بدحجابی در دانشگاه‌ها ناشی از سبک زندگی غربی است

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قسمت اعظم و قریب به‌اتفاق بدحجابی در دانشگاه‌ها ناشی از بی‌دینی نیست، بلکه ناشی از سبک زندگی خاصی است که مولفه‌های مشخصی از سبک زندگی غرب را در کنار سبک زندگی اسلامی دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم دکتر عبدالحسین کلانتری در نشست علمی «دانشگاه تعلیم و تربیت اجتماعی و مسئله حجاب» افزود: پوشش در همه جای جهان وجوه فردی و اجتماعی دارد. لذا بخش‌هایی از آن خصوصی است و بخش‌های نیز اجتماعی. وجه الزامی پوشش، همان بخش اجتماعی آن است که در کشورها و جوامع مختلف متفاوت است و در همین مسیر تبدیل به عنصر هویتی آن‌ها می‌شود. بنابراین حجاب اجباری نداریم، حجاب الزامی داریم؛ چراکه برای احکام فردی اجبار نداریم، الزام برای احکام اجتماعی است.

وی در این نشست علمی (حضوری و مجازی) که از سوی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی - مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: بر همین اساس در محافل دانشگاهی در سراسر جهان نیز کدهای (دستورالعمل) پوششی و منشور اخلاقی تهیه می‌شود که روابط میان کنشگران جامعه را تنظیم کند. این کدها و منشورها کاملاً مشخص و رعایت آن الزامی است.

متأسفانه در کشور ما توجه به این کدهای پوششی و اخلاقی ضعیف است و بخشی از این بی‌توجهی خود را در بدحجابی نشان می‌دهد.

کلانتری خاطرنشان کرد: قسمت اعظم و قریب به‌اتفاق بدحجابی در دانشگاه‌های ما ناشی از بی‌دینی نیست، بلکه ناشی از سبک زندگی خاصی است که مولفه‌های خاصی از سبک زندگی غرب را در کنار سبک زندگی اسلامی دارد. این سبک زندگی، در دوران همه گیری کرونا، تکثیر فضای مجازی و اختلال در فرایندهای تربیتی و پرورشی و جامعه‌پذیری فراگیرتر از پیش شده است.

وی ادامه داد: همین ترکیب متناقض نماست که هویت جامعه ایران را معمایی می‌کند و باعث می‌شود این جامعه تصاویر ظاهراً متناقضی از خود مخابره کند؛ حضور ده‌ها میلیونی در تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی، حضور پرشور در لیالی قدر، مراسم محرم، مراسم اربعین در کنار برخی جلوه‌های ناسازگار با شرع مقدس.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: این پدیده را باید بیشتر تغییری در سبک زندگی دید تا تغییری ایدئولوژیک و عقیدتی. بنابراین بیش از اینکه خوانش سیاسی و عقیدتی از حجاب داشته باشیم و خود را در زمین‌بازی دشمن گرفتار کنیم، باید لایه‌های سبک زندگی، تربیتی و فرهنگی آن را لحاظ کنیم و از همین منظر به حل آن بیندیشیم.

دشمن به دنبال پیشبرد پروژه امنیتی خود علیه نظام ودین براساس دوگانه سازی در موضوع حجاب است

کلانتری تصریح کرد: باید مراقبت کرد که تفسیر غلطی از این مسئله اجتماعی و فرهنگی ارائه نشود و بر اساس معیار حجاب، دوگانه دین‌دار و بی‌دین درست نشود (نظر رهبری). زیرا حجاب ملاک انحصاری دین‌داری نیست. بلکه یکی از نشانه‌هاست که البته مهم است. لذا این دوگانه‌ها نه‌تنها از حیث فرهنگی و اجتماعی خطرناک هستند و ممکن است بر اساس نظریه برساخت گرا هویت بی‌دین را برای بدحجابان برساخت کرده و بر اساس نظریه برچسب‌زنی هویت بی‌دین به آن‌ها الصاق کند که ممکن است موجب رونق کمپین‌ها (کارزارهای) سیاسی جریان‌های معاند و برانداز سیاسی شود و خواسته معاندین و بدخواهان کشور همین است.

این دوگانه‌سازی‌ها قطعاً به نفع جامعه ایران و مصالح نظام نیست؛ زیرا دشمن می‌خواهد بر اساس این دوگانه‌سازی‌ها پروژه امنیتی خود علیه نظام و دین را پیش ببرد. توجه بیش از حد به حجاب که البته درجای خود بسیار مهم است، نباید ما را از توجه به موضوع مهم‌تر عفاف غافل سازد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان کرد: تأکید بر سبک پوششی خاص و فراگیر و ملی از حجاب سوغات استانداردسازی، یکسان‌سازی و تولید انبوه جهان مدرن است که موجب سرکوب رنگ‌ها و پوشش‌ها در کشور شده که به‌ طور سنتی در جامعه ایران رواج داشته و هیچ مشکل فقهی نیز نداشته است. این وضعیت یکی از دلایل مهم تکثیر فرهنگ برهنگی و بدن نمایی در کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha