بازاریان از اقشار تاثیرگذار در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت هستند

سنندج- ایرنا- فرماندار سنندج با اشاره به اینکه بازار یکی از ظرفیت های بزرگ اقتصادی به شمار می رود، گفت: اصناف و بازاریان از اقشار تاثیرگذار در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت سیزدهم هستند.

به گزارش ایرنا، حسن عسکری روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی اصناف که در سالن اجتماعات اتاق اصناف سنندج برگزار شد، اظهارداشت: در دین مبین اسلام محل کسب نان حلال به عنوان مکانی مقدس نام برده شده و افرادی که در این حیطه فعالیت دارند هم بسیار مورد توجه هستند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر بزرگان دین اسلام از قشر بازاری بودند، اضافه کرد: افرادی در جامعه می توانند رشد و ارتقا پیدا کنند که با نان حلال بزرگ شده باشند و این اهمیت کسب روزی حلال را می رساند.

فرماندار سنندج با بیان اینکه بازاریان نیازها و مایحتاج عمومی مردم را برآورده می کنند، گفت: اگر بازاریان به درستی وظایفشان را انجام ندهند مردم با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

عسکری یادآور شد: بازاریان همواره در بزنگاه های تاریخی به ویژه در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس حامی نظام بودند و نقش پررنگی در این مسیر داشتند که تقدیم ۱۱ هزار شهید اصناف در کشور گواهی بر این حقیقت است.

وی اظهار داشت: طی چند سال اخیر و در زمان شیوع بیماری کرونا هم اصناف با ایثارگری و به خطر افتادن رونق کار و معیشتشان تنها برای حفظ جان مردم اقدام به تعطیلی واحدهایشان کردند.

فرماندار سنندج پیشرفت اقتصادی را مستلزم مشارکت اصناف و بازاریان خواند و یادآور شد: اصناف و بازاریان جزو اقشاری هستند که در تحقق برنامه های جهش اقتصادی دولت سیزدهم نقش تاثیرگذاری دارند.

حدود ۲۰۰ هزار نفر در واحدهای صنفی کردستان مشغول به کار هستند

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: مجموعه اصناف  نقش های مختلفی در جامعه هم از لحاظ اجتماعی  هم چون ساماندهی تشکل های صنفی و اجرای سیاست های نظام و هم از نظر مسائل اقتصادی و تامین نیاز مردم برعهده دارند.

طاها سمیعی اضافه کرد: هم اکنون در کردستان ۷۷ هزار و ۵۰۰ واحد صفنی دارای مجوز کسب وجود دارد که حداقل هریک از این واحدها برای ۲.۵ نفر ایجاد اشتغال کردند.

وی با اشاره به اینکه اصناف در کردستان نقش اول را در ضریب اشتغال دارند، افزود: در نیمه نخست امسال انتخابات ۱۵ اتحادیه صنفی در استان برگزار می شود تا زمینه برگزاری انتخابات استانی اتاق اصناف فراهم شود.
 

بازاریان از اقشار تاثیرگذار در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت هستند


رییس اتاق اصناف سنندج هم در این مراسم اظهار داشت: در بلایای طبیعی چون سیل و زلزله، شیوع کرونا، آزاد سازی زندانیان غیرعمد بازاریان به یاری دولتمردان آمدند.

فرهاد عزت‌پور اضافه کرد:از ابتدای سال جاری تاکنون ۲ انتخابات اتحادیه قصابان، مرغ و ماهی و بانوان آرایشگر در استان برگزارو روسای آنها انتخاب شده است.

وی در ارتباط با مشکل مالیاتی اصناف گفت: تفاهم نامه ای با اداره کل امور مالیاتی استان منعقد کردیم و هر واحد صنفی که نسبت به مالیات تعیین شده اعتراضی دارد می تواند آن را مطرح کند تا پیگیری کنیم.

عزت پور اظهار داشت: هر واحد صنفی که درآمد سالانه آن کمتر از چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است  با ارایه تبصره ۱۰۰ تا ۸۰ درصد از معالیات معاف می شود.

رییس اتحادیه پوشاک در سنندج هم در این مراسم با اشاره به اینکه اصناف با وجود ایثارگری در بحران های مختلف مورد حمایت قرار نگرفته اند،  اضافه کرد: نسبت به سایر استان های کشور در کردستان بهایی به اصناف نمی دهند به گونه ای که بانک ها که بیشترین گردش مالی آنها ناشی از حساب بازاریان است در اعطای تسهیلات بانکی از این قشر حمایت نمی کنند.

بهروز داداش‌پور از دیگر مشکلات اصناف را قطع بودن سامانه ایران اصناف خواند و  یادآور شد: غیرفعال بودن این سامانه مشکلاتی را برای اصناف ما در ثبت پروانه کسب و استعلام آن ایجاد کرده است.

رییس اتحادیه طلافروشان سنندج هم در این مراسم اظهار داشت: هر واحد صنفی برای ۲ تا سه نفر شغل ایجاد کرده است و همین بار زیادی را از روی دوش دولت برداشته است.

خالد بامشاد اضافه کرد: ما معتقد به پرداخت مالیات هستیم ولی فقط به اندازه ای باشد که بتوانیم ادامه فعالیت دهیم و این مهم هم باید با در نظر گرفتن وضعیت درآمدی استان تعیین شود.

وی با اشاره به اینکه تعیین مالیات واحدهای صنفی در شهرهای کردستان هم چون کلانشهرهای کشور عادلانه نیست، افزود: درآمد سرانه مردم استان از میانگین کشوری پایین تر است و بی شک همین تاثیر زیادی بر خرید و فروش های بازار می گذارد لذا انتظار می رود در تعیین میزان مالیات این مهم مدنظر قرار گیرد.

یکم تا دهم تیرماه به نام دهه تولید و تجارت نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha