ژنرال‌های آمریکایی که مخالف بمباران هسته‌ای ژاپن بودند
خلبانان و خدمه پرواز هواپیمایی که هیروشیما را بمباران اتمی کرد

تهران- ایرنا- امروز ۱۶ جولای سالگرد نخستین آزمایش بمب هسته‌ای جهان در صحرای نیومکزیکو است. آزمایشی که دولت آمریکا را به صرافت انداخت تا از این بمب، علیه غیرنظامیان استفاده کند.

به گزارش خبرنگار تاریخ و اندیشه ایرنا در جنگ جهانی دوم، ژاپن از پذیرش اعلامیه شرایط تسلیم متفقین خودداری کرد. روایت غالبی وجود دارد که بمباران اتمی دو شهر ژاپن باعث پذیرش آتش‌بس شد اما بسیاری از فرماندهان ارشد ارتش وقت آمریکا این گزاره را قبول نداشتند. آنها معتقد بودند با اعلان‌جنگ شوروی علیه ژاپن، این کشور به زودی تسلیم می‌شد و نیازی به استفاده از بمب اتمی نیست.

تحقیقی که توسط دپارتمان جنگ آمریکا در ژانویه ۱۹۴۶ انجام شد به این نتیجه رسید که تقرییا یک یقین مسلم بود که ژاپنی‌ها در لحظه ورود به شوروی به جنگ دوم جهانی تسلیم خواهند شد. اما مردم آمریکا را به‌ اشتباه متقاعد کرده بودند که استفاده از بمب اتم سبب شد که جنگ تمام شود، لذا ۸۵ مردم آمریکا استفاده از بمب اتم توسط ژاپن را تأیید کردند. ۲۳ از مردم آمریکا نیز این آرزو را داشتند تا ژاپن به این زودی تسلیم نمی‌شد تا آمریکا این شانس را پیدا می‌کرد که بمب‌های اتمی بیشتری را روی آنها بیندازد.

آن چه مردم عادی آمریکا نمی‌دانستند این بود که بسیاری از سران ارتش آمریکا استفاده از بمب اتمی را از نظر نظامی غیر لازم و از نظر اخلاقی شرم‌آور و سزاوار سرزنش می‌دانستند.

ژنرال‌های آمریکایی که مخالف بمباران هسته‌ای ژاپن بودند
کودکی زنده مانده از بمباران هیروشیما

دریادار ویلیام لی هی رئیس ستاد ارتش آمریکا، بمب اتم را در ردیف سلاح‌های شیمیایی و میکروبی و پرتاب آن را نقض هرگونه اخلاق مسیحی و قوانین شناخته شده جنگ دانست. او گفته بود که ژاپنی‌ها قبل از انداختن بمب شکست‌خورده بودند. در جنگ نمی‌توان با کشتن کودکان و زن‌ها برنده شد. ترومن (رئیس‌جمهور وقت آمریکا) به من گفت که توافق شده است از این بمب فقط برای زدن پایگاه‌های نظامی استفاده شود.

ژنرال داگلاس مک آرتور از فرماندهان ارشد ارتش آمریکا هم گفته بود اگر آمریکا شرایط تسلیم ژاپن را تعدیل کرده بود، ژاپن ماه‌ها قبل تسلیم شده بود.

ژنرال‌های آمریکایی که مخالف بمباران هسته‌ای ژاپن بودند
هاری ترومن، رییس جمهور وقت آمریکا که دستور پرتاب دو بمب اتمی به هیروشیما و ناکازاکی را صادر کرد

بعد از خاتمه جنگ نیز ژنرال هنری آرنولد گفت که ژاپنی‌ها بدون بمب اتمی یا با بمب اتمی در لبه مرز فروپاشی بودند.

ژنرال کارل اسپاتز فرمانده نیروی هوایی استراتژیک آمریکا در اقیانوس آرام دو روز بعد از بمب ناکازاکی در خاطرات خود نوشت: وقتی برای اولین‌بار درباره بمب اتم در واشینگتن با من بحث کردند من با آن موافق نبودم، همان‌طور که هرگز موافق انهدام شهرها آن‌طور که تمام ساکنین آن کشته شوند نبوده‌ام.

دریادار ارنست کینگ فرمانده کل نیروی دریایی آمریکا گفته بود من بمب اتمی و هیچ‌چیز آن را دوست نداشتم.

دریادار چسترنمیتز فرمانده ناوگان اقیانوس آرام هم گفت که در واقع قبل از آن که عصر اتمی توسط کشتار و خرابی هیروشیما و ناکازاکی به مردم دنیا اعلام شود و قبل از این که شوروی علیه ژاپن وارد جنگ شود ژاپن برای صلح اقدام کرده بود.

ژنرال‌های آمریکایی که مخالف بمباران هسته‌ای ژاپن بودند
مرد چاق؛ همان بمب اتمی که ناکازاکی را با خاک یکسان و سکنه اش را نابود کرد 

معاون ژنرال کارتر کلارک که مسئول تهیه خلاصه تلگراف‌های سیاسی رهگیری شده بود گفت که ما ژاپنی‌ها را از طریق غرق کردن کشتی‌های بخارشان و محاصره غذایی به زانو درآورده بودیم و به یک تسلیم حقیرانه و رقت‌بار رسانده بودیم. وقتی که ما احتیاج به استفاده از بمب اتم نداشتیم و می‌دانستیم و یقین داشتیم که چنین احتیاجی نداریم و آن‌ها می‌دانستند که ما می‌دانیم که احتیاجی به این کار نیست، آن‌ها را به‌صورت موش آزمایشگاهی برای دو بمب اتمی خود استفاده کردیم.

ژنرال‌های آمریکایی که مخالف بمباران هسته‌ای ژاپن بودند
یادمان بمباران هسته‌ای هیروشیما، تنها ساختمانی است که در نزدیکی محل انفجار قرار داشت و به صورت کامل تخریب نشد

شش نفر از ۷ ژنرال ۵ ستاره آمریکا که آخرین ستاره خود را در جنگ جهانی دوم گرفتند یعنی مک آرتور، آیزنهاور، آرتولد، لی هی، کینگ و نیمیتز این عقیده را که بمب اتمی برای پایان جنگ دوم جهانی لازم بود را مردود شناختند. اما با تصمیم هاری ترومن رییس جمهور وقت آمریکا، این دو پرتاب سهمناک انجام شد و دهها غیرنظامی جان باختند.

منبع: الیور استون و پیتر کوزنیگ. مترجم: علی بهفروز. ناگفته‌های تاریخ معاصر آمریکا. انتشارات صمدیه

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha