صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این ارتباط کارخانجات استان گیلان را به گروههای معمولی، رتبه ۲ و رتبه یک تقسیم شدهاند که برای هر کدام نرخی مشخص شدهاست.
وی افزود: نرخ تبدیل هر کیلو شلتوک برنج در کارخانجات معمولی یکهزار و ۶۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصد کیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم برنج سالم و در کارخانجات رتبه ۲، یکهزار و ۷۵۰ تومان یا ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم برنج سالم از شالیکاران دریافت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان داشت: قیمت تبدیل هرکیلو شلتوک برنج در کارخانجات درجه یک، هزار و ۹۰۰ تومان یا به ازای تبدیل یکصدکیلوگرم شلتوک به برنج سفید ۲ کیلو و ۷۰۰ گرم برنج سالم تعیین شدهاست.
وی با بیان اینکه پرداخت ریالی یا کالایی "برنج سفید" بر اساس توافق کشاورز با کارخانه دار است، افزود: پرداخت نرخ ریالی یا برنج سفید بر اساس اختیار و تمایل کشاورز انجام می شود و هیچ کارخانه دار حق تعیین نوع پرداخت را ندارد.
محمدی با اشاره به فعالیت یکهزار و ۴۲۵ شالیکوبی در گیلان بیان داشت: با توجه به ورود تکنولوژی در عرصه صنایع بیش از ۷۰۰ کارخانه در این استان تجهیز و نوسازی شدهاند که این مهم سه تا هفت درصد کاهش ضایعات در مرحله تبدیل به همراه دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان برداشت شده است، افزود: از این میزان نزدیک ۷۰ هزار هکتار به روش مکانیزه برداشت انجام گرفته است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
نظر شما