به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری نخستین دوره سوگواره بینالمللی شبیهخوانی روز چهارشنبه (۲۹ تیر) با حضور آیتالله محمدحسن اختری مدیرعامل بنیاد بینالمللی عاشورا و دبیر نخستین سوگواره بینالمللی شبیهخوانی و مجید خسروآبادی دبیر اجرایی نخستین سوگواره بینالمللی شبیهخوانی، سیدعلیرضا فاطمیانپور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این سازمان برگزار شد.
اختری در این نشست با اشاره به فعالیتهای بنیاد بینالمللی عاشورا از بدو تأسیس تاکنون اظهارداشت: این بنیاد درصدد است فعالیتهای عاشورایی را که یکی از آیینهای بزرگ مکتب تشیع و پاسداشت عاشورای اباعبدالله الحسین(ع) است برای همسوسازی و توسعه احیای مراسم و شعائر حسینی در دنیا برنامهریزی و پیگیری کند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی عاشورا با اشاره به نوپابودن این بنیاد گفت: طی دو سال اخیر و شیوع ویروس کرونا بنیاد نتوانست به خوبی فعالیتها و ارتباطات خود با پیروان و علاقهمندان اهل بیت(ع) را برنامهریزی و به انجام برساند اما جلسات و نشستهای متعددی را به صورت وبینار برگزار کرد.
وی افزود: بنیاد بینالمللی عاشورا یک بنیاد مردمی است و میدان فعالیتها و برنامههای این نهاد توجه به خارج از کشور و بینالمللی است و برگزاری سوگواره بینالمللی شبیهخوانی، جشنواره أنا من حسین(ع) و برنامهریزی برای تولید فیلمهای مستند، فیلم کوتاه و فیلم بلند از برنامههای بنیاد عاشوراست.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) بیان کرد: طبق تاکید رهبر معظم انقلاب، باید صحنههای گفت و گوها را از میان مسلمانها فراتر ببریم و با دیگر ادیان و غیرمسلمانان ملل مختلف گفت و گو و آنان را با مکتب تشیع و مقاومت آشنا کنیم.
اختری با اشاره به اینکه سوگواره بینالمللی شبیهخوانی گام نخست و زمینهسازی و آماده سازی برای برپایی مراسم عزاداری محرم است، اظهارداشت: آیین عزاداری و شبیهخوانی از آیین های سنتی و مکتب اهل بیت(ع) است که قدمت زیادی در سراسر کشور دارد.
وی با اشاره به برگزاری نخستین سوگواره بینالمللی شبیهخوانی در آستانه ماه محرم، طی روزهای چهارم تا ششم مرداد در تهران گفت: شبیهخوانی در بعضی از کشورها به صورت محدود برگزار میشود و با توجه به شرایط موجود از برخی از شبیهخوانان خارجی برای شرکت در نخستین سوگواره بین المللی شبیهخوانی دعوت شده است.
دبیر نخستین سوگواره بینالمللی شبیهخوانی افزود: چهارم و پنجم مرداد گروههای منتخب از اصفهان، قم، قزوین، مرکزی، تفرش و تهران و دو گروه خارجی از نیجریه و عراق در میدان امام حسین(ع)، تئاتر شهر و فرهنگسرای خاوران در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱ برنامه خواهند داشت. ششم مردادماه نیز مراسم اختتامیه در فرهنگسرای خاوران برگزار خواهد شد.
اختری بیان کرد: شهرداری تهران، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، جامعة المصطفی(ص) العالمیة و سازمان صدا و سیما در برگزاری این رویداد مشارکت دارند.
وی اظهارداشت: چند سال است که گروههای مختلف شبیهخوانی از ایران به کشورهای مختلف اروپایی اعزام میشوند و برنامههایی را اجرا میکنند که بسیار مورد استقبال ایرانیان مقیم، مسلمانان و حتی غیرمسلمانان قرار گرفته است. امسال نیز قرار است چند گروه شبیهخوانی از ایران به چهار کشور اروپایی اعزام شوند.
رئیس بنیاد بینالمللی عاشورا گفت: شبیهخوانی برنامهای نمایشی و هنری است که در زبانهای دیگر بهتر قابل فهم است، با توجه به آیینها و استعدادهایی که در کشور وجود دارد باید بتوانیم از هنر به معنای واقعی و همه جانبهاش در معرفی مکتب اهل بیت(ع) به خوبی استفاده کنیم.
اختری افزود: درصدد هستیم در شبیهخوانی یک پالایش و همسویی صورت بگیرد و این آیین را عمق ببخشیم و با بهرهگیری از تاریخ صحیح عاشورا محتوای منطقی و عقلانی و قوی مکتب اهل بیت(ع) را معرفی کنیم.
وی با اشاره به ثبت شبیه خوانی در یونسکو اظهارداشت: باید بتوانیم در سطح بینالملل محتوای واحدی ایجاد کنیم که در کشورهای دیگر مورد استفاده قرار بگیرد و اختلافی در نقلها و بیانها وجود نداشته باشد.
رئیس بنیاد بین المللی عاشورا با اشاره به اعلام فراخوان جشنواره أنا من حسین در ماه شعبان برای نویسندگان و هنرمندان گفت: در حوزه تولید فیلم نیز در حال مطالعه و بررسی و همفکری با هنرمندان مرتبط با بنیاد هستیم تا بتوانیم یک فیلم ارزشی با موضوع امام حسین(ع) تولید کنیم.
اختری خاطرنشان کرد: بنیاد بینالمللی عاشورا، نهادی مردمی است و با حمایت مردم و خیرین برنامههای خود را اجرایی میکند که از خیرین، هیأتهای مذهبی و مؤسسات مختلف خواستاریم برای پیشبرد این برنامهها ما را حمایت کنند.
در پایان این نشست از پوستر و لوگو نخستین سوگواره بینالمللی شبیهخوانی رونمایی شد.
نظر شما