معصومه نوروزی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: سازوکار(مکانیزم) سیستمهای بارشی تابستانه در چهارمحال و بختیاری از سیستم بارشی در سایر فصول بهکلی متفاوت است و بارشهای این فصل نمیتواند تاثیری بر روی خشکسالی استان بگذارد.
وی افزود: بارشهای تابستانی در چهارمحال و بختیاری بیشتر بهخاطر جریانات "مانسونی" است که از سمت جنوب شرق و از سطح اقیانوس هند وارد کشورمان میشوند و بیشتر به صورت رگباری هستند.
نوروزی ادامه داد: جریانات مانسونی، جریان هوای برخاسته از شبه قاره هند هستند که موجب ایجاد محیطی کم فشار میشود و هوا ابتدا منبسط شده سپس سرد میشود و رطوبتی که با خود حمل میکند به ابر و سرانجام باران تبدیل میشود و فرآیند میعان گرمای نهان ذخیره شده در مولکولهای آب را آزاد میکند و این منبع عظیم گرما به نیروی شناوری برای ایجاد چرخه مانسون میافزاید.
معاون توسعه، پیشبینی و مخاطرات طبیعی هواشناسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این بارشها به طور معمول به صورت همرفتی یا نقطهای و در ماههای خرداد تا مهر در استان اتفاق میافتند و بیشتر بارشهای جریانات "مانسونی" در استانهای جنوبی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان و فارس رخ میدهد.
نوروزی ادامه داد: جریانات مانسونی، جریان هوای برخاسته از شبه قاره هند هستند که با توجه به شکل گیری کم فشار حرارتی در این فصل موجب صعود هوا شده ، در لایههای بالایی جو، سرد میشود و رطوبتی که با خود حمل میکند به ابر و سرانجام باران شکل میگیرد.
وی تصریح کرد:این بارش ها به طور معمول به صورت همرفتی - نقطهای و از تیرماه تا شهریورماه در استان رخ میدهند و جریانات "مانسونی" در استانهای جنوبی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان قویتر عمل میکنند.
نوروزی ادامه داد: این سامانه باعث رشد ابرهای همرفتی در آسمان استان میشود ولی بررسیها نشان میدهد در ۱۵ روز آینده بارشی مانسونی در استان وجود نخواهد داشت.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته شهرکرد با هشت درجه خنکترین مرکز استان در کشور و خنکترین ایستگاه در استان چهارمحال و بختیاری بود و دمای بیشینه شهرکرد در ۲۴ ساعت ۳۲ درجه بود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، همچنین استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
نظر شما