به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدحسینی با حضور در این جزیره از آخرین اقدامات انجام شده در خصوص خرید و نصب ۲ دستگاه ژنراتور جدید در نیروگاه برق لارک، اجرای فوندانسیون سوله در این نیروگاه، اجرای تابلوی برق و شبکه برق رسانی به منازل ساکنین جزیره توسط شرکت توزیع برق استان هرمزگان بازدید و دستورات لازم را برای انجام باقی مانده کارها به صورت جهادی و عملیاتی با هماهنگی کامل با استاندار هرمزگان صادر کرد.
وی در ادامه این بازدید با حضور در یادمان شهدای گمنام جزیره لارک و قرائت فاتحه به مقام شامخ ۲ شهید گمنام ۱۸ و ۲۰ ساله که در منطقه عملیاتی فاو و جزیره ام الرصاص عراق و در عملیات کربلای چهار به درجه رفیع شهادت نایل شدند، ادای احترام کرد.
فرماندار قشم در ادامه این بازدید با حضور در محل احداث پروژه سالن انتظار و سایبان اسکله جزیره لارک از آخرین اقدامات انجام شده در ساخت، تجهیز و راه اندازی این اسکله مطلع و پایان ساخت سالن مسافربری این اسکله را که از محل هدایای مقام معظم رهبری توسط بنیاد علوی و شرکت اسکان ایران با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی احداث شده را اعلام کرد.
بازدید از مراحل پایانی روشنایی رینگ دور جزیره لارک که با مشارکت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و شرکت توزیع برق استان هرمزگان به مساحت هفت کیلومتر انجام شده از دیگر برنامه های بازدید محمد حسینی از طرح های نیمه تمام جزیره لارک بود.
وی در ادامه این بازدید امکان سنجی میدانی انجام لایروبی اسکله، فراهم کردن تسهیلات آمد و شد گردشگران به این جزیره، رونق کسب و کار و معیشت ساکنان جزیره لارک را از نزدیک مورد بررسی و پیگیری قرار داد.
بازدید بدون تشریفات «محمد محمدحسینی» فرماندار شهرستان قشم از جزیره لارک با حدود ۵۰۰ نفر جمعیت با همراهی «محمد جهین» بخشدار مرکزی و «وحید حمایتی» معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری قشم انجام شد.
به گزارش ایرنا، جزیره لارک از جزایر استان هرمزگان با مساحت حدود ۴۹ کیلومتر مربع چهارمین جزیره بزرگ ایران پس از جزایر قشم، کیش و لاوان است که در جنوب شرقی جزیره قشم و جنوب غربی جزیره هرمز واقع شده است.
فاصله جزیره لارک با جزیره قشم ۱۶ کیلومتر، با بندرعباس ۳۱ کیلومتر، با جزیره هرمز ۲۲ کیلومتر و با جزیره هنگام ۵۱ کیلومتر است.
این جزیره از کوه های رنگارنگ تشکیل شده طول آن یازده کیلومتر و بزرگترین عرض آن هفت کیلومتر است و بلندترین نقطه آن تقریباً ۱۴۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
جزیره لارک از ۲ روستای «لارک کوهی» و «لارک شهری» تشکیل شده و مردم آن عموما گویش کُمزاری دارند و شغل اصلی آنها صیادی است.
در جزیره لارک آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی مانند قلعه پرتغالی ها، قبرستان تاریخی، مسجد لارک، فانوس دریایی و آب انبارهای متعددی وجود دارد.
با توجه به موقعیت جزیره لارک دیدنی های طبیعی بی نظیری مانند ساحل رنگین کمان، ساحل لاک پشت ها، ساحل تک درخت، ساحل و کمپ کپر نشین کم سرتکی، کوه کله قندی، رودخانه نمک، دره رنگین کمان و چشم اندازهای طبیعی بکری وجود دارد.
در این جزیره پوشش گیاهی متنوع مانند نخل های پراکنده، کهور، شیریشک، کُنار و غیره وجود دارد.
وجود جانوران خشکی مانند آهوهای زیبای جبیر، خرگوش و جوجه تیغی که دیدن آن ها از فاصله نزدیک امر عادی است هر بیننده و گردشگری را به وجد می آورد.
جانوران دریایی در آبهای اطراف جزیره لارک مانند انواع مختلف ماهی ها و لاک پشت های پوزه عقابی و تخم گذاری آنها از دیگر جاذبه های جزیره لارک محسوب می شود.
با توجه به قدمت و سابقه تاریخی زندگی در جزیره لارک آیینها و سنتهای منحصر به فردی مانند مراسم زار، صید و توربافی گرگور، خوس دوزی، رقص شمشیر و آیینهای مذهبی نیز وجود دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما