خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۶ مرداد ۱۴۰۱، ۲۱:۵۴
کد خبرنگار: 1276
کد خبر: 84847091
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حزن و ماتم شب عاشورا سراسر جزایر شهرستان قشم را فرا گرفت

قشم - ایرنا - حزن و ماتم همزمان با شب عاشورای حسینی (ع) سراسر جزایر ایرانی شهرستان قشم در خلیج فارس از جمله قشم، هنگام و لارک را در سوگ شهادت سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران وفای ایشان فرا گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوستداران خاندان عصمت و طهارت (ع) در جزایر قشم، هنگام و لارک با حضور گسترده در مساجد، حسینه ها و تکایای این جزایر و همچنین شرکت در دستجات سینه زن و زنجیر زن در شب عاشورای حسینی و در فضایی معنوی به سوگواری پرداختند.

در شب عاشورای حسینی سینه زنی (واحد)، روضه خوانی محلی، نوای عزا و نوحه سرایی و اشعار مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) که با فرود آمدن دست ها بر سینه عزاداران همنوا بود، فضای جزایر ایرانی خلیج فارس را پر کرده است.

در این مراسم که اقشار مختلف مردم قشم از جمله خانواده های معظم و معزز شهدا، جانبازان، ایثارگران، مسوولان محلی بـه ویژه جوانان و نوجوانان حضور داشتند، عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) در مظلومیت سید و سالار شهیدان حضـرت ابا عبدالله الحسین (ع)، ابوالفضل العباس (ع) و یاران باوفای آن حضرت بر سر و سینه زدند.

ندای یا حسین (ع) و یا عباس (ع) جزیره نشینان شهرستان قشم در جزایر قشم، هنگام و لارک یکشنبه شب و در شب عاشورای حسینی در خلیج فارس طنین انداز شد.

امشب آب های فیروزه ای خلیج فارس هم بی قرار و عزادار سید و سالار شهیدان دشت کربلا حضرت اباعبدالله (ع) و یاران با وفای آن حضرت است.

عزاداران حسینی در جزایر تابعه شهرستان قشم امروز و امشب نیز در قالب دستجات سینه زن و زنجیر زن که بانوان نیز به دنبال آنها در حرکت بودند، در شهرها و روستاهای این جزایر به عزاداری سید و سالار شهیدان و حضرت عباس (ع) سقای کربلا پرداختند.

سخنرانان هم در مراسم شب عاشورای حسینی در مساجد، حسینه ها و تکایا جزایر قشم، هنگام و لارک به فلسفه قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و وقایع تاریخی مرتبط با قیام آن امام همام سخنرانی کردند.

مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز در این مراسم در رثای آن امام همام و یاران با وفایش به روضه خوانی و مرثیه سرایی پرداختند.

همچنین قرار است مردم ولایی جزیره قشم فردا (دوشنبه هفدهم مرداد ۱۴۰۱) مصادف با روز (عاشورای حسینی) با حضور در مساجد، تکایا و حسینیه ها با خواندن زیارت عاشورا و همچنین عزاداری در خیابان ها، نماز ظهر عاشورا را در مصلی امام علی (ع) این شهرستان به جماعت برگزار و در سوگ سومین امام معصوم و ۷۲ یار باوفایش، عزاداری کنند.

امام حسین(ع) در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین (ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت زهرا (س) یگانه دختر رسول اکرم (ص) در مدینه دیده به جهان گشود.

سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) دارای لقب هایی همچون «سیدالشهدا، الشهید السعید، الامام الثالث، رشید، طیّب، وفیّ، مبارک، سبط، تابع لمرضاه الله و الدلیل علی ذات الله» و کنیه «ابوعلی» است.

ایشان در مکتب نورانی حضرت محمد (ص) و پدرش مولای اول شیعیان و مادری چون حضرت زهرا (س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و بعد از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن (ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزه های آن گام برداشت.

هنگامی که امام حسن مجتبی (ع) در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسید، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و ایشان به مدت ۱۱ سال عهده دار این امر مهم شد.

دوره امامت ایشان همزمان با حکومت بنی امیه بود که جزو ظالمانه ترین حکومت ها بود، در سال ۶۰ هجری معاویه بر خلاف قرارداد صلح با امام حسن (ع)، پسرش یزید را به جای خود قرار داد که فاسد بودن یزید و مخالفت او با دین اسلام باعث نارضایتی امام حسین (ع) شد.

بعداز مرگ معاویه، حاکم مدینه از سوی یزید موظف شد تا از امام حسین (ع) برای یزید بیعت بگیرد و از آنجایی که امام (ع) حاضر به بیعت کردن با یزید نبود با خانواده خود از مدینه به مکه رفت تا به اقامه و حفظ ارزش های راستین دین اسلام بپردازند.

مردم کوفه نامه های زیادی برای امام حسین (ع) نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید، در این زمان بود که امام، نماینده خویش به نام مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاد در ادامه هزاران تن از مردم کوفه با او همراه شدند این امر باعث شد تا مسلم نامه ای به امام حسین (ع) بنویسد و از او بخواهد که به کوفه بیاید.

اما با ورود عبیدالله بن زیاد برای حکومت کوفه، مردم پیمان شکنی کردند تا این که مسلم به شهادت رسید.

امام حسین (ع) با اهل بیت (ع) و یاران خود به طرف کوفه حرکت کرد و در نزدیکی کوفه بود که خبر پیمان شکنی مردم کوفه و شهادت مسلم را شنید.

عبیداللّه بن زیاد، حر بن یزید ریاحی را با لشگری برای بستن راه بر روی امام حسین (ع) فرستاد، عمر سعد با لشگری وارد دشت نینوا شد و این امام همام و یارانش را محاصره کردند و آب را بر روی آنان بستند.

سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین (ع) و یارانش که بیش از ۷۲ تن نبودند در راه دین اسلام و ترویج آموزه های آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحراف های دینی، با رشادت و دلاوری به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایت مداری را در تاریخ ماندگار کردند.

بارگاه نورانی این امام همام و حضرت عباس (ع) و یارانش در شهر کربلای عراق است که امروزه میعادگاه عاشقان عصمت و طهارت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha