اراده مشترک ایران و ترکمنستان ازسرگیری فعالیت ترانزیتی در مرز باجگیران است

مشهد- ایرنا- نمایند مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی گفت: ازسرگیری فعالیت ترانزیتی و تجاری مرز باجیگران خراسان رضوی از درخواستها و مطالبات ۲ طرف ایرانی و ترکمنستانی است و هر ۲ برای فعالتیهای تجاری در این مرز هم نظر هستند.

علی آذری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این "وفا حاجی اف" معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان به ایران سفر کرد که با مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه جلساتی با وی برای افزایش همکاری در خصوص تبادل نفت و گاز برگزار کردیم و بحث مرز باجگیران و مطالبات ۲ طرف در این خصوص نیز در این نشستها مطرح شد.

وی ادامه داد: در آستانه سفر رییس جمهور ترکمنستان به ایران، امیدواریم با وجود نشستهایی که قبلا انجام شده است شاهد بازگشایی تردد ترانزیتی این مرز و فعالیت بخش بازارچه مرزی باجگیران در آینده ای نزدیک باشیم.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی گفت: از طریق مرز باجگیران پایتختهای ۲ کشور از مسیر زمینی به هم نزدیک می شوند و می توان ارتباطات بیشتری برقرار کرد.

آذری افزود: مدیریت مرزها باید به گونه ای انجام شود که برای توسعه کشور راهگشا باشد و در همین راستا باید از ظرفیت مرز باجگیران در حوزه توسعه شهرستان قوچان و استان خراسان رضوی بهره گرفت.

وی اضافه کرد: قبل از مرز باید به فکر توسعه پشت مرز باشیم و الان منطقه باجیگران به شدت مظلوم واقع شده است البته در سفر فروردین ماه رییس جمهور به خراسان رضوی موضوع گازکشی باجگیران مطرح شد که با وجود مرز مهم باجگیران وجود شهری ضعیف در منطقه قابل قبول نیست.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس گفت: یکی از موفقیتهای دولت در حوزه روابط با ترکمنستان ورود به پیمان شانگهای بود که معتقدیم مرز باجگیران باب ورود کشور به پیمان شانگهای بوده است.

آذری افزود: قبلا دنبال پیمان های دیگری مثل برجام بودیم اما با رویکرد جدید دولت مبنی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه، توافق برای پیوستن به شانگهای محقق شد و همین موضوع اهمیت بازگشایی بخش تجاری و بازارچه مرزی باجیگران را دو چندان خواهد کرد.

اراده مشترک ایران و ترکمنستان ازسرگیری فعالیت ترانزیتی در مرز باجگیران است

طی سالهای ۹۰ و ۹۱، روزانه ۱۱۰ دستگاه کامیون حامل بار تجاری از مرز باجگیران به ترکمنستان می رفتند و ۲۰۵ دستگاه کامیون (بیشتر به شکل خالی) از این پایانه مرزی وارد ایران می شدند اما براساس محدودیتهای مرزی کشور از شهریور سال ۱۳۹۱، این تعداد تردد تجاری به روزانه ۱۰ دستگاه کامیون با وزن بار کمتر از ۲۰ تن کاهش یافت.

همچنین طی سال های ۹۷ و ۹۸ روزانه حدود ۵۰۰ مسافر نیز از این مرز زمینی بین دو کشور ایران و ترکمنستان تردد داشتند که در نهایت به واسطه شیوع ویروس کرونا از روز چهارم اسفندماه ۱۳۹۸ هرگونه تردد مسافری و تجاری در این پایانه مرزی متوقف شد.

با فروکش کردن شیوع جهانی کرونا، مرز باجگیران اول خردادماه ۱۴۰۰ بازگشایی شد اما از آن تاریخ تاکنون فقط هیاتهای دیپلماتیک از این مرز رفت و آمد دارند.

پایانه مرزی باجگیران در ۸۰ کیلومتری مرکز شهرستان قوچان و ۲۲۵ کیلومتری مشهد و همچنین در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر عشق آباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد.

باجگیران شهری در بخش باجگیران شهرستان قوچان استان خراسان رضوی است. این شهر نقطهٔ صفر مرزی بین ایران و ترکمنستان قرار دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha