نورالله مرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا اظهارداشت: با پیگیریهای به عمل آمده سازمان حفاظت محیط زیست برای افزایش ضریب نفوذ مباحث محیط زیستی در نظام آموزش عالی کشور، از مهرماه سال ۱۴۰۰، در ۱۰ دانشگاه کشور ۲ واحد درس عمومی شناخت محیط زیست به صورت پایلوت تدریس میشود و ارائه این درس تاکنون با موفقیت انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست دو وزاتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ملزم به ارائه درس عمومی شناخت محیط زیست برای مقاطع تحصیلی آموزش عالی است، گفت: درس شناخت محیط زیست، برای گروههای تخصصی رشتههای فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، معماری، شهرسازی و جغرافیا، پزشکی و پیراپزشکی و علوم انسانی و هنر ارائه میشود.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دانشگاههای منتخب در طرح پایلوت، تصریح کرد: واحد عمومی شناخت محیط زیست از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ در ۱۰ دانشگاه تهران، شهید بهشتی، اراک، بیرجند در خراسان جنوبی، رازی در کرمانشاه، صنعتی اصفهان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، فردوسی مشهد، محقق اردبیلی و یزد به صورت آزمایشی و به مدت ۲ سال تدریس میشود و پس از ارزیابی در صورت تایید کمیسیون مربوطه، این ۲ واحد درسی در همه دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی کشور ارائه می شود.
مرادی با تاکید بر اینکه علاوه بر ۱۰ دانشگاه مذکور، چندین دانشگاه در استان های گوناگون چون قم و همدان به صورت داوطلبانه، درس شناخت محیط زیست را در دروس عمومی ارائه میدهند، گفت: با توجه به اهمیت آگاهی نسل جدید نسبت به مسائل محیط زیستی تلاش میکنیم تا تمام دانشجویان از آموزشهای محیط زیستی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه دو کتاب برای درس شناخت محیط زیست به دانشگاه ها معرفی شده است، خاطرنشان کرد: در صدد تامین محتوا برای این درس هستیم و کتابی با رویکرد جدید که محتوای مورد نیاز گروهها و دانشگاهها را به صورت به روز شده داشته باشد، توسط مرکز آموزش محیط زیست در دست تدوین است.
یادآوری میشود معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با رسانه ها در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۹ از اجباری شدن این درس خبر داده بود.
نظر شما