به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا شکاریان روز چهارشنبه در بازدید از دفتر ایرنای خراسان شمالی اظهار داشت: این میزان اعتبار برای تکمیل موزه تاریخ طبیعی پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد، تکمیل ساختمان آزمایشگاه، ساختمان مرکز تحقیقات، تکمیل محیط بانی راز و جرگلان، ایستگاه سنجش آلودگی هوا در بجنورد و سایراستان ها، تکمیل ساختمان ساریگل در اسفراین و حفاظت از یوزپلنگ در منطقه حفاظت شده فرخود هزینه می شود.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای اقتصادی پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد در حالی از یک دهه پیش ناتمام و معطل مانده است که با این اعتبار جانی دوباره می گیرد.
پارک پردیسان در منطقه نمونه تفریحی و گردشگری باباامان بجنورد، در بیش از یک دهه پیش، به وسیله اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی به وسعت ۵۰ هکتار فنس کشی شد تا طرح نگهداری وحوش در آن اجرا شود.
اکنون گونه های وحشی شامل آهو، قوچ، میش، کل، بز و مرال در پارک پردیسان نگهداری می شوند، علاوه بر آن چند قلاده گرگ و شماری هم پرنده شکاری، ظرفیتی ایجاد کرده تا جذب گردشگر و توسعه گردشگری و درآمدزایی رونق گیرد اما سال های سال است که اقدامات انجام شده در حد نگهداری از وحوش محدود شده است.
شکاریان افزود: اعتبارات استانی این اداره کل نیز در سال جاری چهار برابر شده است و اعتبارات ملی نیز از رشد ۳۵ درصدی برخوردار است.
وی گفت: در هفته جاری یک قلاده خرس قهوهای بالغ در تصادف با خودرو در مسیر جوزک به آشخانه تلف شد که علاوه بر تاکسیدرمی برای اولین بار آناتومی آن نیز با هدف آموزشی توسط کارشناسان این اداره کل انجام شد.
شکاریان افزود: خرس قهوه ای یکی از گونه های شاخص و با اهمیت حیات وحش خراسان شمالی و ایران است، این گونه وحشی در مناطق مختلف استان از جمله منطقه حفاظت شده قرخود که در کنار جاده بجنورد -گرگان واقع است، زیست می کند.
وی خاطرنشان کرد: محور جاجرم به سنخواست محل عبور یوزپلنگ آسیایی و محور آشخانه به پارک ملی گلستان محل عبور خرس است، از این رو رانندگان عبوری در این مسیر با احتیاط و سرعت مطمئنه رانندگی کنند.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارند و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.
برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را مجموعا با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.
نظر شما