به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالعلی ارژنگ چهارشنبه شب در حاشیه بازدید خبرنگاران چهارمحال و بختیاری از تصفیهخانه انتقال آب چشمه کوهرنگ به شهرکرد در گردنه خُلَک تاکید کرد: پس از گلآلود شدن چشمه کوهرنگ، خط انتقال آب این چشمه به مرکز استان براساس ضرورت از مدار خارج و تامین ۵۰ درصد آب شهرکرد دچار مشکل شد.
وی افزود: برهمین اساس بلافاصله جلسههای مدیریت بحران تشکیل و مقرر شد برخی منابع تأمین آب مانند چاههای کشاورزی جایگزین شود.
ارژنگ به استقرار تانکرهای آبرسان سیار از سراسر کشور در شهرستان شهرکرد برای تامین بخشی از آب آشامیدنی اشاره و تصریح کرد: در این راستا آب معدنی و آب بستهبندی در بخشهای مختلف این شهرستان توزیع شد.
وی یادآور شد: در این مدت براساس بررسیهای انجام شده، اجرای سه طرح پدافندی در دستور کار قرار گرفت و در خط اضطراری نخست ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب تامین شد.
فرماندار شهرکرد اظهار داشت: خط پدافندی دوم با چند روز تلاش شبانهروزی امروز وارد مدار شد و مخزن منظریه ۱۹۰ لیتر بر ثانیه دریافت آب دارد.
وی با اشاره به سپری شدن مراحل پایانی خط پدافندی سوم انتقال آب آشامیدنی اضطراری به شهرکرد گفت: انتظار میرود این خط سریعتر تکمیل و آب به مرکز چهارمحال و بختیاری برسد.
ارژنگ اجرای این خطهای پدافندی را موقت در زمان مشکل تامین آب آشامیدنی شهرکرد اعلام و تاکید کرد: اکنون بازگشت سریعتر چشمه کوهرنگ به مدار مرکز استان مهم و در اولویت است.
وی افزود: هماکنون گروههای فنی و تخصصی در تصفیهخانه خُلَک و نقاط دیگر مسیر چشمه کوهرنگ به شهرکرد در حال تلاش برای رفع مشکل تامین آب آشامیدنی هستند.
فرماندار شهرکرد تصریح کرد: علاوه بر نوساناتی در کدورت آب اما شرایط فراهم شده تا حداقل دبی آب از چشمه کوهرنگ به مخزن تزریق شود تا آسیب نبیند.
وی تامین آب آشامیدنی پایدار برای شهرکرد را ضروری و مهم دانست و یادآور شد: علاوه بر قدردانی از همکاریهای شهروندان مرکز چهارمحال و بختیاری اما انتظار میرود همچنان در مصرف آب صرفهجویی کنند.
ارژنگ با اشاره به اذیت شدن مردم مرکز چهارمحال و بختیاری بهعلت قطعیهای مستمر اخیر آب آشامیدنی در برخی نقاط شهر اظهار داشت: در این مدت سعی شد تا حداقل آب از طریق شبکه توزیع به مردم برسد اما هنوز بهصورت پراکنده در برخی نقاط شهرکرد مانند میرآباد غربی، فرهنگیان، کوی پلیس و هسته مرکزی شهر قطعی وجود دارد.
وی گفت: در شرایط کنونی تلاش میشود کُد ارتفاعی مخازن به حدی برسد که تمامی شبکه را پوشش بدهد تا طبقههای بالایی ساختمانها هم آب داشته باشد.
فرماندار شهرکرد به اهمیت کنترل کیفیت آب آشامیدنی اشاره و تاکید کرد: در این مدت سلامت آب از سوی گروههای تخصصی در مکانهای آبگیری و مخزنها آزمایش میشود.
وی افزود: در صورت مشاهده هرگونه آلودگی احتمالی در هر کدام از مخزنهای آب آشامیدنی، مخزن مربوطه از مدار خارج خواهد شد.
ارژنگ تصریح کرد: درخواست میشود مسئولان ارشد چهارمحال و بختیاری و وزارت نیرو برای تامین آب آشامیدنی پایدار شهرکرد برنامه جامع ارائه دهند تا چنین مشکلاتی دوباره بروز نکند.
به گزارش ایرنا، بهسبب وقوع بارشهای سیلآسا در چهارمحال و بختیاری، آب چشمه کوهرنگ که از چشمههای مهم و حیاتی این استان بهشمار میرود از روز یکشنبه ۱۶ مردادماه جاری گلآلود و از مدار آبرسانی خارج شد و همین موضوع باعث ایجاد تنش آبی در هفت شهر و ۳۴ روستای استان شد.
بلافاصله وزیر نیرو، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب بههمراه تیمهای تخصصی را به چهارمحال و بختیاری اعزام کرد تا اقدام لازم برای رفع این مشکل انجام شود و سپس خود نیز با سفر به این استان از نزدیک مشکلات را بهصورت میدانی بررسی کرد و راهکارهای لازم را برای رفع هرچه سریعتر مشکل در دستور کار قرار داد.
همچنین با فراخوان کردن تانکرهای آبرسانی سیار از سراسر کشور حدود ۷۰ تانکر به چهارمحال و بختیاری اعزام و آبرسانی سیار در محلههای این شهر انجام شد.
اضافه کردن ۱۵ حلقه چاه با اجرای ۲۰ کیلومتر لولهگذاری، توزیع بیش از ۳۰۰ هزار بطری آب معدنی در محلهها، بهکارگیری ۷۰ تانکر آبرسان، نصب پکیج کاهش گلآلودگی، تعبیه علمک برداشت آب از چاههای کشاورزی، اتصال خطوط آبرسانی موقت، کنترل کیفیت آب، آبرسانی شبانه، ایجاد حوضچه تهنشینی، فعالسازی ایستگاه تعادلی و افزایش ظرفیت برداشت آب از تصفیهخانه سامان بخشی از فعالیتها و اقداماتی است که در روزهای اخیر برای رفع مشکل آب آشامیدنی شهرکرد انجام شده است.
نظر شما