به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده روز چهارشنبه در نشست با جمعی از آزادگان دوران دفاع مقدس با بیان اینکه سالرروز ورود آزادگان به ایران اسلامی هیچگاه از خاطرهها محو نمیشود، خطاب به آزادگان حاضر در این جمع بیان کرد: شما هرکدام از یک پرچم و شهید زندهای در تببین راه شهدا هستید.
وی ادامه داد: امروز جنگ ما با دشمن تمام نشده و جنگ امروز ما با دشمن، جنگ روایتگری است، واقعه کربلا و فرهنگ عاشورا با جهاد تببین از سوی امام سجاد (ع) حضرت زینب (س) و اهل بیت پیامبراکرم (ص) و اسرای کربلا ماندگار شد.
امام جمعه بندرعباس افزود: اگر این واقعه از سوی اسرای دشت نینوا تبیین نمیشد، شاید بخش عمدهای از حقایق تاریخ سرافراز ایثارگریهای شهدای کربلا و فرهنگ عاشورا متوقف میشد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده تصریح کرد: رسالت جهاد تببین را رهبر معظم انقلاب برعهده همه گروهها گذاشتهاند، اما معتقدم رزمندگان و جانبازان هشت سال دوران دفاع مقدس روایتگر رشادتها در صحنههای نبرد هستند اما آزادگانی که سالها در زندانهای صدام سختترین شکنجهها را تحمل کردند هم میتوانند روایتگر رزمندگی و هم روایتگر دوران سخت اسارت باشند.
وی، ضمن تاکید بر ثبت مکتوب خاطرات و روایتهای دفاع مقدس و دوران اسارت آزادگان استان هرمزگان، ابراز کرد: دیگران اگر تاریخ را برای ما بنویسند، مطابق با واقعیتهای میدانی دوران دفاع مقدس نیست به همین دلیل نقش روایتگری آزادگان بسیار پراهمیت است.
مشکلات مسکن و اشتغال فرزندان آزادگان را پیگیری میکنم
نماینده ولی فقیه در هرمزگان ادامه داد: با نگاه اشتباه برخی مسوولان متاسفانه بخشی از آثار دفاع مقدس در اوایل انقلاب محو شد درحالی که آنها اسناد جنگ تحمیلی ما بودند و اگر روایتگری در دستور کار نباشد، نسل جدید با دوران دفاع مقدس بیگانه خواهند شد و دشمن از این گسستگیِ بین نسلی به نفع منافع خود استفاده خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده نامهها و وصیت نامه شهدا را گنجینههای ارزشمند برای روشنگری نسلهای آینده دانست و گفت: نوجوانان و جوانان امروز و نسلهای آینده نباید با دوران دفاع مقدس بیگانه شوند لذا نوشتن خاطرات آزادگان و رزمندگان هرمزگان به عنوان گنجینه تاریخ این استان بسیار ضروری است.
امام جمعه بندرعباس در بخش پایانی سخنان خود بر پیگیری حوزه مسکن ملی آزادگان و اشتغال فرزندان آنها تاکید کرد و بیان داشت: رفع مشکل اشتغال و مسکن آزادگان و فرزندان آنها با همراهی استاندار هرمزگان پیگیری میشود تا بخشی از مشکلات این بزرگواران برطرف شود.
وی، بر تامین حداقل رفاهیات آزادگان تاکید و عنوان کرد: آزادگان از نظر رفاهیات بسیار توقع پایینی دارد که از دولت و حاکمیت انتظار میرود این حداقلها را تامین کند.
کمکاری برخی صنایع در تبدیل وضعیت ایثارگران
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان نیز در ابتدای این مراسم از آزادگان دوران دفاع مقدس به عنوان قهرمانانی یاد کرد که به تاسی از حضرت زینب(س) با صبر و استقامت خود حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران را ثابت کردند.
عطا ناوکی افزود: حضرت زینب (س) مروج حماسهها، رشادتها و فرهنگ عاشورا بود در این راه پرخطر مشکلات را تحمل کردند اما اگر حضرت زینب نبود، نامی از حماسهآفرینیهای شهیدان دشت کربلا نبود.
وی بیان کرد: از مجموع ۳۴۳ آزاده مربوط به استان هرمزگان متاسفانه ۵۲ نفر آنها یا به نوعی به شهادت رسیدهاند یا به رحمت ایزدی پیوستهاند اما آزادگانی که در بیمارستانها بستری هستند یا از دنیا رفتهاند بیشترین علت آن به دلیل مجروحیتهای ناشی از دوران اسارت بوده است.
ناوکی در ادامه سخنان خود مهمترین دغدغههای آزادگان و ایثارگران را مساله اشتغال فرزندان آنها عنوان کرد و ابراز داشت: انگار که برخی از صنایع و شرکتها هنوز با فرهنگ ایثار و شهادت بیگانه هستند، به عنوان مثال در بحث استخدام ایثارگران و فرزندان آزاده در تبدیل وضعیت و رعایت سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران کوتاهی میکنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در این رابطه به طور خاص به آلومینیوم المهدی و فولاد کاوه کیش اشاره کرد که با وجود همه پیگیریها و تاکیدات امام جمعه و استاندار و نظارت سیستمهای نظارتی بازهم حاضر نشدند سهمیه ۲۵ درصدی تبدیل وضعیت ایثارگران را لحاظ کنند.
به گزارش ایرنا، در این مراسم که با تجلیل از جمعی از آزادگان همراه بود، نادر ترکمانی یکی از آزادگان دوران دفاع مقدس به بیان خاطراتی از سالهای اسارت خود در زندانهای رژیم بعثی پرداخت.