استقرار صنایع در سواحل جنوبی بدون مکان یابی صحیح امکانپذیر نیست

تهران - ایرنا - معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها آلودگی‌های زیادی را وارد خلیج فارس می‌کنند، بر این اساس استقرار صنایع در سواحل جنوبی کشور بدون مطالعه و مکان یابی صحیح امکانپذیر نیست.

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، مجتبی ذوالجودی در نشست خبری به مناسبت روز محیط زیست و رسانه افزود: اقیانوس ها پشتیبان حیات در خشکی ها هستند اما آنطور که باید به این پهنه های آبی توجه نکرده ایم که ورود آلودگی از سوی صنایع به خلیج فارس نشاندهنده این مساله است.

وی تاکید کرد: اما قطعا بعد از این توسعه صنایع در سواحل جنوبی کشور بدون مطالعه و پهنه بندی امکان پذیر نخواهد بود چون اگر این روند رعایت نشود مشکلات محیط زیستی زیادی را به همراه خواهد داشت بر این اساس این پهنه بندی را در دستور کار قرار دادیم و با توجه به توسعه سواحل مکران باید مکان یابی صحیح صورت گیرد، با صنایعی هم که از قبل فعال هستند باید همراه شویم تا آلودگی های خود را به حداقل برسانند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پالایشگاه ها و پتروشیمی ها آلودگی های زیادی را وارد خلیج فارس می کنند بر این اساس تاکید سازمان بر مکان یابی صحیح صنایع است تا کمترین آلودگی متوجه پهنه های آبی شود.

وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش آلودگی خلیج فارس گفت: یکی از خطوط انتقال نفت از یکی از دکل های نفتی به جزیره خارک ۴۰ درصد آلودگی خلیج فارس را به همراه داشت که تعویض این خط آلودگی را تا حد بسیار زیادی کاهش داد، با توجه به اهمیت حفظ خلیج فارس تلاش می کنیم خسارات را به حداقل برسانیم.

در لایروبی خلیج گرگان بر ملاحظات محیط زیستی تاکید کردیم

ذوالجودی درباره لایروبی خلیج گرگان گفت: لایروبی این خلیج در سال های قبل مصوب شده بود که پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کارهای تحقیقاتی آنرا انجام داد که با یک مطالعه چند ماهه در نهایت به این نتیجه رسیدند که تبادل آب بین خزر و خلیج گرگان با لایروبی انجام شود و برای اجرای آن هم سازمان بنادر و دریانوردی انتخاب شد.

وی ادامه داد: در روند اجرای این کار باید ملاحظات زیست محیطی انجام و نتیجه آن به ما داده می شد که در راستای نتیجه این ملاحظات بر لایروبی توصیه شد و ما هم از قانون تبعیت کردیم و الان دیگر موضوع لایروبی نیست بلکه لای ریزی است که مطرح شده چون ما تاکید کردیم پوشش گیاهی مکانی که برای ریختن گل و لای ناشی از لایروبی در نظر گرفته می شود باید کمترین آسیب را ببیند.

وی گفت: در جلسه ای که درباره لایروبی خلیج گرگان با استاندار گلستان داشتیم بر رعایت مولفه های زیستی در روند اجرای لایروبی تاکید شد و اگر هم استاندار عصبانی شد فقط در راستای خدمت بود و ممکن بود با ورود ما به مساله شرایط بدتر شود اما استاندار در نهایت عذرخواهی کرد و مساله حل و فصل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha