به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین سعیدی راد روز شنبه در نشست با بخشدار مرکزی گنبدکاووس و برخی اعضای شورای اسلامی این بخش گنبدکاووس اظهارداشت: این شهرستان سه شهر و ۱۶۱ روستای بالای ۲۰ خانوار و تعدادی نقطه جمعیتی دارد که با کسری افزون بر ۴۰۰ لیتر بر ثانیه مواجه هستند.
وی افزود: بخشی از کمبود آب شهرستان گنبدکاووس با حفر تعداد ۶ حلقه چاه که در مرحله انجام است و حدود ۲۵۰ لیتر برثانیه هم با تکمیل سد نرماب چهل چای مینودشت برطرف خواهد شد.
سعیدی راد اضافه کرد: اگرچه طی چند سال اخیر بخشی قابل توجهی از اعتبارات آبرسانی روستایی گلستان از محل صندوق توسعه به گنبدکاووس اختصاص مییابد اما به سبب عقب ماندگیهای سنوات گذشته حوزه آب و فاضلاب این شهرستان و کمبود منابع آبی همچنان نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه میباشد.
به گفته وی در زمان حاضر به ۱۴ روستای نوار مرزی گنبدکاووس و برخی نقاط روستایی بخش مرکزی این شهرستان با تانکر آبرسانی میشود.
مدیر امور آب و فاضلاب گنبدکاووس همچنین افزود: هم اکنون نیاز شهر گنبدکاووس و ۱۱ روستای اقماری آن به آب آشامیدنی در شرایط پیک مصرف ۸۳۲ لیتر بر ثانیه است که با کمبود ۳۵۳ لیتر بر ثانیه مواجه است که برای رفع آن تعدادی چاه با دبی ۱۸۰ لیتر برثانیه حفر شده که یک حلقه از این چاه ها وارد مدار بهره برداری شده و مابقی به زودی به خطوط انتقال متصل خواهند شد.
سعیدی راد گفت: به سبب مشکلات کمبود منابع آبی در گنبدکاووس، خشکسالی و گرمای بالای این شهرستان در فصل تابستان تنها راه عبور از تنش آبی فرهنگ سازی و مدیریت مصرف و پرهیز از مصارف غیرضروری از جمله استفاده از آب آشامیدنی برای مصارف دامی، فضای سبز یا کشاورزی در مناطق روستایی و شهری است.
وی افزود: دهیاران و شوراهای روستایی، علما و روحانیون، معتمدان روستاها و رسانههای ارتباط جمعی باید به مردم نسبت به استفاده صحیح از آب آشامیدنی و مدیریت مصرف آن آگاهی بخشی نمایند.
بخشدار مرکزی گنبدکاووس در این نشست با قدردانی از تلاشهای مجموعه آب و فاضلاب گفت: مردم مناطق روستایی این شهرستان در تابستان پارسال با مشکل قطع برق و آب مواجه بودند که باید تلاش کنیم این مشکلات در سال جاری کمتر شود.
خلیل آشور فارسیانی افزود: در سفر شهریور سال گذشته ۲ تن از معاونان وزیر نیرو به گنبدکاووس قول مساعد جهت رفع مشکلات کم آبی و قطع برق این شهرستان دادند که با تسریع در تحقق وعدهها، مشکلات مردم کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: برخی روستاهایی بخش مرکزی که مشکل یا کمبود آب آشامیدنی دارند آمادگی لازم برای اهدای زمین جهت حفر چاه آب دارند.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت ۶۵ هزار مشترک آب و فاضلاب شهری و ۳۶ هزار مشترک روستایی دارد.
نظر شما