بختیار خلیقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مبادلات تجارت خارجی استان شامل صادرات، واردات و ترانزیت است، اظهار داشت: در این مدت ۴۸۱ هزار تن کالا به ارزش ۲۰۲ میلیون دلار از گمرکات استان به خارج از کشور صادر شده است.
وی اضافه کرد: میزان صادرات استان و همچنین صادرات سایر گمرکات از مرزهای استان در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از نظر وزنی ۳۰ درصد و از لحاظ ارزشی ۳۳ درصد کاهش داشته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: میزان کالاهای وارد شده از گمرکات استان هم ۶ هزار و ۵۰۰ تن به ارزش هشت میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است.
خلیقی ادامه داد: میزان کالاهای وارد شده در بازه زمانی مذکور نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته از لحاظ وزنی ۶ درصد افزایش و از نظر ارزشی ۱۲ درصد کاهش داشته است.
وی میزان ترانزیت انجام شده در این مدت را هم ۶۹۳ هزار تن به ارزش یک میلیون و ۲۳۰ هزار دلار خواند و یادآور شد: میزان ترانزیت انجام شده از مرزهای استان هم از نظر وزنی ۱۹ درصد و از لحاظ ارزشی ۲۸ درصد نسبت به مدت مشابه آن در سال ۱۴۰۰، کاهش داشته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: در مجموع حجم مبادلات تجاری انجام شده در سه ماهه امسال در استان یک هزار و ۱۸۱ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته به لحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزشی هم ۲۹ درصد کاهش داشته است.
دلایل کاهش مبادلات تجاری در کردستان
خلیقی کاهش اثرات شیوع کرونا و بازگشت فعالیت های عادی سایر مرزهای هم جوار با کشور عراق را از دلایل کاهش مبادلات تجاری در مرزهای استان خواند و اظهار داشت: با توجه به اینکه در برخی مقاطع زمانی سایر مرزهای مشترک کشورمان با عراق به دلیل رعایت دستورالعمل های بهداشتی و رویدادهای سیاسی بسته بود اما مرز باشماق مریوان باز بود و فعالیت های تجاری در آن به طور شبانه روز انجام می شد.
وی ادامه داد: احیای برخی صنایع در کشور عراق و وضع محدودیت ها یا ممنوعیت های مقطعی و فصلی برخی محصولات از سوی طرف عراقی بر میزان کاهش صادرات محصولات ما به ویژه در بخش کشاورزی تاثیر بسزایی داشته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: با توجه به اینکه ماهیت مبادلات تجاری تاجران استان با عراق با ریال انجام می شود بسیاری از صادرکنندگان با مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات مواجه شدند و همین هم بر کاهش مبادلات تجاری در مرزهای استان تاثیر گذاشته است.
خلیقی ادامه داد: تعطیلی مقطعی گمرکات منطقه اقلیم کردستان عراق به دلیل برگزاری فعالیت های سیاسی و انتخابات منطقه اقلیم از دیگر دلایل کاهش مبادلات تجاری در مرزهای استان است.
گمرک سیرانبند و باشماق از مرزهای گمرکی فعال رسمی و بین المللی استان هستند گمرک مریوان در زمینه ترانزیت، صادرات، امور مسافری و مقدار قابل توجهی در بخش واردات هم فعال است.
نظر شما