روستاییان گنبدی برای مصارف دامی از آب آشامیدنی استفاده نکنند

گنبدکاووس - ایرنا - مدیر امور آب و فاضلاب گنبدکاووس با اشاره به مشکلات کمبود منابع آبی، خشکسالی و سختی تامین آب آشامیدنی برای اهالی مناطق شهری و روستایی این شهرستان، از روستاییان خواست از مصرف غیرشُرب شامل "دام، آبیاری صیفی جات و فضای سبز" در تابستان امسال پرهیز کنند.

حسین سعیدی راد روز یکشنبه به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب (یکم تا هفتم تیر) به خبرنگار ایرنا گفت: مدیریت مصرف آب بهترین عامل برای مقابله با تنش آبی و کمبودهای ناشی از آن در کشور به خصوص  مناطق کم آبی مانند گنبدکاووس است.

وی افزود: گنبدکاووس با کمبود منابع آبی شیرین مواجه است و آب آشامیدنی اهالی مناطق شهری و روستایی آن به سختی تامین می‌شود و کمبودهایی در این بخش داریم.

سعیدی راد اضافه کرد: اکنون آب آشامیدنی اهالی ۱۵۴ روستای زیرپوشش آب و فاضلاب گنبدکاووس از ۵۳ حلقه چاه تامین می‌شود که درصد برخورداری روستاییان این شهرستان از آب آشامیدنی سالم ۵۹ درصد است درحالی که میانگین برخورداری روستاهای کشور ۷۳ درصد و استان گلستان ۷۵ درصد می‌باشد.

وی ادامه داد: آب آشامیدنی مورد نیاز اهالی روستاهای گنبدکاووس در ایام پیک مصرف ۵۹۰ لیتر در ثانیه و دبی آب فعلی این مناطق ۳۸۶ لیتر است که با کمبود ۲۰۴ لیتر در ثانیه مواجه‌ایم.

مدیر امور آب و فاضلاب منطقه گنبدکاووس گفت: برای جبران کسری آب مورد نیاز روستاهای این شهرستان از سال گذشته تعدادی چاه حفر و ۱۰۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت فعلی اضافه شد اما هنوز ۱۰۴ لیتر در ثانیه با کمبود آب در مناطق روستایی گنبدکاووس مواجه‌ایم که تنها راه آن مدیریت مصرف و پرهیز از استفاده مصارف غیرشُرب از آب آشامیدنی توسط برخی روستاییان است.

وی اضافه کرد: با اینکه برخی روستاهای گنبدکاووس با کمبود آب آشامیدنی مواجه‌اند و به ۱۸ روستا و ۱۲ نقطه جمعیتی فاقد آب این شهرستان با تانکر آبرسانی می‌شود اما شاهد استفاده آب آشامیدنی برای مصارف غیرشُرب در برخی روستاها هستیم.

سعیدی راد بیان داشت: اقتصاد و زندگی برخی روستاییان به دام آنها بستگی دارد اما اولویت تامین آب آشامیدنی برای انسان است و در این بخش متولیان جهادکشاورزی باید اقدام به حفر چاه‌هایی صرفا برای مصارف دامی کنند.

مدیر امور آب و فاضلاب گنبدکاووس همچنین گفت: در حوزه شهر و ۱۱ روستای اقماری آن نیز با کمبود آب آشامیدنی به مقدار ۳۵۲ لیتر در ثانیه مواجه‌ایم که بخشی از آن اخیرا با حفر چند حلقه چاه جبران شد.

وی افزود: برای عبور از شرایط کم آبی تابستان امسال بشدت نیاز به مدیریت مصرف و پرهیز از مصارف غیر شُرب چه در مناطق روستایی که مصادیق آن ذکر شد و چه در مناطق شهری مانند پرهیز از شستشوی خودرو یا شستن حیاط و خیابان و نیز آبیاری فضای سبز با آب آشامیدنی داریم.

سعیدی راد اضافه کرد: دهیاران و شوراهای روستایی، علما و روحانیون، معتمدان روستاها و رسانه‌های ارتباط جمعی باید به مردم نسبت به استفاده صحیح از آب آشامیدنی و مدیریت مصرف آن آگاهی بخشی نمایند.

گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت ۶۵ هزار مشترک آب و فاضلاب شهری و ۳۶ هزار مشترک روستایی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha