به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری «کیودو نیوز»، براساس اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، متحدان این کشور در منطقه هند-اقیانوسیه از جمله ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، نیوزیلند و فیلیپین در رزمایش نظامی دوسالانه «ریم » RIM منطقه اقیانوسیه که به عنوان بزرگترین عملیات دریایی دنیا شناخته میشود از روز چهارشنبه آغاز کرده اند.
این رزمایش که به «ریم پک» RIMPAC معروف است، زمانی شروع شد که چین فشار نظامی را بر تایوان افزایش داد. پکن همواره تایوان را بخشی از خاک خود میداند و بر سر حق حاکمیت دریای چین جنوبی با کشورهای این منطقه نزاعهایی دارد. هر یک از کشورهای منطقه از جمله مالزی، تایوان، فیلیپین و چین این دریا را بخشی از تمامیت ارضی خود می دانند.
از سوی دیگر کنگره آمریکا «جو بایدن» رئیس جمهوری این کشور را ترغیب کرد تا از تایوان برای شرکت در این رزمایش در قالب "اقدام مجوز داده شده برای دفاع ملی" در سپتامبر ۲۰۲۲ که اواخر دسامبر سال گذشته تصویب شده بود، دعوت کند. اما وی آشکارا از این اقدام برای جلوگیری از افزایش تنشها با چین پرهیز کرد.
چین در سالهای ۲۰۱۴و ۲۰۱۶ به عنوان بخشی از رزمایش «ریم پک» RIMPAC شرکت کرده بود، اما از سال ۲۰۱۸ و در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا که روابط میان دو کشور چین و آمریکا تیره و تار شد، دیگر در این رزمایش شرکت نکرده است.
در این میان برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان نیز در میان شرکت کنندگان این رزمایش دیده می شوند. از چندی پیش این کشورها شروع به توسعه روابط با کشورهای هند-اقیانوسیه کردند.
در حالی که حمله نظامی روسیه به اوکراین کشورهای اروپایی را متحدتر از پیش کرده است، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای نخستین بار از چین به عنوان چالشی در دستورکار سیاست هایش یاد کرد.
نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در این رزمایش که تا ۴ اوت ( ۱۳ مرداد) ادامه دارد، ۳۸ کشتی، ۴ زیردریایی، ۹ گردان نیروی زمینی ملی، بیش از ۳۰ سیستم غیرانسانی، حدود ۱۷۰ جنگنده و بیش از ۲۵ هزار سرباز در اطراف جزایر هاوایی و جنوب کالیفرنیا به تمرین و آموزش می پردازند.
در سال ۲۰۲۰ که رزمایش پیشین بود تنها ۱۰ کشور از جمله ژاپن به دلیل محدودیت های ناشی از همه گیری ویروس کرونا شرکت کرده بودند.
نظر شما