سیده مریم حسینی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: بحث انتقال زندان عادل آباد به بیرون از محدوده کلان شهر شیراز از سال ۱۳۸۶ و همزمان با سفر ریاست جمهوری وقت به استان فارس و به عنوان مصوبه سفر مطرح گردید.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: بر اساس این مصوبه نهادهای دخیل در این موضوع، کارگروهی را تشکیل و نسبت به تعیین مکان آتی زندان اقدام نمودند.
حسینی افزود: تا سال ۱۳۹۰ این کارگروه به نتیجه مطلوب دست نیافت و اداره کل راه و شهرسازی استان فارس نسبت به مکان یابی محل زندان جدید اقدام و مکان جدید در جاده نیروگاه سیکل ترکیبی، نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی شیراز، با مساحتی حدود ۲۰۰ هکتار تعیین و در جلسه کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی استان به تصویب رسید.
وی گفت: علیرغم این مصوبه و با گذشت حدود ۱۰ سال، متاسفانه اقدام قابل توجهی توسط مسئولین استانی، مدیریت شهری و سازمان امور زندان ها و اقدامات تامینی استان فارس انجام نشده است.
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر شیراز اظهار داشت: با در نظر گرفتن مسایل و مشکلات ناشی از مکان فعلی زندان برای بافت اطراف آن از جمله آلودگی های زیست محیطی شامل آلودگی هوا، آلودگی صدا، بوی نامطبوع فاضلاب در محدوده اطراف زندان به دلیل فرسودگی تأسیسات زندان، مشکلات اجتماعی ناشی از مهاجرت خانواده های زندانیان به بافت اطراف زندان و ناهمگونی فرهنگی- اجتماعی حاصل از این مهاجرت، سلب فرصت استفاده بهینه از فضای ده هکتاری زندان در وضع موجود، مشکلات ترافیکی ناشی از مراجعات متعدد به زندان توسط خانواده ها، مشکلات امنیتی در مواقع بحران، تنزل کیفیت فضای شهری، ایجاد فضای بی دفاع شهری در اغلب مواقع، پایین آمدن کیفیت سکونت و ... اقدام به تشکیل جلسه با ریاست سازمان امور زندان ها و اقدامات تامینی استان نموده و پس از بررسی جوانب امر، موضوع را در جلسه کمیسیون ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر شیراز مطرح شد.
حسینی گفت: در این جلسه که چهار نفر از اعضای شورای اسلامی شیراز، مدیران شهرداری، رییس سازمان زندان ها، مشاور طرح و مشاورین کمیسیون حضور داشتند، پس از طرح مساله و بحث و تبادل نظر، تصمیم های مهم اتخاذ گردید که از اهم آن می توان به کمک شهرداری در جهت تامین مالی خریداری زمین مکان یابی شده از سازمان ملی زمین و مسکن و تسریع در امر انتقال اشاره نمود.
رهاوردهای انتقال زندان عادل آباد به خارج شهر شیراز
عضو شورای شهر شیراز اظهار کرد: از اثرات تحقق انتقال زندان عادل آباد از محدوده کلانشهر شیراز، افزایش کیفیت سکونت در محله عادل آباد از منظر اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، زیست محیطی و ... به شمار میرود.
حدود نیم قرن پیش زمانی که قرار بود سنگ بنای زندان عادل آباد شیراز گذاشته شود، این زندان در فاصله نسبتا مناسبی نسبت به حریم شهری قرار داشت اما توسعه لجام گسیخته کلانشهر حریم این زندان را نیز زیر پا گذاشت و تا چند کیلومتری آن سوی زندان نیز پیش رفت تا اینکه این زندان در میان منازل مسکونی شهروندان قرار داشته باشد.
با توجه به فرسودگی زندان عادل آباد و واقع شدن آن در میان منازل مسکونی و قدمت حدود نیم قرن زندان فعلی، دولت وقت در سفر استانی سال ۱۳۸۶ به فارس تصویب کرد که زندان عادل آباد شیراز از محل کمک های فنی و اعتباری و تسهیلات وزارت راه و شهرسازی به خارج از شهر انتقال یابد و با ظرفیت پنج هزار نفر در مکان جدید بنا شود.
در سفر سال ۱۳۹۸ آیت الله رییسی رئیس وقت قوه قضاییه به فارس نیز بر انتقال زندان عادل آباد به خارج شهر شیراز تاکید شد.
آبان ماه ۱۴۰۰ نیز رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در سخنانی بر ضرورت ساخت زندانهای جدید برای جایگزینی با ابنیه زندانهای قدیمی و خروج آنها از محدوده شهری تاکید کرد.
در ۱۲ آبان ۱۴۰۰ مشاور رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور شتاب بخشی به انتقال زندان عادل آباد شیراز به خارج شهر را خواستار شد و گفت: زندان فعلی با حداکثر بهره وری و ارزش افزوده می تواند بخش بزرگی از منابع مالی پروژه زندان جدید شیراز را تأمین کند.
نظر شما