهمیت نشست سران در لس آنجلس را کاهش داد که قرار است مسائل مهاجرتی و اقتصادی این منطقه را بررسی کند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امیدوار است که بتواند روابط را با آمریکای لاتین که در زمان دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا آسیب دیده است بازسازی و نفوذ آمریکا در این کشورها را مجدداً تقویت و با چین مقابله کند.
به نوشته نشریه ال دیاریو، این تصمیم واشنگتن فراتر از سخنان انتقاد آمیز سران آمریکای لاتین، به اندازهای در هفتههای اخیر در آمریکای لاتین سر و صدا به پا کرده که قرار شده به عنوان اقدامی عملی و به موازات برگزاری این اجلاس، نشست «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (Celac) در آرژانتین برگزار شود.
نظر شما