مهدی صفی خانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فصل زاد و ولد گونه های جانوری از اواسط بهار آغاز می شود و با پایان یافتن این زمان، طرح سرشماری بررسی زاد و ولد گونه های مختلف جانوری برای تهیه آمار جمعیت حیات وحش انجام می شود.
وی اظهار داشت: براساس سرشماری انجام شده، آمار زاد و ولد گونه های مختلف جانوری استان همدان در سالجاری مناسب است اما دغدغه اصلی محیط زیست، ادامه حیات بره ها و توله های تازه متولد شده است.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به شرایط ناشی از خشکسالی، گفت: با توجه به خشک شدن شماری از چشمه ها و منابع آبی موجود در طبیعت، اقدامات لازم برای آبرسانی به حیات وحش استان در حال انجام است .
صفی خانی افزود: ایجاد آبشخورهای موقت و دائم در برخی از مناطق، آبرسانی با تانکر و آبرسانی به صورت غیر طبیعی از جمله اقدامات در حال اجرا برای تامین آب موردنیاز جانواران در حیات وحش استان همدان است.
به گفته وی، البته گونه های جانوری موجود در حیات وحش به صورت غریزی هوشمند لازم برای بقا را دارند و در صورت مواجهه با کم آبی، اقدام به جابجایی محل زیست برای تامین آب مورد نیاز می کنند هر چند در صورت بروز خشکسالی در نقاط مختلف کشور، سازگاری با این وضعیت و جابجایی برای تامین آب نیز مشکل می شود.
استان همدان با ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع دارای ۳۰۷ گونه جانوری است.
همدان در ۲ دهه اخیر همواره جزو استان های کم بارش کشور بوده است .
نظر شما